Dublin Airport is de belangrijkste verkeersader naar Ierland en Noord-Ierland. Het ligt op slechts 11 kilometer van het centrum van de stad, waardoor toeristen vanaf elk punt op de kaart van Dublin snel heen en weer kunnen reizen. Maar als het je eerste keer is in Ierland kan je onze tips gebruiken om het juiste vervoer te kiezen voor je reis van de luchthaven naar het centrum van Dublin. Of boek hier een privétransfer.

Je kan de plattegrond van Dublin Airport raadplegen via deze link. De kaart toont duidelijk de ligging van terminals nr. 1 en nr. 2, en andere belangrijke plaatsen voor toeristen. Ze omvatten hotels, parkeerplaatsen en allerlei soorten winkels en cafés, evenals het gebied van de haltes van het openbaar vervoer (tegenover terminal nr. 1). Maar maak je geen zorgen, er staan duidelijke informatieborden op de luchthaven.

» MEER ZIENEén dag in Dublin, reisbeschrijving

Openbaar vervoer

De goedkoopste manier om vanaf de luchthaven in het centrum van Dublin te geraken is met het openbaar vervoer. Het is niet ver, dus er zijn verschillende routes van de stadsbussen daar. Je kan de route kiezen die je de gewenste bestemming brengt.

Reistijd: 30 minuten.

Prijs van het vervoersbewijs: ongeveer € 3,5.

De bekendste busmaatschappij van Dublin biedt verschillende bussen aan, die langs verschillende routes rijden. Je kan rechtstreeks bij de chauffeur een vervoersbewijs kopen, maar alleen voor contant geld. Eventueel kan je een dagkaart krijgen voor ritten of in één keer voor een maand betalen. Als je van plan bent een lange tijd in de stad door te brengen, is deze optie perfect, omdat je dan kortingen krijgt bij extra uitstappen. We schreven over reispassen in Dublin in een speciaal artikel.

Bus #16 rijdt zuidwaarts naar Ballinteer langs het centrum. Bussen rijden elke 15 minuten van 6.00 tot 23.00 uur.

Bus #41 volgt de centrale Abbey Street. Hij gaat elk half uur de klok rond.

Dit is de goedkoopste optie, perfect voor wie naar het noorden of noordoosten van Dublin moet. Busroutes en dienstregelingen zijn te vinden op de officiële website.

Reistijd: 25–30 minuten.

Prijs van het vervoersbewijs: € 7 voor een volwassene, € 2,50 voor een kind.

Aircoach bus #700 is geschikt als het voor jou van essentieel belang is om comfortabel naar het hotel in het centrale deel van de stad te reizen. De ticketprijs is eigenlijk het dubbele (€ 7 voor een volwassene, € 2,50 voor een kind) dan de Dublin Bus, maar hij is iets sneller omdat hij maar drie haltes heeft (O’Connell Street, O’Connell Bridge en Kildare Street). Hij rijdt de klok rond, elke 30 minuten. En het is beter om een vervoersbewijs te boeken op de officiële website, maar je kan ook contactloos een vervoersbewijs kopen bij de chauffeur.

Airport Hopper pendelbussen verbinden Dublin Airport met Maynooth University en Tallaght voorstad.

Taxi

Een taxi van Dublin Airport naar het centrum kan op voorhand worden geboekt of je kan direct op de luchthaven een auto regelen, bij de uitgangen van beide terminals. In Dublin is het belangrijk te letten op een teller in de auto van de taxichauffeur, op zijn rijbewijs en op de regels voor het vervoer van passagiers (in het Engels). Het is vrij moeilijk om de kosten te voorspellen, omdat veel chauffeurs prijzen aanbieden in de hoop dat de passagier niet op de hoogte is van de gemiddelde marktprijzen.

Officiële exploitanten hebben een formule die de prijzen genereert:

Van maandag tot zaterdag, van 8.00 tot 20.00 uur: € 3,80 als voorschot, plus € 0,4 per minuut. Er zijn ook tarieven, waarbij je voor elke kilometer onderweg ongeveer hetzelfde betaalt. Op zondag en ’s nachts stijgen de tarieven.

Reistijd: 10–15 minuten.

Pijs: ongeveer € 25–30.

Bestel de taxi vooraf online via deze link om precies te weten hoeveel je moet betalen. De chauffeur zal je met een bord opwachten in de aankomsthal.

Boek hier een taxi vanaf Dublin Airport

Taxibusje

Voor kleine groepen biedt Dublin Airport een speciaal soort transfer, een taxibusje. Een taxibusje biedt plaats aan 8 personen met bagage, binnenin is er wifi, oplaadapparatuur, water en dagverse kranten. Je kan het bestellen via e-mail.

Prijs: € 170.

Auto

Alleen met eigen vervoer heb je volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Je reist gemakkelijk van de luchthaven naar het centrum van Dublin, en van daaruit meteen naar de dichtstbijzijnde kastelen. Je kan op deze site vooraf een huurauto kiezen en boeken. De auto staat dan voor je klaar op de parkeerplaats van de luchthaven. Je kan er ook eentje in een andere stad huren.

Huur nu een auto in Dublin

Bereid je van tevoren voor op je reis van de luchthaven naar het centrum van Dublin, en je zult een leuke ervaring hebben en zeker nog eens willen terugkeren naar de gastvrije Ierse stad. Welke manier je ook kiest, de reis zal van korte duur zijn, maar het is altijd beter om voor het gemak te zorgen.


Geniet van een ontspannende trip!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.