Wat te bekijken op Sicilië: de belangrijkste bezienswaardigheden

,

Sicilië

is een echte schatkamer van de mysteries en artefacten uit de oudheid die geassocieerd worden met de geschiedenis van het oude Griekenland, het Romeinse Rijk, Byzantium en de Arabische veroveringen. Bovendien is Sicilië rijk aan natuurwonderen: prachtige baaien, pittoreske parken, witte stranden en de beroemde vulkaan Etna.

Als een reis naar Sicilië wil plannen, is het moeilijk om iets bepaalds in het begin te kiezen, omdat je alles zo graag tegelijk wilt zien. Onze lijst met de 10 belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië helpt je bij het kiezen van de meest interessante plaatsen om te bezoeken.

De Etna (Catania)

De Etna

De Etna — een formidabele vuurspuwende reus. Dat is de grootste vulkaan van Europa en minstens 3000 meter hoog. De exacte hoogte werd echter nooit vastgesteld vanwege het feit dat het na elke uitbarsting verandert.

» MEER ZIENHoe-kom-je-bij-de-vulkaan-Etna

De vulkaan veroorzaakt veel kopzorgen voor zij die wonen in nabijgelegen steden, die bang zijn voor de explosieve uitingen van haar karakter. Aan de andere kant trekt de Etna voortdurend veel toeristen aan.

Er zijn verschillende manieren om de Etna te bereiken: met de kabelbaan, met de jeep, met de trein Ferrovia Circumetnea en zelfs te voet, het hangt allemaal af van je interesses, budget en fysiek vermogen.

Adres: Etna, Piazzale Rifugio Sapienza, Nicolosi Catania.

De Vallei van de Tempels (Agrigento)

De Vallei van de Tempels

De Vallei van de Tempels is een archeologisch park waarin overblijfselen van acht oude Griekse tempels bewaard zijn gebleven. Ze dateren uit de 5e en 6e eeuw voor Christus. Hoewel al deze tempels de aandacht verdienen, wordt de belangrijkste ervan beschouwd als de Tempel van Concordia, omdat deze de best bewaard gebleven is.

Het was de Tempel van Concordia die de makers van het beroemde UNESCO-logo inspireerde. Het gebied van de Vallei van de tempels is meer dan 1.300 hectare groot, het is het grootste archeologische park ter wereld.

Tickets vind je hier.

Boek een hotel in Agrigento

Openingstijden: dagelijks van 8.30 tot 19.00 uur.
Ticketprijs: 10 euro.
Adres: Vallei van de Tempels.

Villa del Casale (Piazza Armerina)

Villa del Casale

Villa del Casale is gebouwd rond de 4e eeuw en versiert met  een mozaïek. Dit is het best bewaarde voorbeeld van een mozaïek uit de periode van het Romeinse Rijk. In de 50 kamers van de villa kan je mozaïekvloeren zien met scènes uit de mythologie en het dagelijks leven.

Het totale oppervlak van het mozaïek is meer dan 3.500 vierkante meter. Lange tijd, tot de 12e eeuw, werd Villa del Casale volledig verlaten en pas in de 19e eeuw, na de ontdekking van het mozaïek, werd het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sicilië.

Het meest bekende stuk van het mozaïek is de zogenaamde bikinimeisjes. Dat is de oudste afbeelding ter wereld van vrouwen in een soort bikini, die lijken gymnastiekoefeningen uit te voeren.

Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur.
Ticketprijs: 10 euro.
Adres: Strada Provinciale, 90.

» MEER ZIENWinkelen-op-Sicilie-de-beste-steden-en-winkels

Lipari (Eolische) eilanden

Lipari (Eolische) eilanden

Veel reizigers die naar Sicilië komen, brengen al hun tijd op het eiland door. Wij adviseren u echter om de tijd te nemen en naar de Lipari eilanden te gaan, deze worden ook wel de Eolische eilanden genoemd.

De dubbele naam wordt geassocieerd met de oorsprong van de eilanden: volgens sommige mythen heeft de god van de wind, Eol, ze gemaakt. Dit zijn de eilanden genoemd in Homer’s Odyssey. Tegenwoordig worden ze vaak Lipari genoemd, namens het hoofdeiland.

De beroemdste van de Eolische eilanden is Vulcano, beroemd om zijn helende modder, en ook omdat het een actieve vulkaankrater heeft.

Ortigia (Syracuse)

Ortigia (Syracuse)

Ortigia is een eiland in Syracuse, waar het oude deel van de stad ligt. Het is moeilijk te geloven dat 2,5 duizend jaar Europese geschiedenis op dit eiland past.

Je kunt je wandeling door Ortigia beginnen met de Tempel van Apollo en dan richting het centrale plein van de stad gaan — het Archimedesplein, genoemd naar de beroemdste inwoner van Syracuse. Daar kun je de klassieke paleizen bewonderen en jezelf opfrissen bij de fontein van Artemis. Vanaf het Archimedesplein naar de kust kun je de bron van Arethusa zien, gewijd aan de ongelukkige nimf.

Het verste punt van Ortigia is Maniace paleis, waar het Museum van Geschiedenis en Archeologie van Syracuse is gevestigd.

» MEER ZIENWat-te-doen-tijdens-een-enkele-dag-Syracuse-onze-tips-met-plattegrond

Kathedraal van Monreale

Kathedraal van Monreale

De kathedraal van Monreale is interessant omdat het de prestaties van Sicilië weerspiegelt in het politieke, religieuze en culturele leven, gemaakt tijdens het bewind van de Noormannen. Een ander kenmerk is dat dit de enige kathedraal op Sicilië is die in zijn oorspronkelijke staat is bewaard.

De architectuur van de kathedraal laat een afwijking zien van de Byzantijnse vormen, maar tegelijkertijd is het oogverblindende mozaïek dat de kathedraal siert een typisch voorbeeld van de Byzantijnse stijl. Een mozaïek met scènes uit de Bijbel beslaat alle oppervlakken van de kathedraal.

Openingstijden: van maandag tot zaterdag: 8.30-12.45 en 14.30-17.00, op zondag 8.00-10.00 en 14.30-17.00 uur.
Adres: Piazza Vittorio Emanuele.

Archeologisch park Neapolis (Syracuse)

Archeologisch park Neapolis

In het archeologische park Neapolis bevindt zich een van de grootste theaters van het oude Griekenland, het belangrijkste stuk van dit historische complex. Maar er zijn andere gebouwen in Neapolis die aandacht verdienen, bijvoorbeeld het grote Romeinse amfitheater en het altaar van Hieron II, die dateren uit de 3e eeuw voor Christus.

Een interessant kenmerk van dit park is de mogelijkheid om de steengroeven te bekijken waarin stenen werden gedolven voor verschillende gebouwen. De grootste daarvan zijn de Paradijs-steengroeven (Latomia del Paradiso), waar de steenwinning begon in de 6e eeuw voor Christus.

Misschien wel de meest populaire plaats in Neapolis is de grot «Oor van Dionysius», zo genoemd vanwege zijn vorm, die lijkt op een oorschelp. Volgens de legenden gebruikte de heerser van het oude Syracuse, de despoot Dionysius, deze grot, die zich onderscheidt door een prachtige akoestiek, om de gesprekken van zijn tegenstanders af te luisteren.

Je kan hier een ticket kopen.

Openingstijden: van maandag tot zaterdag vanaf 9.00 uur, sluitingstijd één uur voor zonsondergang, zondag: 9.00-13.00 uur.
Ticketprijs: 10 euro.
Adres: Via Paradiso, 14.

Ragusa Ibla

Ragusa Ibla

Het lagere deel van de stad Ragusa Ibla is een fascinerend doolhof van ingewikkelde straten die uiteindelijk leiden naar prachtige pleinen, paleizen en kathedralen. In eerste instantie lijkt het erop dat je daar zo gemakkelijk verdwaalt, maar zelfs als je zonder kaart loopt, zul je vroeg of laat in het centrum terecht komen, op het Kathedraalplein.

De trots van Ragusa Ibla is de kerk van San Giuseppe, versierd met het fresco «Glorie van St. Benedictus» en de kathedraal van San Giorgio. Een favoriete bestemming voor bewoners en toeristen is de tuin Giardino lbleo, de oudste van de vier parken van Ragusa.

Bekijk de prijzen van hotels in Ragusa

Het Benedictijner klooster (Catania)

Het Benedictijner klooster (Catania)

Het benedictijner klooster van St. Nicolaas in Catania wordt beschouwd als een van de grootste kloosters in Europa. Het is een van de beste voorbeelden van de late barok, en, samen met soortgelijke gebouwen op Sicilië, staat het klooster op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag herbergt het de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Catania.

Je kan hier deelnemen aan de rondleiding door de kamers van het klooster, de kelders, het altaar van Sint Nicolaas en de kloostertuinen. Op de laatste vrijdag van elke maand wordt er een speciale excursie gehouden, waarin je niet alleen interessante details over het klooster kunt leren, maar ook over de geschiedenis van Catania.

Ticketprijs: 8 euro.
Openingstijden: dagelijks: 9.00-17.00.
Adres: Piazza Dante Alighieri, 32.

» MEER ZIENWat-te-doen-tijdens-een-enkele-dag-Catania-onze-tips-met-plattegrond

Archeologisch Museum in Palermo

Archeologisch Museum in Palermo

In een plaats als Sicilië, waar het lot van het oude Griekenland en het Romeinse rijk met elkaar verweven zijn, is het logisch om een ​​groot aantal historische musea te verwachten. In dit opzicht voldoet Sicilië volledig aan alle verwachtingen.

In een groot aantal Siciliaanse musea gewijd aan de geschiedenis van de oudheid, staat op een speciale plaats Archeologisch Museum van Palermo. Het wordt als een van de beste beschouwd, niet alleen op Sicilië, maar in het hele land. Een van de belangrijkste voorwerpen in de expositie is de Steen van Palermo, die hiërogliefen toont met Egyptische farao’s 3 en 4 millennia voor Christus, een enorm beeld van Zeus, daterend uit de 2e eeuw voor Christus en de overblijfselen van tempels in Selinunte — de oude stad in het zuiden van Sicilië.

Ticketprijs: 6 euro.
Openingstijden: dinsdag-vrijdag: 9.30-18.30 uur, zaterdag-zondag: 9.30-13.00 uur.
Adres: Via Bara All’Olivella, 24.

De gemakkelijkste manier om overal de leukste dingen te bekijken is met de auto. Je kan er eentje huren via deze link.

We wensen je een prettige reis door Sicilië!

» MEER ZIENZelf-rondtrekken-door-Sicilie-met-de-auto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.