Met de trein rond Etna: route, schema, aankoop van tickets

, ,

De Etna is de oorzaak van constante zorg van de inwoners van Sicilië en de bron van groot ongeluk. Wonen aan de voet van een vulkaan is niet gemakkelijk, maar de Sicilianen zijn al lang aan deze gedachte gewend.

Om eerlijk te zijn, is het de moeite waard te zeggen dat de Etna niet alleen schade aanricht, maar ook voordelen biedt, waardoor er nog meer toeristen naar Sicilië komen, die niet kunnen wachten om een ​​echte vulkaan te zien.

De originele en makkelijke manier om de omgeving van de vulkaan te verkennen, is om de historische Circumetnea-trein te gebruiken.

U kunt de kaart van de Etna-vulkaan hier bekijken.

Circumetnea treinroute

Kaart

De trein werd gelanceerd in 1898, de lengte van de route is ongeveer 110 kilometer. Circumetnea vertrekt vanaf Borgo Station in Catania en op weg naar zijn laatste stop passeert Riposto door veel dorpen aan de voet van de vulkaan. De rit op de volledige route van Catania naar Riposto duurt meer dan drie uur.

Houd er rekening mee dat Circumetnea geen toeristisch treintje is, het is vooral bedoeld voor de lokale bevolking, dus wees voorbereid op oude, vervallen treinen met een minimum aan voorzieningen. De oude treinen geven echter een speciale charme aan de rit op de smalspoortrein rond de vulkaan. Aan de andere kant zijn de helft van de treinen al vervangen door nieuwe, uitgerust met airconditioning en andere voorzieningen.

Circumetnea treinkaartjes rond de Etna

Met de trein rond Etna: route, schema, aankoop van tickets

Circumetnea treinkaartjes kunnen worden gekocht bij het treinstation op het treinstation. Een reis van Catania naar Riposto kost 7,9 euro enkele reis en 13 euro heen en terug.

De gemakkelijkste manier om kaartjes te kopen is bij een verkoopautomaat (de loketten zijn vaak gesloten). De regeling is eenvoudig:

  • Kies een taal.
  • Kies dan het gewenste type ticket.
  • Kies het aantal tickets en betaal.
  • Vergeet niet om het ticket te ponsen.

Ongeveer in het midden van de route ligt de stad Randazzo, die speciale aandacht verdient. Deze middeleeuwse stad ligt op de kortste afstand van de top van de Etna en is volledig opgetrokken uit lavasteen.

Daarin moet je van de ene trein naar de andere overstappen. Als u genoeg tijd hebt, raden we u aan om naar Randazzo te gaan, door de stad te slenteren en dan verder te gaan met de treinreis.

Het meest indrukwekkende stuk weg: van Riposto tot Randazzo.

De reistijd is ongeveer 1 uur. In principe kun je een gewone trein nemen naar Riposto (vanuit Taormina in 15 minuten, vanuit Catania in 30-40 minuten), dan de Circumetnea-trein nemen, naar Randazzo gaan, door de stad lopen, lunchen en teruggaan naar Riposto.

Circumetnea biedt de mogelijkheid om de afgelegen en onbekende hoeken van Sicilië te zien, en de meest interessante daarvan liggen tussen Randazzo en Riposto.

Van Randazzo tot Catania, de trein heeft veel ondergrondse secties en 3 uur van de bergroute kunt u vermoeien.

Volg de borden om het Circumetnea-station in Riposto of Catania te vinden.

Schema van de trein Circumetnea

Treinen rijden dagelijks, behalve op zon- en feestdagen. De eerste Circumetnea-trein vertrekt om 6 uur, de laatste om 20 uur. Het aantal reizen overdag en het treinschema zijn afhankelijk van het seizoen, dus deze gegevens moeten vooraf worden opgegeven voor de reis.

U moet ook letten op het feit dat sommige treinen niet op alle stations stoppen, dus let voordat u een ticket koopt op de route van de geselecteerde trein.

Het treinschema moet worden verduidelijkt op het station of bij het VVV-kantoor.

We wensen u een onvergetelijke reis rond de Etna!

» MEER ZIENHoe-kom-je-bij-de-vulkaan-Etna

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.