Tips voor een bezoek aan Parijs in april

26 Mar 2021
Parijs in april

Een bezoek aan Parijs in april is echt een aanrader. Het wordt wat warmer, de dagen worden langer en de parken en tuinen staan in bloei. Veel Parijzenaren genieten van hun stad, maar er zijn in deze periode nog relatief weinig toeristen. En als je van kersenbloesem in Parijs houdt, dan is april dé maand.

Bekijk de kortingen op kaartjes voor attracties en hotelovernachtingen. April is vaak de laatste maand dat ze nog geldig zijn.

Belangrijke evenementen in Parijs in april

Pasen in Parijs

Het Christelijke paasfeest wordt in 2017 16 april gevierd en in 2018 -op 1 april. Hou er rekening mee dat op tweede paasdag (paasmaandag) veel winkels, restaurants en attracties gesloten zijn. Wel heel leuk zijn de chocolade eieren en konijnen die overal te koop zijn.

Marathon van Parijs

Ieder jaar lopen ruim 50.000 mensen meer dan 42 kilometer door de stad. De marathon van Parijs wordt in 2017 gehouden op 9 april. En iedereen kan zich inschrijven voor deelname. Een deelname aan de marathon is veel meer dan alleen een sportieve prestatie, je ziet namelijk de hele stad en natuurlijk kan je genieten van de vele aanmoedigingen van het Franse publiek. Er staan zelfs bands langs de route op te treden. Echt een aanrader voor hardloopliefhebbers.

April: Geniet van de bomen van Parijs

In april staan de meeste bomen in Parijs in bloei. Dat betekent dat je overal prachtige bloesems aantreft, van kastanje tot kersenbloem. Geniet van een wandeling door één van de vele stadsparken en tuinen. Dit is de beste maand voor outdoor activiteiten in Parijs. Adem diep in en geniet van de lente in de Lichtstad.

De fonteinen gaan weer aan!

In april worden overal in Parijs de fonteinen weer ingeschakeld. De vorstperiode is voorbij, dus dat betekent dat ze zonder gevaar aangezet kunnen worden. De mooiste fonteinen vind je overigens in het Kasteel van Versailles. Hier zijn op zaterdag en zondag ook optredens en er is kermis.

Parijs in april: Foire du Trône 

De Foire du Trône is één van de beroemdste Franse kermissen. Het is vergelijkbaar met de kermis van Tilburg en het vindt plaats in de buitenwijken van Parijs. De Foire du Trône bestaat al meer dan 100 jaar!

Bezoek de kermis en geniet van het reuzenrad en de achtbaan. Eet een lekker suikerspin, en bekijk de vele, vele, vele interessante dingen hier!

Bezoek Parc Asterix in April!

Dit Franse attractiepark is zeker net zo leuk als Disneyland. Het park heeft veel waterattracties en is daarom in de winter gesloten. Op 15 april begint echter het zomerseizoen en wordt het park weer geopend. Hier kan je met je gezin, geliefde of vrienden veel plezier beleven.

Bezoek de jazz festivals in Parijs!

In de voorsteden van Parijs worden er in april tal van optredens van jazz en blues bands georganiseerd. Heerlijk als je er van houdt!

Welke kleding heb je nodig voor een bezoek aan Parijs in april

April is een ideale maand voor een bezoek aan Parijs als het over het weer gaat. Er zijn over het algemeen weinig regenachtige dagen, en de temperatuur is hoog genoeg om lekker buiten te zijn, maar het is nog niet heel heet. Over het algemeen heeft Parijs in april relatief veel zonne-uren. Hou er wel rekening mee dat er soms een koude wind kan staan.

  • Minimum temperatuur: 7 ° C
  • Maximum temperatuur: 23 ° C
  • Gemiddelde temperatuur: 17 °

Pak een dons jack (winterjas) en een zomerjas in, en stop minimaal één warme trui in je reistas of koffer.

Vergeet ook zeker je paraplu en je regenjas niet, het kan ook in Parijs flink storm in april. Want ook in Frankrijk geldt: April doet wat hij wil.

Vergeet ook je zonnebril, zonnebrand en hoed of pet niet in te pakken!

Geniet van de mooie wandelingen door Parijs. En vergeet vooral niet om in de parken te kijken! 

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.