Hoe kom je van de luchthaven van Palermo naar het stadscentrum

, ,

Aangekomen in Palermo, maken veel reizigers zich zorgen over hoe ze zich door de stad zullen bewegen, vooral hoe ze van het vliegveld naar het stadscentrum kunnen komen. Vanwege de associatie met de maffia lijken Sicilië en de hoofdstad Palermo onmiddellijk gevaarlijk.

In feite is dit slechts een denkfout, geïnspireerd door stereotypen, en van Palermo naar het centrum gaan is net zo gemakkelijk als in andere Europese steden.

Palermo Falcone-Borsellino Airport ligt op 35 kilometer van de stad. Dit is een van de drukst bevolkte luchthavens in Zuid-Italië, die gemiddeld enkele miljoenen passagiers per jaar bedienen. De luchthaven van Palermo werkt met bijna alle Europese lowcostmaatschappijen, daarom kiezen veel Europese toeristen voor Palermo als vertrekpunt van hun reis.

Interessant is dat de luchthaven de namen draagt ​​van twee mensenrechtenactivisten die actief met de maffia vochten — Giovanni Falcone en Paolo Borsellino.

Monte Pellegrino

De gemakkelijkste manier om naar het centrum te komen, is met de taxi (u kunt het hier boeken), maar we vertellen u ook over meer budget manieren.

Rekening houdend met een dergelijk groot passagiersverkeer, heeft Palermo sinds lange tijd gunstige vervoersverbindingen tot stand gebracht tussen de luchthaven en de stad, toegankelijk voor elke categorie toeristen.

Er zijn enkele van de meest voorkomende opties om van de luchthaven van Palermo naar het centrum te komen.

Van de luchthaven naar het centrum van Palermo met de bus

Palermo

De meest budgetvriendelijke manier — busbedrijf Prestia e Comande. Bussen rijden elk half uur vanaf de halte direct bij de uitgang van de luchthaven.

Je kunt een kaartje kopen in de bus, de kosten voor een enkele reis bedragen 5,8 euro. Een reis naar het centrum duurt gemiddeld 40-60 minuten.

Onderweg maakt de bus twee haltes: op Piazza Castelnuovo en het Centraal Station, wat de eindbestemming van de route is. Bussen vertrekken vanaf het vliegveld om 6.30 uur, vanuit de stad om 05.00 uur.

» MEER ZIENWat-te-doen-tijdens-een-enkele-dag-Palermo-onze-tips-met-plattegrond

Vanaf de luchthaven van Palermo met de trein

Een alternatieve manier om naar de stad te gaan is door de spoorweg te gebruiken. Trinacria Express brengt u van het vliegveld naar het centraal station van Palermo.

Treinen vertrekken elk uur, de reis duurt ongeveer 60 minuten. De kosten van een enkel ticket — 6 euro.

Transfer en taxi vanaf de luchthaven van Palermo

Palermo

Als u veel dingen of omvangrijke bagage heeft of als uw bestemming ver verwijderd is van de trein- en bushaltes, kunt u een taxi nemen. In dit geval moet u heel voorzichtig zijn: er is een zeer grote kans dat de taxichauffeur een te hoge prijs berekent, vooral in de vroege ochtend of ’s avonds laat.

De gemiddelde kosten van een reis van de luchthaven van Palermo naar het stadscentrum zijn vanaf 50 euro (per meter).

Een taxi vooraf bestellen kunt u via deze link, en de chauffeur zal u ontmoeten op de luchthaven. In dit geval wordt u van tevoren op de hoogte gesteld van de kosten van de reis en voelt u zich meer zelfverzekerd wetende dat het probleem van het transport is opgelost.

De overdracht mogelijkheid is ideaal voor een groot bedrijf of een gezin met kleine kinderen.

Reserveer een auto op de luchthaven van Palermo

Zou u graag verschillende steden, historische monumenten, bergen en stranden willen zien, de Etna willen beklimmen en natuurreservaten bezoeken?  De eenvoudigste manier om een auto te boeken op de luchthaven, het is trouwens goedkoper dan in het stadscentrum.

Op het vliegveld van Palermo bieden enkele tientallen autoverhuurbedrijven hun diensten aan. Via deze link kunt u prijzen en beoordelingen voor elk bedrijf vergelijken en een auto boeken.

Tip: we raden u ook ten zeerste aan om een volledige verzekering af te sluiten, vooral in Palermo, omdat op Sicilië geldt: degene is die sneller is, heeft gelijk. Dit veroorzaakt veel krassen en kleine beschadigingen, waarvoor u later om een nette som kunt worden gevraagd.

Je kan een parkeerplaats in Palermo boeken via deze link.

Goede reis!

» MEER ZIENZelf-rondtrekken-door-Sicilie-met-de-auto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.