Alles wat toeristen moeten weten over het Colosseum
Het enorme amfitheater buiten het Romeinse forum in het centrum van de stad wordt beschouwd als een van de meest populaire en beroemde toeristische bezienswaardigheden in de wereld. Het Colosseum is voor veel mensen een symbool van Rome en miljoenen toeristen komen het elk jaar bekijken.
Hoe kan ik Colosseum tickets kopen
Wanneer je je bezoek aan het Colosseum plant, vergeet dan niet dat het een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Rome is, dus er staan vaak enorme rijen en als je in het drukke toeristenseizoen van mei tot september komt, kan het zijn dat je uren moet staan. En het is geen grapje in de hitte!
Als je een toegangskaartje voor het Colosseum hoopt te kopen, riskeer je veel tijd en energie.
Er zijn drie manieren om van tevoren een kaartje voor het Colosseum te kopen zonder dat je in de rij hoeft te staan:
- Koop tickets online. Je moet 2 euro extra betalen op de 18 euro ticketprijs voor het gebruik van de online-reserveringsdienst, maar laten we niet beknibbelen op de centen. Je zult blij zijn dat je het extra geld hebt uitgegeven om niet uren in de rij te hoeven staan.
- Koop de Roma Pass toeristenkaart, die je voorrang geeft bij de toegang tot het Colosseum en de meerderheid van de andere toeristische attracties in Rome. Bovendien kun je met de Roma Pass verschillende musea en toeristische bezienswaardigheden gratis of met korting bezoeken en kun je ook gratis met het openbaar vervoer reizen zolang de kaart geldig is. Er zijn twee soorten toeristenkaarten: 48 uur (35 Euros) of 72 uur (55 Euros). Hier kun je je Roma Pass krijgen.
- Als je niet extra wilt betalen voor online reserveringen, is er een andere optie waarmee je toch de lange rijen voor kaartjes kunt vermijden. Er is een bepaald ticket waarmee je drie Romeinse toeristische plekken kunt bezoeken: het Colosseum, het Romeinse forum en de Palatijnse heuvel. Dit betekent dat je het 16 euro ticket op een van deze plekken kunt kopen, en het ticket vervolgens kunt gebruiken om de andere twee plekken op deze lijst te bezoeken. Je kunt het kaartje ook kopen op het Forum Romanum of op de Palatijnse heuvel, waar de wachtrijen bij de kassa’s veel korter zijn, en het vervolgens gebruiken om het Colosseum te bezoeken. Je kunt ook een pakketreis kopen met een gids.
Vergeet niet dat het enkele ticket voor het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijnse heuvel twee dagen geldig is, maar dat je elke plaats slechts één keer kunt bezoeken. Toegang tot het Colosseum voor kinderen onder de 18 jaar is gratis.
Op de eerste zondag van de maand mag je gratis het Colosseum in, dus je kunt geen tickets reserveren voor deze data.
» Meer zien – Bespaar-tijd-Rome-welke-bezienswaardigheden-moet-je-van-tevoren-boeken
Houd er rekening mee dat je met het standaard 16 Euro ticket slechts een deel van het Colosseum kunt bezoeken, namelijk de eerste en tweede ring. Toegang tot de arena, de derde ring en het ondergrondse deel is alleen mogelijk in een groepsrondleiding, waarvoor je een apart nodig hebt, zowel voor volwassenen als voor kinderen.
Adres en openingstijden van het Colosseum
Het adres is Piazza del Colosseo. Je kunt er komen vanaf het metrostation Colosseo.
Het Colosseum gaat elke dag om 8:30 open.
Het Colosseum sluit een uur voor zonsondergang, dus de sluitingstijden veranderen met de seizoenen, van 4:30 in de winter tot 7:15 van april tot augustus. De laatste groep wordt een uur voor sluitingstijd binnengelaten.
Alle bezoekers moeten door de inspectie, wat extra rijen oplevert. Dus als je je bezoek aan het Colosseum plant, zorg er dan voor dat je ongeveer een uur inplant voor de inspectie.
Als je bagage bij je hebt, raden we je aan deze in je hotel of een opslagruimte achter te laten, aangezien je geen grote rugzakken, handtassen of koffers mee het Colosseum in mag nemen.
Boek een hotel in arrondissement ColosseumHandig advies van toeristen over het Colosseum
- Vergeet niet dat het Colosseum, net als andere populaire toeristische plaatsen, dieven kan aantrekken, dus blijf waakzaam, let op je portemonnees en portefeuilles, draag niet veel contant geld bij je en laat je waardevolle spullen niet onbeheerd achter.
- Houd afstand van straatverkopers die zich in de buurt van het Colosseum bevinden en koop nooit iets van hen. De kwaliteit van hun waren is ondermaats en de prijzen zijn erg hoog.
- Draag comfortabele schoenen zodat je gemakkelijk over de oneffen paden en steile treden in het Colosseum kunt lopen.
- Neem een fles water mee, vooral als je een tijdje in het Colosseum wilt blijven. Rome kan heet zijn, zelfs in de lente of de herfst. Het kan geen kwaad om voor uw bezoek een lichte maaltijd te nemen, want een bezoek aan het Colosseum kan meerdere uren duren!
- Van november tot februari zijn er minder toeristen en kortere rijen voor het Colosseum.
Enkele interessante weetjes over het Colosseum
Het Colosseum werd in 70-72 v. Chr. gebouwd in opdracht van keizer Vespasianus van de Flavische dynastie als geschenk aan Rome. Helaas heeft hij de voltooiing van het Colosseum niet meer kunnen meemaken, omdat hij stierf voordat het voltooid was.
De viering ter ere van de opening van het Flavische amfitheater (zo heette het Colosseum oorspronkelijk) werd georganiseerd door Vespasianus’ zoon, keizer Titus, die een 100-daagse feestmarathon organiseerde met spelen, gladiatorengevechten en gevechten tussen mens en dier.
Heel Rome ging naar de openingsceremonie van het Colosseum. Het amfitheater bood plaats aan 50.000 mensen en elke zitplaats was gratis, maar ze werden wel naar klasse verdeeld.
Het Flavische amfitheater werd de favoriete uitgaansplek van de Romeinen en zij beleefden een bijzonder genoegen aan het kijken naar ruwe gevechten. Sommigen keken graag naar de gevechten tussen dieren, anderen hielden van gevechten tussen dieren en mensen, maar het populairst waren de gladiatorengevechten.
Het Colosseum was 450 jaar lang een arena voor gevechten, maar geleidelijk aan namen de gladiatoren- en dierengevechten af, mede dankzij de verspreiding van het christendom. Sindsdien werd het amfitheater voor verschillende doeleinden gebruikt, als kerk, kerkhof, fort en zelfs opslagplaats.
Het zuidelijke deel van het Colosseum werd in het midden van de 14e eeuw door een zware aardbeving volledig verwoest en de stenen en stukken marmer waaruit het bestond, werden gebruikt om andere gebouwen te bouwen.
Zoals we al zeiden, stond het Colosseum oorspronkelijk bekend als het Flavisch Amfitheater. Dus waar komt de nieuwe naam vandaan?
Er is een interessante legende over dit onderwerp. In de 1e eeuw bestelde keizer Nero een enorm standbeeld van zichzelf voor de keizerlijke residentie dat de Kolossus van Nero werd genoemd.
Het lot van het standbeeld was zeer ongewoon. Na de dood van Nero vond elke nieuwe keizer het zijn plicht om het te veranderen, hetzij het hoofd, hetzij de naam, hetzij iets anders. Keizer Hadrianus besloot niet het standbeeld zelf te veranderen, maar veranderde de plaats ervan: hij verplaatste het van de keizerlijke residentie naar een plek buiten het Flavische amfitheater.
Veel historici zeggen dat het standbeeld van de Kolossus verbonden is met de naam Colosseum.
Een goede reis gewenst naar Rome!
» Meer zien – De-buitenwijken-van-Rome-zijn-de-mooiste-plekken
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!