Hoe kan je het Louvre bezoeken zonder te wachten

23 Sep 2021
Louvre

Louvre – het meest bekende en het meest bezochte museum ter wereld. Helaas, het door de populariteit van het museum is een lange wachtrij bij de ingang bijna onvermijdelijk. Soms staan mensen hier wel een paar uur te wachten! Gebruik onze adviezen om zonder een halve dag door te brengen in de wachtrij een bezoek aan het Louvre te brengen.

De hoofdingang van het Louvre wordt gevormd door een grote glazen piramide. De piramide is de ingang van een ondergrondse ruimte waar de kassa's, kluisjes, shop en garderobe zich bevinden. De piramide van het Louvre werd speciaal gebouwd om de toegang tot het museum voor toeristen te vergemakkelijken. Vanuit deze ondergrondse hal, kunt u snel naar elk deel van het museum.

Kaartjes voor het Louvre

Mona Lisa

We raden aan om van tevoren kaartjes te kopen. Er is een aparte rij voor mensen die al kaartjes hebben, dus het is veel sneller om binnen te komen. Een andere optie is om een aparte rondleiding te kopen. Gratis toegang is ook inbegrepen op de toeristenkaarten met korting in Parijs (Paris City Card en Museum Pass).

Speciale tip voor mensen die van te voren al kaartjes voor het museum hebben gekocht. Het gangetje aan de voorkant van de piramide, wat leidt naar het Palais Royal, leidt ook naar een kleine entree. Deze entree is speciaal voor groepen, abonnementhouders én personen die reeds in bezit zijn van een ticket. Als je nog geen entreekaartje hebt, moet je hier overigens vooral niet zijn. Er zijn namelijk geen kassa’s.

De grootste oorzaak van de wachtrij zijn overigens niet alleen de wachttijden voor de kassa’s. Die kan je namelijk best ontlopen door vooraf kaarten te kopen of ze te halen uit één van de automaten. Het lijkt soms wel of de wachtrij te wijten is aan de vele veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen om het museum en haar bezoekers te beschermen tegen terreur.

Paris City Card

Beste tijd om naar het Louvre te gaan

Apollo Galery

De ideale tijd om het Louvre te bezoek is ’s morgens. Als je vroeg genoeg bent kan je de glazen piramide zonder wachten betreden. Neem dan ook lekker de tijd om mooie foto’s te maken hier en daal dan af in het ondergrondse deel. De entreetickets zijn de hele dag geldig en het museum is groot genoeg om een dag in rond de struinen.

Mensen die niet van vroeg opstaan houden, kunnen het Louvre het beste bezoeken aan het eind van de middag. Vanaf ongeveer 15:00 uur wordt het al rustiger in het museum. Helaas heb je dan ook maar weinig tijd om het museum te verkennen. Op woensdag en vrij is het museum ook ’s avonds geopend, dan kan je langer genieten van de uitgebreide collectie van het Louvre.

Louvre voor gratis

In januari 2019 heeft het museum aangekondigd dat iedereen gratis toegang heeft op de eerste zaterdag van de maand van 18 tot 21.45 uur. Alleen Sully en Denon vleugels.

De toegang is gratis op 14 juli.

Andere ingangen dan de piramide

Louvre

De piramide is niet de enige toegang tot het museum. Naast de piramide, kan je het Louvre bereiken door het winkelcentrum "Carrousel du Louvre”.

Het winkelcentrum is direct toegankelijk vanuit het metrostation Palais Royal / Musée du Louvre (lijn 1 en lijn 7). Volg de borden en je komt in het mooie winkelcentrum. Je herkent het aan de omgekeerde piramide van glas. Die erg lijkt op de bekende piramide van het Louvre. In het winkelcentrum vind je onder meer een Apple Store, tal van boetieks, restaurants, Starbucks en McDonalds. Tegenover de omgekeerde piramide is de ingang van het Louvre voor groepen en individuele toeristen. Meestal is hier geen wachtrij of is de rij veel kleiner. Van te voren kaartjes kopen is niet per se noodzakelijk maar wel aan te raden.

De andere ingang naar Carrousel ligt tegenover de uitgang van het metrostation Palais Royal. Steek de weg over, maar niet via de poort (die leidt tot de binnenplaats van de piramide), maar door de glazen deuren. Hier betreed je het Louvre en meteen zijn er machines om kaartjes te kopen.

Ten slotte kan je het Louvre bereiken via de Jardin des Tuileries. In het gebied aan de voorkant van Carrousel ziet u twee onopvallende ondergrondse ingangen: ze leiden naar de ingang van het Louvre Museum en naar het winkelcentrum.

Veel plezier met je bezoek aan het Louvre!

 

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.