Parijs in juli: weer, feestdagen en bezienswaardigheden

25 Nov 2021
Franse nationale feestdag

Waarschijnlijk is de mooiste maand voor een reis naar Parijs de maand juli. Kan je je het al inbeelden? Genieten van de nationale feestdag, de Tour de France, de zomersolden, het mooie weer en dan alles wat Parijs nog meer te bieden heeft?

14 juli – Franse nationale feestdag

14 juli is de Franse feestdag, Bastille Day. Toeristen kunnen kijken naar de parade op de Champs-Elysées, het concert op de Champ de Mars, het unieke vuurwerk van een half uur bij de Eiffeltoren en tal van ander betaald en gratis entertainment. Op de Franse nationale feestdag, 14 juli, hebben de meeste musea geen toegang nodig. Als u er gebruik van wilt maken, moet u weten waar u heen wilt, want er wachten lange wachtrijen op u!

Franse nationale feestdag

Kies een hotel in het centrum van de stad

Als u 's avonds van het vuurwerk wilt genieten, raden we u aan om een hotel in de buurt van de Eiffeltoren te boeken, zodat u maar 7 tot 8 minuten hoeft te lopen. Anders is het moeilijk om er met het openbaar vervoer er op tijd te geraken.

De brandweer van Parijs viert zijn persoonlijke feestdag op 13 juli, de vooravond van de bestorming van de Bastille. In de nacht van 13 op 14 juli organiseren brandweermannen feestjes in de brandweerkazernes. Er is muziek in de brandweerkazernes en iedereen die wil kan meedoen en dansen tot het ochtendgloren en omvallen! Sommige brandweerkorpsen vieren het zelfs nog eens in de nacht van 14 juli.

Parijs in juli: de solden

Solden

In juli zijn de solden gepland in Parijs, net als in Frankrijk. De zomeruitverkoop voor het jaar 2022 begint op 22 juni en eindigt op 19 juli. Veel plezier met winkelen in Parijs!

Strandleven in de stad

Strandleven

Je hebt het goed gelezen: in juli en augustus kun je genieten van het echte strandleven in Parijs! Aan de oevers van de Seine is zand verspreid, zijn parasols, ligstoelen en volleybalnetten opgezet. Er is ook een wandeling langs de Seine, veel gratis concerten en evenementen, gratis massages, sportwedstrijden en u zal ook kinderbad voor de kleintjes terugvinden. Overigens strekt het Parijse strand zich ook uit tot aan de oevers van het Canal Saint-Martin. 

In juli vindt het jaarlijkse tropische carnaval plaats in Parijs. Er is een parade van dansers uit alle hoeken van de wereld, muziek en veel goed humeur! 

Sport in juli

Tour de France

Op 24 juli 2022 wordt de laatste etappe van de wereldberoemde Tour de France verwacht! Zoals altijd zal de laatste etappe plaatsvinden in Parijs op de Champs Élysées. De Tour de France eindigt in de Arc de Triomphe, waar de winnaars worden gehuldigd.

Zomer en zon

Zomer

In juli bereiken de temperaturen in Parijs gemiddeld 23 tot 25 graden. Dus neem een hoed, zonnebrandcrème, korte broek of een korte rok en een zomerse top mee. Aan de andere kant kan het weer in Parijs ook een beetje veranderlijk zijn. Je moet daarom een paraplu en een licht jasje inpakken.

Fijne zomer in Parijs!

Tiqets.com

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.