10 plekken in Parijs om te bezoeken met kids

27 Mar 2021
Disneyland Parijs

Parijs – de stad waar dromen van kinderen en volwassen uitkomen. Dat is niet alleen zo in Disneyland op de Eiffeltoren of in de draaimolen in één van de stadsparken, maar door de gehele stad. Welke andere attracties kan je in Parijs bezoeken? Wij hebben de leukste plekken op een rij gezet.

Disneyland

Image removed.

Disneyland Parijs is een uniek pretpark. Het is het enige officiële themapark van Walt Disney op het Europese continent. In feite zijn het twee pretparken: Disneyland Park voor families (hier staat bijvoorbeeld het kasteel van Doornroosje) en de Disney Studio’s voor ‘grotere kinderen’. Het park hebben we in een ander artikel uitgebreid beschreven. Daar vind je ook veel tips. Via deze site kan je online tickets kopen en de wachtrij ontlopen.

Asterix

Image removed.

Disneyland is niet het enige pretpark in de omgeving van Parijs. Parc Asterix is gebasseerd op de Franse stripheld. In dit park komen veel Fransen die een reis terug in de tijd maken. Hier kan je het oude Gallië herbeleven. En natuurlijk komen Rome en het oude Egypte (Cleopatra) ook aan bod. Het parc Asterix is minder goed bereikbaar dan Disneyland. Maar met de eenvoudig te boeken shuttlebus kan je makkelijk van Parijs naar het pretpark reizen.

La Villette

Image removed.

La Villette is één van de grotere stadsparken van Parijs. Hier vind je onder meer het “Cité des sciences et de l'industrie”, oftewel het wetenschapsmuseum. In dit geweldige museum zijn twee speciaal op kinderen gerichte tentoonstellingen. Eén voor kinderen van 4-8 jaar en één voor kinderen tot 12 jaar. Bovendien is er een planetarium en een 3D bioscoop. En natuurlijk een gigantisch park wat garant staat voor uren speelplezier.

Palais de la Découverte

In hartje Parijs, in de westelijke vleugel van het Grand Palais bevind zich het Palais de la Découverte. Hier zijn permanente wetenschappelijk tentoonstelling ingericht over natuurkunde, astronomie, scheikunde en biologie. Dit museum dat gesitueerd is tussen de Seine en de Champs Elysées werkt nauw samen met het museum in La Villette. Palais de la Découverte bevindt zich op het adres Avenue Franklin Delano Roosevelt 75008 Paris. En kan worden bereikt via de RER C-lijn. Stao uit bij het station Invalides of neem de metro naar het station: Champs Elysées-Clemenceau (lijnen 1 en 13) of Franklin-D.-Roosevelt (lijnen 1 en 9)

Een toegansbewijs kost ca. 7-9 euro.

Parc Zoologique de Paris

Image removed.

De dierentuin van Parijs werd in 2014 heropend na een lange periode van renovatie. Hierbij is de dierentuin compleet veranderd. In plaats van de traditionele kooien is de Zoo nu ingedeeld in vijf gebieden die elk hun eigen thema hebben. De thema’s zijn: Amazone, Europa, Madagaskar, Patagonië en Sahel-Soedan (woestijn). Lees meer over de nieuwe dierentuin in onze speciaal daar aan gewijde artikel.

Jardin des Plantes, de botanische tuinen van Parijs

Image removed.

Le Jardin de Plantes is een botanisch tuin en een kleine dierentuin. Het is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. En bovendien één van de oudste musea over natuurwetenschappen. Behalve een grote collectie planten vind je hier ook een prachtig park, de galerij der evolutie en een kleine dierentuin.

De Botanische Tuin is gelegen op 57 rue Cuvier. U kunt het bereiken met de metro: lijn 5, uitstappen bij “Gare d'Austerlitz”, lijn 7: station “Censier Daubenton”, of lijn 10: station “Jussieu Gare d'Austerlitz”.

Le Musée de la Poupée

Image removed.

Dit museum is volledig gewijd aan een collectie van meer dan 500 oude poppen uit de periode 1800 – 1960. Ook is er een kleine collectie met ander speelgoed uit deze periode en is er een speciaal voor kinderen ontworpen speurtocht.

Musée de la Magie 

Musée de la Curiosité et de la Magie  is volledig gewijd aan goochelen en magie. Hier vind je allerlei illusies, trucs en natuurlijk interactieve presentaties. Ook staan er veel automaten die vooral in de 19e en 20e eeuw populair waren. 

Cirque d'hiver, wintercircus in Parijs

Het wintercircus werd ooit geopend door niemand minder dan Napoleon Bonaparte. Het heette toen nog Cirque Napoléon. Het klassieke Europese circus heeft een lange en roemruchte geschiedenis en staat in een wijk vol prachtige gebouwen.

Kermis in Parijs

Image removed.

In de zomer vind je verspreid door Parijs verschillende kermissen. De meest bekende is die in het park: “Jardin des Tuileries”. Hier vind je verschillende attracties, een klein reuzenrad en een aantal eetkramen. De traditionele draaimolen ontbreekt natuurlijk niet.

Naast alle bovenstaande attracties is er natuurlijk nog veel meer te doen voor kinderen. De stad is bezaait met kindvriendelijke winkels, zoals bijvoorbeeld de Disney-winkel op de Champs Elysees, parken met fonteinen, waar je in de zomer een bootje kunt huren.

Fijne vakantie!

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.