Wat breng ik best mee uit Parijs? 10 leuke suggesties

Souvenirs

Wij zullen u alle specialiteiten uit Frankrijk eens voorleggen.

Naar Parijs voor wijn

Frankrijk en wijn, een onscheidbaar paar. Frankrijk en cognac, Frankrijk en champagne vallen ook niet te vergeten. Een fles champagne kost niet minder dan 15 euro en de betere 25 euro. Cognac is ook verkrijgbaar vanaf 15 euro. Goeie cognac kan gekocht worden in supermarkten aan 30 tot 35 euro.

Wijn

Wijn kan spotgoedkoop zijn, maar val hier niet voor. Een goeie fles wijn kost minstens 4 euro. Let op het etiket op de dop. Die moet lang en groen zijn, zo weet u dat de fles van goeie kwaliteit is. Lees meer over hoe u goed wijn kunt herkennen.

Naar Parijs voor kaas

Kaas

Franse kaas is natuurlijk een echte specialiteit. Het is niet noodzakelijk om daar veel geld aan uit te geven. De geur is, onaangenaam, om het zacht te zeggen. De smaak is voor ons vrij eigenaardig.

Naar Parijs voor macarons

Macarons

Frankrijk heeft een tal van zoetigheden en gebakjes te bieden. Eén van de lekkerste zijn de bitterkoekjes of macarons. Zeker zelf proeven en meebrengen voor vrienden.

Naar Parijs voor chocolade

Alhoewel Parijs niet het centrum is van de chocolade industrie, kan u zeker een doosje chocolade kopen voor uw vrienden. Ze zullen het appreciëren.

Naar Parijs voor parfum

Chanel

Parfum uit Parijs, een onmisbaarheid. In luchthavens (in de dutyfree zone) kosten parfums veel minder, maar u kunt ze ook kopen in shoppingcenters. Hier voegen we ook toe over cosmetica.

Naar Parijs voor merkkledij

Parijs, de stad voor mode! Er zijn highfashion winkels, vele bekende merken, een tal van shoppingcenters en de Champs-Élysées! Parijs, de stad bij uitstek voor shopping. De outlets van Parijs vindt u hier.

Naar Parijs voor souvenirs

Souvenirs zijn ideaal voor kennissen en vrienden. Hierop volgt er nog een artikel. Bekijk zeker de lijst van de meest populaire souvenirs.

Naar Parijs voor een sjaal

Sjaal

Een sjaal beschouwen we als een essentieel kledingstuk voor elke Franse vrouw alsook elke Franse man. Dus is er een sjaal voor elke smaak.

Naar Parijs voor een hoed

Hoed

Voor hoeden geldt hetzelfde als voor sjalen. Ze zijn verkrijgbaar in elke souvenirwinkel. Kies voor uzelf een Franse hoofddeksel.

Naar Parijs voor retro

Retro

In Parijs zijn er een tal van boekwinkels en rommelmarkten. Er valt veel interessants te vinden: postkaarten met foto’s van Parijs van toen en eindeloos aantal bibliografieën van Fitzgerald en Hemingway. Er zijn ook vinylplaten en CD’s. Koop zeker Franse muziek voor uzelf.

Eigenlijk kunt u van alles kopen in Parijs. Alles hangt af van uw smaak, verlangen en koopkracht. Wij hebben u verteld over de meest populaire dingen in de touristenomgeving. Wandel in de stad en stap zeker binnen in de kleine winkeltjes, u zal zeker iets interessants vinden.

Veel leuke aankopen toegewenst!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.