Hoe kun je Sicilië bereiken vanuit Rome: manieren en prijzen

, ,

U kunt Sicilië vanuit Rome bereiken met het vliegtuig, per auto, per trein, per bus en per veerboot. Hieronder kijken we naar alle opties. We beginnen met de snelste.

Vlucht — de beste optie om van Rome naar Sicilië te gaan

Vlucht Rome Palermo

De kosten van een ticket voor één passagier zijn afhankelijk van het seizoen, het aantal reizen, de luchtvaartmaatschappij, transfers en het tijdstip van de vlucht.

Bijvoorbeeld, een vlucht van Rome naar Palermo, op de datum 20 mei 2022 vanaf Fiumicino Airport, in één richting met een vertrekdag vanuit Rome kost 44 euro. De vlucht duurt 1 uur en 15 minuten.

De vlucht van Rome naar Catania — voor één persoon vanaf de luchthaven Fiumicino — kosten 30 euro.

Met de auto naar Sicilië

auto Sicilie Rome

We berekenen de route met de auto van Rome naar Palermo. De auto — Sity Car, brandstof — benzine, ter waarde van 1,84 euro per liter. De afstand van punt A naar punt B is 915 km. Deze reis duurt 10 uur en 20 minuten.

Het tarief op de snelweg is iets meer dan 27 euro en u betaalt ongeveer 130 euro.

Gebieden die langs het pad moeten worden gereden: Lazio, Campania, Reggio Calabria en Sicilië. Autobahn A1 (Milaan-Napels) wordt betaald vanuit Rome alleen naar Salerno, vervolgens de gratis autobahn A3 (Salerno-Reggio-Calabria). Na 7 uur en 30 minuten bereikt u Villa San-Giovanni, waar u met de auto de veerboot naar Messina moet nemen.

Twee zeevervoerders, Caronte & Tourist en BlueFerries, werken op kruispunten samen met vervoer. De prijs van de veerboot verandert niet afhankelijk van het aantal gezinsleden.

Dus het totale aantal reizen met de auto van Rome naar Palermo zal op 20 mei 2022 ongeveer 180 euro bedragen.

De reis naar Catania met dezelfde auto, met dezelfde parameters kost 130 euro, u moet 790 km rijden, reistijd — 9 uur en 20 minuten.

Een auto huren vanuit een willekeurige stad is hier het handigst (je bestelt de auto rechtstreeks op de luchthaven).

» MEER ZIENHoe-en-waar-u-een-auto-huren-op-Sicilie

Treinen vanuit het midden van Italië naar Sicilië

Treinen Rome Sicilie

De berekening van de reis per trein van Rome naar Palermo.

Vertrek vanuit Rome-Termini om 08:58, aankomst in Palermo om 19:25 uur in het centraal station. Reistijd 10 uur 27 minuten, zonder overstappen. De kosten van een dergelijke reis bedragen 82 euro. We raden u aan een fles water mee te nemen en iets te eten, want onderweg kost alles veel meer.

U kunt een kaartje kopen hier. Treinen zijn geschikt voor meer ervaren reizigers, maar als je Italië wilt  voelen, dan is dit de beste optie.

» MEER ZIENMet-de-trein-rond-Etna-route-schema-aankoop-van-tickets

Op de veerboot naar Sicilië

veerboot Rome Sicilie

Op de ferry naar Palermo kom je niet uit Rome, maar uit de nabijgelegen haven van Civitavecchia. De berekening van de prijs per persoon zonder auto is ongeveer 50 euro. U kunt het tijdstip van vertrek kiezen.

Met de bus van Rome naar Sicilië

bus Rome Sicilie

We bekijken nu de busrit van Rome-Tiburtina naar Palermo, de kosten van een kaartje voor één persoon — 34 euro. Op de route Rome-Tiburtina naar Catania kost een ticket 40 euro. Ook een zeer goede optie voor het verkennen van de schoonheid van Italië!

We wensen u een gemakkelijke en aangenaam reis van Rome naar Sicilië!

» MEER ZIENWat-te-bekijken-op-Sicilie-de-belangrijkste-bezienswaardigheden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.