Vijf plaatsen in Paris voor zoetekauwen

26 Mar 2021
Le Procope

We beschrijven de vijf bekendste bakkerijen in Parijs. Deze zijn beroemd om hun aanbod van snoepjes, koekjes, croissants, chocolade, ijs ... Even een momentje voor jezelf!

En mocht je niet alleen van eten houden, maar ook van koken en bakken. Doe dan mee aan de kooklessen!

Glacier Berthillon (IJssalon)

Dit is de oudste ijssalon van Parijs. Hier maken en verkopen ze al sinds 1954 ijs. Het ijs wordt bereid van natuurlijke ingrediënten. Glacier Berthillon heeft tientallen smaken in zijn assortiment. Van wilde aardbeien tot cognac smaken. Ook maken ze erg lekkere sorbets en kan je bakken ijs kopen om mee te nemen. Koop, als het weer het toe laat, hier een lekker hoorntje schepijs en wandel op je gemak r het eiland Saint-Louis of naar de Notre Dame. Als het regent, of je een even wil zitten, ga dan lekker binnen zitten en geniet van een lekker ijsje. Zeker je kinderen zal je hier erg blij maken! 

Locatie: Isle de San Luis, San Luis, 29-31. Geopend van woensdag tot en met zondag tussen 10:00-20:00 uur. In de zomervakantie (augustus) is de ijssalon gesloten.

Le Procope (Café)

Le Procope is het oudste koffiehuis van Parijs. Het is bekend van de vele beroemde gasten die hier door de eeuwen heen gegeten en gedronken hebben. Onder meer Napoleon, Voltaire, Diderot, Balzac, Baudelaire, Verlaine, veel leiders van de Franse Revolutie, veel schrijvers en dichters dronken hier hun koffie. De belangrijkste gasten hebben hun handtekening op de muur gezet. Op het menu staan de klassieke Franse desserts zoals crème brulée, soesjes en crème caramel. IJs en sorbets zijn natuurlijk ook verkrijgbaar en je kan er dineren.

Adres: 13 Rue de l'Ancienne Comédie, 75006 Paris, Frankrijk. Tegenover metrostation Odeon. Zeven dagen per week geopend.

Maison Ladurée (Makarons)

Ladurée maakt als sinds 1862 zoetwaren. De bakkerij is vooral bekend vanwege haar makarons, koekjes die worden gemaakt van opgeklopte eiwitten. Deze Franse lekkernij is relatief onbekend bij Nederlanders, maar wordt wereldwijd gezien als één van de lekkerste uitvindingen van de Franse keuken. Maison Ladurée is over de hele wereld bekend. Er zijn zelfs winkels van in Libanon. In Parijs vind je de winkels van Ladurée op de luchthavens Charles de Gaulle en Orly, in de warenhuizen van Printemps en Lafayette en op de Champs Elyssées in de buurt van de Madeleine kerk.

Adressen: 1er étage et RDC Le Printemps De La Maison, 64 Boulevard Haussmann, 75009 Paris, Frankrijk. Metrostations Concorde en Madeleine. De boetiek op de Champs Elysees: 75, Avenue des Champs-Elysées.

Het hele jaar door geopend.

Pattiserie Stohrer (Gebak)

Eén van de oudste patisserieën van Parijs is Stohrer. Deze bakkerij werd in 1730 opgericht door Nicolas Stohrer. Hier kan je terecht voor klassieke Franse lekkernijen zoals Charlotte aux fraises, chocoladetaarten, millefeuilles en babas au rhum.

Adres: 51 rue Montorgueil 75002 Paris, wijk Les Halles. Tussen de metrostations Sentier en Les Halles.

Dalloyau (Gebak)

Dit familiebedrijf maakt al gebak sinds 1682. Toen huurde Lodewijk XIV, de Zonnekoning, Charles Dalloyau in als bakker en banketbakker. De familie Dalloyau mag zich vanaf dan een koninklijke banketbakker noemen. Tegenwoordig heeft Dalloyou 31 vestigingen over de hele wereld. Je vind de banketbakker onder meer in Japan, Zuid Korea en Dubai. Dalloyou maakt voornamelijk gebak en koek. Haar bekendste gebak is de “gâteau opéra” een heerlijke laagjescake. 

Dalloyau heeft twee adressen in Parijs: ten eerste de historische boutique op de Faubourg Saint-Honoré 101, rue du Faubourg Saint-Honoré - 75008 Parijs. Vlakbij het metrostation Saint-Philippe du Roule. In deze boutique bevind zich een restaurant en een theesalon. Het is Dagelijks geopend van 08:30 uur tot 21:00 uur. Een tweede vestiging bevind zich in de tuinen van Luxembourg. Adres: Luxemburg: 2, plaats Edmond Rostand - 75006 Parijs, Luxemburg metro station. Dagelijks geopend van 09:00 uur tot 20:30 uur.

Bon appetit!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.