Naar de Parijse vlooienmarkt

,

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen staat bekend als de grootste rommelmarkt ter wereld. Hier vind je vooral goedkope fabriekspartijen, antiek en curiosa. Het is een leuke plek voor verzamelaars van spullen uit de jaren ’50, ’60 en ’70.

Hou er wel rekening mee dat de handelaren erg goed op de hoogte zijn van de waarde van hun koopwaar dus dat het niet zo makkelijk is om echte koopjes te scoren. Maar onderhandelen kan natuurlijk altijd!

De Parijse vlooienmarkt is eeuwen geleden al ontstaan. Toentertijd namen de straatvegers en vuilnismannen alle afgedankte, maar nog bruikbare, meubels en goederen mee. Om deze in de buurt van ‘Les Halles’ te verkopen. Tegenwoordig zijn de rommelmarkten verplaatst naar de buitenwijken van Parijs. Ze zijn verdeeld over verschillende straten, hallen en pleinen in de buurt van Rue des Rosiers.

De vlooienmarkt is één van de grootste toeristische attracties van Parijs en omgeving. Het is een paradijs voor liefhebbers van antiek en tweedehands artikelen. Op de 15 markten vind je allerlei tweedehands artikelen zoals schilderijen, oude platen en cassettebandjes, opgezette dieren en meubels.

Openingstijden vlooienmarkt Parijs

Normaal gesproken zijn de vlooienmarkten geopend op zaterdag, zondag en maandag. Op zaterdag en zondag zijn de openingstijden van 09:00 uur tot 18:00 uur en op maandag van 10:00 uur tot 18:00 uur. De rest van de week zijn de rommelmarkten gesloten.

Hoe reis je naar de rommelmarkt?

Neem de metro, lijn 4, en stap uit bij het station Porte de Clignancourt.

De volgende bussen stoppen ook in de buurt van de vlooienmarkt: 85, 56, 95

Waar is de vlooienmarkt in Parijs?

138, Rue des Rosiers

93400 Saint-Ouen

Geniet van uw bezoek aan de vlooienmarkt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.