» Italië » Lazio » Rome » Colosseum in Rome: tickets en tips

Velen beschouwen het Colosseum in Rome als het belangrijkste symbool van de stad en van heel Italië. Het enorme oude amfitheater in het centrum van de stad was voorbestemd om een van de meest herkenbare monumenten ter wereld te worden. En dat betekent dat er enorme rijen zijn om binnen te komen. Altijd.

Als je een reis naar Rome plant en naar het Colosseum wilt zonder lange wachttijden en onaangename verrassingen, boek dan een ticket voor snelle toegang. Welke tickets er nog meer zijn en wat je moet weten voordat je naar het Colosseum gaat, vertellen we je hieronder.

Hoe koop je een ticket voor het Colosseum in Rome?

Het is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome en de planeet Aarde. In het hoogseizoen, van mei tot september, kan je drie uur, zo niet langer, in de rij staan voor tickets. En in de hitte is dat echt niet fijn! Dus als je in de zomer naar Rome gaat, zeg dan maar dag tegen het idee van een ticket kopen aan het loket.

Een korte wandeling door het Colosseum — de eerste twee verdiepingen

Als je snel het Colosseum wilt bezoeken, kies je dit gemakkelijkste en populairste ticket. Daarmee krijg je een handige mobiele gids met een audiogids. Toegegeven, het bezoek omvat alleen de eerste twee niveaus van het amfitheater. Je kan niet naar de arena met dit ticket.

Dit ticket kan zelfs op het laatste moment online worden gekocht als je spontaan besluit het Colosseum te zien. Kies een datum en tijd voor een bezoek uit de kalender:

Grote wandeling rond het Colosseum met toegang tot de arena

Wie meer wil zien, gaat naar het bovenste niveau, de Colosseum arena. Van daaruit is het hele amfitheater vanuit de beste hoek te zien en kunnen de mooiste foto’s worden gemaakt. Koop een ticket voor het Colosseum met een bezoek aan de arena via deze link.

Enkel ticket voor het Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn vormen samen één museumcomplex. Alle tickets voor het Colosseum zijn inclusief bezoek aan de andere twee bezienswaardigheden binnen 24 uur. Elke bezienswaardigheid kan eenmaal worden bezocht. Hier is een link om één ticket te boeken.

Hoe kom ik gratis in het Colosseum?

 • De toegang tot het Colosseum is gratis voor kinderen onder de 18 jaar.
 • Het Colosseum is gratis toegankelijk op de eerste zondag van elke maand, dus het is niet mogelijk om voor die data tickets te reserveren. Lees meer hierover in ons artikel «Hoe kom ik gratis in de musea van Rome».
 • Reserveer een pas met gratis toegang tot het Colosseum. Als je van plan bent veel openbaar vervoer te nemen en musea te bezoeken, is het verstandig een Roma Pass toeristenkaart te kopen. Het werkt als een pas en geeft je toegang tot het Colosseum. Andere musea en monumenten bezoek je met de Roma Pass met een aanzienlijke korting. Je kan een Roma Pass kopen via deze link.

Rondleidingen door het Colosseum

Bij nader inzien wordt het duidelijk dat het Colosseum niet meer in de beste staat verkeerd. Hoe zag het eruit in zijn gloriedagen? Boek één van de rondleidingen door het Colosseum en leer het kennen op een totaal andere manier. Welke rondleidingen zijn er in het Colosseum? Klik op de links om de voorwaarden te lezen en te reserveren:

Voor nog meer rondleidingen in het Colosseum, raadpleeg deze link.

In Rome heeft bijna elk steegje een verhaal te vertellen over de Romeinse tijd. Download een overzicht audiotour door Rome en vergeet je favoriete koptelefoon niet!

Hoe bezoek je het Colosseum in Rome?

Hoe kom je bij het Colosseum?

 • Adres: Piazza del Colosseo.
 • Je kan er met de metro komen: Colosseo station op de blauwe lijn B.
 • Of neem bussen: nummer 75, 81, 673, 175, 204.
 • Of neem tram: nummer 3.

Openingstijden Colosseum

Van 9:00 tot zonsondergang, dus de sluitingstijden variëren afhankelijk van het seizoen:

 • 9.00 — 19.15 uur van 27 maart tot 31 augustus 2023
  De PArCo sluit om 18.15 uur
 • 9.00 — 19.00 uur van 1 tot 30 september
 • 9.00 — 18.30 uur van 1 tot 30 oktober
 • 9.00 uur — 16.30 uur van 31 oktober tot 31 december

Gesloten op 25 december en 1 januari. De laatste bezoekers mogen een uur voor sluitingstijd naar binnen.

Wanneer is de beste tijd om naar het Colosseum te gaan?

 • Het Colosseum heeft het minste aantal toeristen tussen november en februari. En hier is een artikel over wanneer naar Rome te gaan.
 • In de zomer kan je het Colosseum het beste ’s ochtends bekijken. Zo ontsnap je in één keer aan de hitte en de grote drukte. En ’s middags, op het warmste moment van de dag, kan je in de musea met airconditioning rondlopen. Lees hier welke musea je moet bezoeken in Rome.
 • Om veiligheidsredenen moeten alle bezoekers van het Colosseum in Rome door een screening, die ongeveer 30 minuten duurt. Dit zorgt voor extra regels. Dus als je je bezoek plant, kom dan een uur eerder dan de tijd op je ticket.

Wat neem je mee naar het Colosseum?

 • Neem geen voorwerpen mee die op wapens lijken.
 • Ga niet naar het Colosseum na het winkelen; laat je bagage achter in het hotel of de bagageruimte. Bezoekers mogen geen omvangrijke rugzakken, grote tassen en koffers meenemen.
 • Draag zo comfortabel mogelijke schoenen om over de oneffen paden en steile, gladde trappen van het Colosseum te lopen. Wat je mee moet nemen naar Rome, afhankelijk van het seizoen, schreven we in dit artikel.
 • Wij raden je aan een hoed en een zonnebril te dragen. Zonnebrandcrème kan ook geen kwaad, want in het Colosseum breng je enkele uren in de open zon door. Lees in dit artikel hoe je kan ontsnappen aan de hitte in Rome.
 • Neem water en een snack mee: je kan uren ronddwalen in het Colosseum, maar je kan het terrein maar één keer betreden. Lees hier waar je goedkoop een hapje kan eten in Rome.

Nuttige tips

 • Wees voorbereid op de typische toeristische diensten. Bij het Colosseum werken «gladiatoren». Ze bieden graag aan om foto’s te maken en vragen dan om te betalen voor de foto.
 • In het Colosseum, net als in andere populaire toeristische bestemmingen, kunnen dieven actief zijn, dus blijf alert. Houd je tas en portefeuille in de gaten en laat niets onbeheerd achter. Lees hier meer over hoe je veilig blijft voor Romeinse zakkenrollers.
 • Lees ook dit artikel over de geschiedenis van het Colosseum.
 • Zo, nu weet je alles wat je nodig hebt om de belangrijkste attractie, het Colosseum in Rome te bezoeken.

Wij wensen je geweldige emoties in Rome!

2 antwoorden
 1. Kristian Toirkens
  Kristian Toirkens zegt:

  Is het een optie om online 2 kaartjes te kopen voor volwassen bij het Colosseum en kinderen onder de 18 gewoon mee te nemen naar de ingang en daar hun id te laten zien?

  Op diverse sites staat dat kinderen fratis entree hebben onder de 18 maar op andere sites moet je weer kaartjes kopen.

  Hoop dat iemand een duidelijk antwoord kan geven.

  Beantwoorden
  • parijs10
   parijs10 zegt:

   Hallo. Kinderen onder de 18 hebben recht op gratis toegang, maar je moet wel een gratis kaartje halen bij de kassa’s in het Colosseum of bij het loket bij de Tempel van Venus en Rome of bij het loket in Largo della Salara Vecchia.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.