Hoe kom je van Catania Airport naar Taormina

, , ,

De meeste reizigers die aankomen in Taormina komen aan op Catania Fontanarossa Airport, ook bekend als Bellini Airport. De luchthaven van Catania ligt op 65 kilometer van Taormina en er is een uitstekende vervoersverbinding tussen hem en de stad.

Fontanarossa Airport is de zesde drukste luchthaven van Italië en de drukste luchthaven in het zuiden van het land. Het dient de meeste bedrijven van de wereld, zoals Alitalia, Lufthansa, British Airways. Veel Europese low-cost luchtvaartmaatschappijen vliegen hier ook, waaronder easyJet en Ryanair.

Het is gemakkelijker, sneller en handiger om met de taxi van Taormina Airport naar Taormina te komen. U wordt door de chauffeur op de luchthaven ontvangen, van te voren kunt u hier een transfer boeken.

In dit artikel vertellen we je over andere manieren om van Catania naar Taormina te reizen.

» Meer zienWat te zien in Taormina voor 1 dag? Kaart

Hoe te bereiken met de bus

Beach

U kunt met de bus Etna Trasporti van de luchthaven van Catania naar Taormina reizen. Een enkele reis kost 8,20 euro en duurt ongeveer anderhalf uur. Tickets kunnen gekocht worden aan de kassa, en op de bus. Het is heel gemakkelijk om de bus naar Taormina te vinden: na het verlaten van het aankomst gebied, slaat u rechtsaf en helemaal door, daar ziet u een bushalte.

» Meer zienHoe reis je op Sicilië zonder een auto?

Een andere optie is om met de AMT Alibus-shuttle naar Catania-station te gaan en daar een trein naar Taormina te nemen. Shuttles vertrekken elke 20 minuten van 05.00 uur tot middernacht vanaf de halte, die zich bevindt voordat u de luchthaven verlaat. Tickets kosten 4 euro en zijn geldig voor 90 minuten. Houd er rekening mee dat het kaartje moet worden gevalideerd. Dit kan al worden gedaan in de shuttle. De rit naar het station duurt ongeveer een half uur.

De kosten van een treinticket van Catania naar Taormina beginnen vanaf 4,25 euro. De trein duurt ongeveer een half uur van het station van Catania naar het station van Taormina, maar dan naar het stadscentrum (als u een hotel in het centrum van Taormina wilt boeken), moet u ongeveer 20 minuten met de bus reizen.

Huur een auto

auto

Om van Catania naar Sicilië te reizen, ook in Taormina, is het handig om een ​​auto te huren. Op Catania Airport zijn zowel lokale autoverhuurbedrijven als grotere diensten zoals Sixt, Budget en Hertz vertegenwoordigd.

Het kantoor van Avis ligt iets verderop, in de buurt van het hotel Catania International Airport (u kunt een volledige lijst met bedrijven vinden, prijzen vergelijken en een auto boeken).

De rit naar Taormina langs de snelweg A18 Catania-Messina duurt ongeveer een uur. Houd er rekening mee dat een deel van de reis plaatsvindt op de tolweg, voor het gebruik waarvan u 1-2 euro moet betalen. U kunt met de auto gratis naar Taormina rijden op de S114, maar het zal veel langer duren.

Houd er rekening mee dat Taormina op de top van de berg ligt en dat u kunt worden gevangen in slangen, waar chauffeurs vasthouden aan de Italiaanse rijstijl.

Het is ook belangrijk te weten dat de toegang tot het historische centrum van de stad beperkt is. Het centrum is alleen toegankelijk voor voetgangers, dus laat de auto achter op de parkeerplaats voor de stad.

Buiten het historische centrum is het beter om een ​​hotel te boeken, u kunt een geschikte locatie kiezen via deze link (bezienswaardigheden zijn in de buurt en het hotel zal veel goedkoper zijn, en parkeren is ook mogelijk).

» Meer zienDe 10 beste hotels van Sicilië die over een eigen strand beschikken

Hoe komt u daar met de taxi

De gemakkelijkste en handigste manier om vanaf de luchthaven van Catania in Taormina te komen, is door een taxi te nemen. Maar dit is ook de duurste optie. Een reis van een uur naar Taormina kost minstens 80 euro. Om niet duurder uit te komen dan verwacht, kunt u van tevoren een transfer taxi reserveren via deze link en de chauffeur zal op u wachten op de luchthaven.

Fijne reis naar Sicilië!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.