Parijs in juli: weer, feestdagen en bezienswaardigheden

10 Apr 2021
Parijs in juli

Waarschijnlijk is de mooiste maand voor een reis naar Parijs de maand juli. Kan je je het al inbeelden ? Genieten van de nationale feestdag, de Tour de France, de zomersolden, het mooie weer en dan alles wat Parijs nog meer te bieden heeft?

14 juli, de herdenking van de bestorming van de Bastille

Als u 's avonds van het vuurwerk wilt genieten, raden we u aan om een hotel in de buurt van de Eiffeltoren te boeken, zodat u maar 7 tot 8 minuten hoeft te lopen. Anders is het moeilijk om er met het openbaar vervoer er op tijd te geraken.

Parijs in juli: feestdag van de brandweer

De brandweer van Parijs viert zijn persoonlijke feestdag op 13 juli, de vooravond van de bestorming van de Bastille. In de nacht van 13 op 14 juli organiseren brandweermannen feestjes in de brandweerkazernes. Er is muziek in de brandweerkazernes en iedereen die wil kan meedoen en dansen tot het ochtendgloren en omvallen! Sommige brandweerkorpsen vieren het zelfs nog eens in de nacht van 14 juli.

Parijs in juli: musea met gratis toegang

Allereerst zijn de meeste Parijse musea vrij van toegang op de eerste zondag van de maand. Dit jaar valt de eerste zondag op de 3e. Op de Franse nationale feestdag, 14 juli, hebben de meeste musea geen toegang nodig. Als u er gebruik van wilt maken, moet u weten waar u heen wilt, want er wachten lange wachtrijen op u!

Parijs in juli: de solden

In juli zijn de solden gepland in Parijs, net als in Frankrijk. De zomeruitverkoop voor het jaar 2018 begint op 27 juni en eindigt op 7 augustus. Veel plezier met winkelen in Parijs!

Parijs in juli: strandleven in de stad

Je hebt het goed gelezen: in juli en augustus kun je genieten van het echte strandleven in Parijs! Aan de oevers van de Seine is zand verspreid, zijn parasols, ligstoelen en volleybalnetten opgezet. Er is ook een wandeling langs de Seine, veel gratis concerten en evenementen, gratis massages, sportwedstrijden en u zal ook kinderbad voor de kleintjes terugvinden. Overigens strekt het Parijse strand zich ook uit tot aan de oevers van het Canal Saint-Martin. 

Parijs in juli: sport

Het begint met de Reva Meeting, een atletiekwedstrijd en een van de etappes van de Diamond League, die plaatsvindt in het Stade de France. Dat is waar de beste atleten ter wereld in juli samenkomen. De wedstrijden zullen naar verwachting plaatsvinden op 1 juli 2018.

Op 29 juli 2018 wordt de laatste etappe van de wereldberoemde Tour de France verwacht! Zoals altijd zal de laatste etappe plaatsvinden in Parijs op de Champs Élysées. De Tour de France eindigt in de Arc de Triomphe, waar de winnaars worden gehuldigd.

Parijs in juli: zomer en zon

In juli bereiken de temperaturen in Parijs gemiddeld 23 tot 25 graden. Dus neem een hoed, zonnebrandcrème, korte broek of een korte rok en een zomerse top mee. Aan de andere kant kan het weer in Parijs ook een beetje veranderlijk zijn. Je moet daarom een paraplu en een licht jasje inpakken.

Parijs in juli: het carnaval

In juli vindt het jaarlijkse tropische carnaval plaats in Parijs. Er is een parade van dansers uit alle hoeken van de wereld, muziek en veel goed humeur! 

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.