Parijs Station Gare du Nord

26 Mar 2021
Gare du Nord

Het station Gare du Nord is niet alleen het drukste treinstation van Frankrijk maar van heel Europa: elk jaar bedient dit station 200 miljoen mensen. Hier komen de treinen uit Amsterdam en Brussel aan.

Waar kan ik heen vanaf Gare du Nord?

Het station komt aan de naam omdat de treinen die vanaf hier vertrekken richting het noorden van Frankrijk gaan maar ook naar België, Nederland en Noord-Duitsland. Gare du Nord wordt ook aangedaan door de beroemde Eurostar trein, waarmee je naar London kunt via de Kanaaltunnel. Die reis duurt slechts 2 uur en 20 minuten en is te boeken vanaf 60 Euro. Een andere populaire bestemming vanaf Gare du Nord is Amsterdam, met elk uur een vertrekkende trein. De reistijd is 3 uur en het treinkaartje is te koop vanaf 40 Euro. Een trip naar Brussel neemt minder dan een uur in beslag en de prijs van het treinkaartje is rond de 30 Euro.

Gare du Nord

Vanaf Gare du Nord vertrekken tevens treinen naar Lille (1 uur onderweg), Amiens (minder dan een uur), Calais, Duinkerken, Aras en andere steden in het noorden van Frankrijk. Treinkaartjes voor treinen vertrekkend vanaf het Gare du Nord zijn via ons te koop. Op het Noordstation kunt u een auto huren.

Het is ook mogelijk om een auto te huren op Gare du Nord

Als het gaat om voorzieningen en diensten voor toeristen doet Gare du Nord niet onder voor veel vliegvelden: er zijn cafés, wisselkantoren, souvenirwinkels, pinautomaten, speciale toiletten om baby’s te verschonen, autoverhuur en bagageopslag. Gare du Nord is open van 5:00 ’s ochtends tot 1:00 ’s nachts, waarbij de bagageopslag dezelfde openingstijden aanhoudt. 

Gare du Nord

Waar is er iets te eten in de buurt van Gare du Nord?

Als je het station verlaat zul je onmiddellijk een groot aantal cafés en restaurants zien. Verder de wijk in gaan is niet te adviseren als je een ruime keuze wilt, omdat dit de Indiase wijk is, met veel Indiase restaurants maar weinig andere opties. Bij de ingang van Gare du Nord zitten een McDonalds en een Quick, voor mensen die een snelle hap willen.

cafés

Onder de vele cafés die omgeving van het Gare du Nord rijk is, is Terminus Nord een van de favorieten. Terminus serveert verse vis en traditioneel Franse keuken. De gemiddelde rekening komt rond de 28 Euro uit. Vlak bij het station ligt de familie bistro Le Bouquet du Nord, waar je voor rond de 20 Euro een heerlijk huisgemaakt diner krijgt voorgeschoteld. In de brouwerij O Beret Basque in de buurt van het station kun je warme snacks, hamburgers of een steak bestellen voor 7-12 Euro.

Het gebied rond Gare du Nord

Het gebied rond Gare du Nord (10e arrondissement) is een van de gevaarlijkste van Parijs en het wordt toeristen niet aangeraden om hier lang te blijven. Als je een vroege of late trein hebt is het te adviseren om een hotel in de buurt van het station te pakken. Dankzij de grote stroom aan toeristen zijn er hotels voor ieder budget. De beste deals voor hotels in de buurt van Gare du Nord zijn hier te vinden.

hotel

Hoe van Paris Charles de Gaulle Airport en Orly Airport te reizen?

Gare du Nord is het perfecte knooppunt. Er komen drie metrolijnen en twee RER-lijnen samen op het station. Daarnaast doet de RER B beide vliegvelden aan: zowel Charles de Gaulle als Orly. Gare du Nord is daardoor een belangrijk overstappunt. Het is praktisch om vanaf hier van en naar het vliegveld te vertrekken en dat geldt zowel voor Charles de Gaulle en Orly. Houd er wel rekening mee dat zakkenrollers actief kunnen zijn en dat je daarom goed op je spullen moet passen.

metrolijnen

Hoe kom je bij Gare du Nord?

Adres: Rue Dunkerque, 75010.

RER, lijn B, station Gare du Nord.

Metro: lijn 2, 4 of 5, station Gare du Nord. 

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.