Lopen langs de Champs Élysées!

26 Mar 2021
Champs Élysées

Eén van de beroemdste straten ter wereld, de belangrijkste winkelstraat centrum van Parijs, de breedste laan van Parijs. Wij vertellen je alles wat je kan zien als je een lange wandeling over Champs Elysees plant.

Waar is de Champs Elysees?

Image removed.

De Champs Elysees, of voluit de Avenue des Champs-Élysées is de bekendste straat van Frankrijk. De avenue is bijna 2 kilometer lang. De Champs Elysees verdeeld in twee zones: een groen gedeelte vol bomen en een mooi park en een deel om te winkelen. Je kan de Champs-Élysées op de volgende manier bereiken.

Metro stations:

  • Concorde (lijnen 1, 8, 12)
  • Champs-Élysées - Clemenceau (lijnen 1 en 13)
  • Franklin D. Roosevelt (lijnen 1 en 9)
  • George V (de eerste stop)
  • Charles de Gaulle - Étoile (lijnen 1, 2, 6 en RER A)

Hoe komt de Champs Elysees aan zijn naam?

De naam komt uit de Griekse mythologie en betekent prachtige velden van de gelukkigen. Op de "eilanden van de gezegende" (Champs Elysees) regeert de eeuwige lente, is er noch ziekte noch lijden.

Winkels op de Champs Elysees?

Er zijn honderden winkels en restaurants.  En je kunt producten in elke prijsklasse vinden: van een eenvoudige hamburger bij McDonald’s tot en met Louis Vuitton tassen en van Swarovski kristallen tot conceptuele auto’s die nog gefabriceerd moeten worden. 

Tot hoe laat zijn de winkels open?

Op de Champs-Elysees zijn de winkels open tot 23-24 uur. Voor Parijs en Frankrijk een record!

Wat voor interessant is er op de Champs-Elysees?

Op de Champs Elysees vindt ieder jaar op quatorze juillet (14 juli) een militaire parade plaats om de bestorming van de Bastille te herdenken. Ook vinden hier andere optochten en festiviteiten plaats zoals de miniparade op 8 mei en de gay-pride. In augustus is er een tropische kermis en natuurlijk de finish van le tour. In de winter worden er kerstmarkten en een groot oud-en-nieuw feest georganiseerd. En de start en finish van de marathon van Parijs is hier te vinden.

Wat zijn de attracties op de Champs Elysees?

Image removed.

De Champs Elysees is zelf één van de belangrijkste attracties van Parijs. De laan met een lengte van bijna twee kilometer loopt vanaf de Place de la Concorde en de Jardin des Tuileries en eindigt bij de Arc de Triomphe. Ook loopt de avenue langs het Grand Palais en het Petit Palais en is er een theater op de Champs Elysees. 

Een goede wandeling!

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.