Hoe en waar u een auto huren op Sicilië

,

Als u naar de kaart kijkt, lijkt Sicilië een klein eiland. Maar in feite, om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te verkennen, om de beste stranden te bezoeken en de meest heerlijke gerechten te proberen, zult u grote afstanden moeten afleggen.

En het openbaar vervoer op Sicilië is niet op de beste manier ontwikkeld: niet alle interessante plaatsen zijn bereikbaar per bus of trein. Daarom is het huren van een auto een ideale optie voor een onafhankelijke reiziger.

Lees ons artikel met de route van onafhankelijk reizen op Sicilië met de auto, en via deze link kunt u de prijzen van huurauto’s op het eiland vergelijken en de juiste kiezen.

» MEER ZIENZelf-rondtrekken-door-Sicilie-met-de-auto

Hoe u een auto kunt huren op Sicilië

Auto huren Sicilie

De eenvoudigste en snelste manier is om een auto te huren via gespecialiseerde online reservering services. Meestal zijn dit toepassingen of websites die met behulp van een wiskundig algoritme aanbiedingen vinden voor het huren van een auto bij verschillende privébedrijven.

Met behulp hiervan kunt u een auto kiezen die voldoet aan de gewenste criteria tegen de gunstigste kosten. Dit kan gedaan worden via deze link.

Het boeken van een auto bestaat uit verschillende fasen:

• U kiest de auto die u bevalt en specificeert extra opties van de bestelling (tijdsperiode waarvoor de auto nodig is);

• Vervolgens dient u een speciaal formulier in te vullen waarin u uw persoonlijke gegevens verstrekt;

• Een voucher komt aan op uw e-mail (een speciaal document dat de ontvangst van de service bevestigt);

• De voucher moet worden afgedrukt en gepresenteerd in het bedrijf waar u een auto huurt.

De overgrote meerderheid van de verhuurkantoren op Sicilië werkt alleen met creditcards. Contant wordt niet geaccepteerd.

De vraag naar auto’s op het eiland is erg hoog, dus het is aan te raden om minimaal een maand voor aankomst te reserveren. Anders kunt u zonder auto achterblijven of moet u meerdere malen te veel betalen.

Voordat u in de geselecteerde auto gaat zitten, moet u de binnen- en buitenkant goed bekijken. Lees het contract aandachtig en zorg ervoor dat alle tekortkomingen van de auto erin staan ​​aangegeven. Voorzichtigheid kan geen kwaad. Op Sicilië zijn er namelijk vaak gevallen van fraude, wanneer een klant gedwongen wordt te betalen voor reparaties van storingen die hij niet heeft gepleegd.

Ons advies: neem altijd de volledige verzekering op Sicilië, op de eerste dag zult u begrijpen dat hier geen regels gelden. Motorrijders en voetgangers komen van verschillende kanten. Kijk naar de auto’s in de buurt: er is geen enkele zonder een kras. Daarom beschermt een volledige verzekering u tegen onnodige problemen en stress.

Vereiste documenten en de kosten van het huren van een auto op Sicilië

auto

Om een auto te huren bij een Siciliaans verhuurbedrijf, dient u een paspoort, een Schengenvisum en een bevestiging van de legaliteit van het verblijf op het eiland te laten zien.

In Sicilië leggen huurdiensten de huurder een aantal standaardvereisten op:

• hij moet ouder zijn dan 21 jaar (sommige bedrijven werken alleen met mensen van 25 jaar en ouder);

• De algemene rijervaring moet langer zijn dan 12 maanden, en als u een auto huurt in een premiumsegment, langer dan 5 jaar.

De dagprijs van een huurauto varieert van 40 tot 150 euro en is afhankelijk van vele factoren. De prijs heeft invloed op de klasse van de auto, de gemiddelde marktwaarde, het seizoen, de vraag van klanten naar verhuurdiensten. Het voordeligst om de auto voor een periode van 10 dagen te nemen. In dit geval worden de dagelijkse kosten met ongeveer 25-30% verlaagd.

Veel autoverhuurbedrijven hebben speciale aanbiedingen, geven kortingsbonnen en promotiecodes uit. Zoek ze daarom eerst hier op voordat u betaalt.

Regels op de weg op Sicilië

Sicilië

Het stereotype dat Sicilianen niet punctueel, slordig en onwettig zijn, wordt onderweg bevestigd. Corruptie onder politieagenten op het eiland is echter zeer zeldzaam, dus probeer politie bendes niet om te kopen.

Liefhebbers van extreem rijden op hoge snelheden zullen hier moeten boeten. De straf voor het verbreken van de snelheidslimiet kan oplopen tot 3000 euro (een groot aantal camera’s is op de nieuwe snelwegen verschenen, dus het is het beste om de snelheidslimiet niet te overschrijden). Bestuurders die het rode signaal van het verkeerslicht negeren, moeten 200-600 euro betalen, en degenen die besloten in te halen op de verkeerde plaats, niet minder dan 160 euro.

Op Sicilië zijn onlangs veel nieuwe goede wegen tussen steden verschenen. Vergeet niet dat de snelheidslimiet hier beperkt is tot 130 km/h, tenzij andere tekens zijn ingesteld.

Kijk niet naar de lokale bevolking, ze zijn lokaal. Ze zijn gewend aan krankzinnige rijstijl en kennen alle berichten en camera’s uit hun hoofd, en zelfs de helft van de politie is hun familie. Daarom moet u ze niet na doen, omdat ze hoogstwaarschijnlijk geen boete krijgen, maar u dat wel zou kunnen krijgen.

Vergeet niet over kinderzitjes, koplampen en voetgangersoversteekplaatsen. Er zijn veel videocamera’s geïnstalleerd op Sicilië, dus de verkeersovertreding kan niet worden verborgen voor de verkeerspolitie.

Een boete kan dan bij u thuis aankomen en de niet-betaling zal verdere toegang tot Europa bemoeilijken.

Parkeren en parkeerplaatsen op Sicilië

Parkeren en parkeerplaatsen op Sicilië

Bijna op alle Siciliaanse parkeerplaatsen moet u betalen, dus parkeren is een serieuze kostenpost voor de onafhankelijke reiziger-automobilist.

U kunt natuurlijk proberen vals te spelen en te sparen door de auto aan de kant van de weg te laten of op een andere onbevoegde plaats, maar wees erop voorbereid dat je terugkomt en een kaartje met een boete vindt. Bovendien is het niet veilig om de auto op een open parkeerterrein achter te laten als u geen verzekering hebt afgesloten. Hier kan het gemakkelijk worden bekrast, verkreukeld of van de spiegel afgetrokken.

Het is dus beter om betaald te parkeren, waar de prijs van parkeren per dag van 6 tot 10 euro is. De gemiddelde kosten per uur zijn 1 euro.

Zien of een parkeerplaats gratis is of betaald kunt u zien aan de kleur van de lijnen. Witte kleur betekent dat parkeren gratis is, geel, dat het alleen gratis is voor Sicilianen en blauw, dat u hier ’s nachts een auto kunt neerzetten.

» MEER ZIENDe-10-beste-hotels-van-Sicilie-die-over-een-eigen-strand-beschikken

Alcohol en autorijden op Sicilië

Alcohol en autorijden op Sicilië

Sicilië staat bekend om smakelijke en goedkope wijnen en een cultuur van alcoholgebruik, maar haast u niet om achter het stuur te kruipen na een paar glaasjes. Een paar jaar geleden heeft de Italiaanse regering de wetten die dronken rijden beperken aanzienlijk beperkt vanwege de grote stroom toeristen en migranten.

Tot op heden is het toegestane ethanolgehalte in het bloed 0,5 ppm, wat overeenkomt met één glas wijn.

Alles dat van boven wordt dronken dreigt met een boete, en in sommige gevallen met een intrekking van een rijbewijs en zelfs een gevangenisstraf tot 12 maanden. Weigeren heeft geen zin het versterkt de straf alleen maar.

Over het algemeen is autoverhuur op Sicilië niet moeilijk. Het belangrijkste is niet om nerveus te zijn op de weg en probeer, indien mogelijk, de regels van de weg niet te overtreden. En toch, vergeet de volledige verzekering niet! Het bespaart u tijd en geld.

Veel succes op de wegen van Sicilië!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.