Hoe kun je Sicilië bereiken vanuit Rome: manieren en prijzen

26 Mar 2021
Taormina

U kunt Sicilië vanuit Rome bereiken met het vliegtuig, per auto, per trein, per bus en per veerboot. Hieronder kijken we naar alle opties. We beginnen met de snelste.

Vlucht — de beste optie om van Rome naar Sicilië te gaan

Vlucht

De kosten van een ticket voor één passagier zijn afhankelijk van het seizoen, het aantal reizen, de luchtvaartmaatschappij, transfers en het tijdstip van de vlucht. Bijvoorbeeld, een vlucht van Rome naar Palermo, op de datum 24 september 2018 vanaf Fiumicino Airport, in één richting en zonder transfers op een Alitalia-luchtvaartmaatschappij (Italiaanse maatschappij) met een vertrekdag vanuit Rome kost 59 euro. Met Vueling Airlines en vertrek om 06:50 kost een ticket 35 euro. De vlucht duurt 1 uur en 15 minuten.

De vlucht van Rome naar Catania — dezelfde vlucht parameters voor één persoon vanaf de luchthaven Fiumicino. Alitalia: tijd 7:00 — kosten 58 euro; Vueling vertrek om 07:00, prijs — 40 euro.

Met de auto naar Sicilië

auto

We berekenen de route met de auto van Rome naar Palermo. De auto — Sity Car, brandstof — benzine, ter waarde van 1,70 euro per liter. De afstand van punt A naar punt B is 915 km. Deze reis duurt 10 uur en 20 minuten.

Het tarief op de snelweg is iets meer dan 25 euro en u betaalt ongeveer 120 euro. Gebieden die langs het pad moeten worden gereden: Lazio, Campania, Reggio Calabria en Sicilië. Autobahn A1 (Milaan-Napels) wordt betaald vanuit Rome alleen naar Salerno, vervolgens de gratis autobahn A3 (Salerno-Reggio-Calabria). Na 7 uur en 30 minuten bereikt u Villa San-Giovanni, waar u met de auto de veerboot naar Messina moet nemen. Twee zeevervoerders, Caronte & Tourist en BlueFerries, werken op kruispunten samen met vervoer. De prijs van de veerboot verandert niet afhankelijk van het aantal gezinsleden. Dus het totale aantal reizen met de auto van Rome naar Palermo zal op 24 september 2018 ongeveer 160 euro bedragen.

De reis naar Catania met dezelfde auto, met dezelfde parameters kost 110 euro, u moet 790 km rijden, reistijd — 9 uur en 20 minuten.

Treinen vanuit het midden van Italië naar Sicilië

Treinen

De berekening van de reis per trein van Rome naar Palermo op 24 september 2018 door de vervoerder Trenitalia is de Italiaanse staatsspoorwegen. Vertrek vanuit Rome-Termini om 07:26, aankomst in Palermo om 19:05 uur in het centraal station, reistijd 11 uur 39 minuten, zonder overstappen, met de InterCity-trein (met een snelheid van 200 km per uur, in de auto van klasse 2). De kosten van een dergelijke reis bedragen 56 euro, we raden u aan een fles water mee te nemen en iets te eten, want onderweg kost alles veel meer. U kunt een kaartje kopen op de officiële website van de Italiaanse spoorweg, maar de hele interface is in het Engels. Treinen zijn geschikt voor meer ervaren reizigers, maar als je Italië wilt zien en voelen, dan is dit de beste optie.

Op de veerboot naar Sicilië

veerboot

Op de ferry naar Palermo kom je niet uit Rome, maar uit de nabijgelegen haven van Civitavecchia. De berekening van de prijs per persoon zonder auto is ongeveer 50 euro. U kunt het tijdstip van vertrek kiezen. Voor meer informatie over het boeken van een ticket zie deze link.

Met de bus van Rome naar Sicilië

bus

We bekijken nu de busrit van Rome-Tiburtina naar Palermo: de datum van 24 september 2018, vertrek om 21:00 uur, aankomst om 09:30 uur, de kosten van een kaartje voor één persoon — 34 euro. Op de route Rome-Tiburtina naar Catania met vertrek om 21:00 en aankomst 06:25 kost een ticket 40 euro. Ook een zeer goede optie voor het verkennen van de schoonheid van Italië!

We wensen u een gemakkelijke en aangenaam reis van Rome naar Sicilië!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.