Ierland is beroemd om zijn oude kastelen, lekker bier en natuurlijk de landschappen. Liefhebbers van natuurschoon en wandelen zullen onze lijst van de mooiste tuinen en parken in Ierland waarderen.

Tuinen van Powerscourt

Powerscourt Demesne, Enniskerry, Co. Wicklow, Ierland

Officiële website: powerscourt.com/gardens

Powerscourt tuinen 7 dagen per week geopend.

Maart tot oktober — 09.3017.30
November tot februari 09.30tot zonsondergang

Tuinpaviljoen Powerscourt 7 dagen per week geopend 09.3017.30

Powerscourt Tuinen

Voor een volwassene: €11.50
Voor studenten: €8.50
Voor kinderen tot 16 jaar: €5.00
Kinderen onder de 5 jaar hebben gratis toegang.

Er is een gezinskorting: ouders met drie kinderen kunnen de Powerscourt Tuinen bezoeken voor € 26.

U kunt meteen een dagtocht van Dublin naar Powerscourt boeken via deze link.

Het landschapspark Powerscourt Manor is door het tijdschrift National Geographic uitgeroepen tot één van de mooiste ter wereld. Verstrengelde lanen omgeven door bloemperken, talrijke vijvers met fonteinen maken dat we het park een meesterwerk van landschapsontwerp in Ierland kunnen noemen.

Boek hier je spannende dagtocht naar County Wicklow vanuit Dublin. Een bezoek aan Powerscourt Manor is in de route inbegrepen.

» MEER ZIENPowerscourt tuinen: hoe kom je er en wat is er te zien op het landgoed

Killarney National Park

Killarney National Park, Muckross, Killarney, Ierland

Officiële website: killarneynationalpark.ie

24 uur per dag

Het park ligt in County Kerry in het zuidwesten van Ierland, aan de oevers van de gelijknamige meren in Killarney. De mix van bergen, meren, bossen en watervallen fascineert zelfs de meest veeleisende toeristen. Het kasteel van Ross, gebouwd in de 15de eeuw, en de Macross Gardens liggen in het park. Wandelend door de bossen en velden van het park kan je dassen, eekhoorns, lijsters, ganzen en valken tegenkomen. Bovendien is het park het enige leefgebied van edelherten in Ierland.

De wandelroutes langs de Ring of Kerry beginnen overigens vanuit Killarney. Als je meer wilt weten over het Killarney National Park en wilt genieten van de bergen, meren, ongelooflijke landschappen en spectaculaire uitzichten, kan je hier de Ring of Kerry Day Tour vanuit Dublin boeken.

» MEER ZIENReizen in Ierland per auto: reisroute

De vallei van Glendalough in de Wicklow Mountains

Glendalough, Bray, Co. Wicklow, Ierland

Officiële website: wicklowmountainsnationalpark.ie

24 uur per dag

De toegang is gratis.

U kunt hier ook een rondleiding vanuit Dublin boeken.

Wicklow Mountains is een enorm nationaal park in het zuiden van Dublin, we raden je ten zeerste aan het te bezoeken. Glendalough is een gletsjervallei in County Wicklow, beroemd om de middeleeuwse kloosternederzetting die er in de 6de eeuw werd gesticht. De meeste gebouwen die tot op heden bewaard zijn gebleven, stammen uit de 10–12de eeuw. Behalve om de oude geschiedenis is Glendalough beroemd om zijn landschappen: alle bezoekers zijn absoluut onder de indruk van twee grote meren omgeven door bergen. Er zijn verschillende wandelroutes van verschillende lengte en complexiteit in het park.

Je kan hier een bustour naar Glendalough vanuit Dublin boeken.

» MEER ZIENIerland: een gids voor het land van de leprechauns

Connemara national park

Letterfrack, Co. Galway, Ierland

Officiële website: connemaranationalpark.ie

24 uur per dag

De toegang is gratis.

En hier vindt u een volledige dagtour door Connemara vanuit Galway.

Het land van Connemara werd doorgaans gebruikt voor begrazing. Maar in 1980 kreeg het gebied de status van nationaal park om het unieke landschap te beschermen. Meestal bestaat Connemara uit venen en heidevelden. Dat klinkt niet indrukwekkend, maar het is eigenlijk een heel pittoreske plek. Als je naar Game of Thrones hebt gekeken, heb je de groene velden van Connemara gezien als de Dothraki Zee. Deze plaatsen zijn vooral mooi tijdens de bloei van de heide.

Er zijn verschillende wandelroutes langs Connemara en er zijn speciaal ingerichte campings. Reizigers kunnen genieten van de ruige schoonheid van het bijzondere landschap, en als ze geluk hebben, ontmoeten ze ook lokale bewoners, kleine vogels, konijnen, hermelijnen en unieke Connemara pony’s. Boek hier je Connemara dagtocht vanuit Dublin.

» MEER ZIENConnemara in Ierland: hoe kom je er en wat is er te zien?

Waar je kan relaxen en ontspannen in Dublin

De nationale botanische tuinen in Ierland

National Botanic Gardens, Glasnevin, Dublin 9, Ierland

Officiële website: botanicgardens.ie

Openingstijden winter
9.0016.30 uur: weekdagen
10.0016.30 uur: za, zo en feestdagen

Openingstijden zomer
9.0017.00 uur: weekdagen
10.0018.00 uur: za, zo en feestdagen

De toegang is gratis.

De Botanische Tuinen van Ierland werden aangelegd in 1795. Liefhebbers van mooie bloemen zullen graag tijd doorbrengen in de glazen serres en de collecties tropische planten bewonderen. Je vindt hier zelfs beroemde orchideeën die voor diverse internationale prijzen zijn genomineerd. Ook kun je diverse vertegenwoordigers van de flora van Ierland zien, waaronder zeldzame en bedreigde soorten.

» MEER ZIENEén dag in Dublin, reisbeschrijving

St Stephen’s Green

St Stephen’s Green, Dublin 2, Ierland

Officiële website

Het hele jaar geopend

Maandag zaterdag: 07:30 — schemering.
Zondag en feestdagen: 09:30 — zonsondergang.

De toegang is gratis.

St Stephen’s Green, gelegen in het hart van Dublin, is de perfecte plek om tot rust te komen na een drukke dag. Het park werd geopend in 1880 en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. Tijdens de revolutie van 1916 bevonden zich hier rebellenkampen en barricades. De ingang van het park is gedecoreerd in de vorm van een triomfboog, en binnen is het versierd met bloemperken, steegjes, beelden en bustes van prominente Ierse figuren. Bijzonder mooi is een groot meer met watervogels, omgeven door gazebo’s en zomerhuisjes.

Phoenix park

Phoenix Park, Dublin 8, Ierland

Officiële website: phoenixpark.ie

Het Phoenix Park is vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, het hele jaar door geopend.

De toegang is gratis.

Phoenix Park, vlakbij het centrum van Dublin, heeft een oppervlakte van 707 hectare en wordt beschouwd als het grootste park van Europa. Liefhebbers van landschapsinrichting zullen niet onder de indruk zijn van deze plek: het park is ingericht in de Ierse stijl, wat betekent dat het eigenlijk niet meer is dan een ruim veld dat af en toe wordt omlijst door bomen. Maar hier kun je reusachtige kuddes herten ontmoeten, die helemaal niet bang zijn voor mensen en door niets van hen gescheiden worden. In het park is ook de dierentuin van Dublin gevestigd.

Wij hopen dat je optimaal kan genieten van de onvergetelijke sfeer van de tuinen en parken van Ierland!