De 10 beste vegetarische restaurants in Parijs

27 Jul 2021
Vegetarische restaurants in Parijs

In dit artikel zetten we de tien beste vegetarische restaurants in Parijs op een rij. Wij hebben restaurants voor elk budget van een maaltijd voor 10 euro tot en met Michelin sterren-zaken.

L'Arpège

Dit is wel het meest bijzondere vegetarische restaurant van Frankrijk. L’Arpège staat al jarenlang bekend om zijn fijne vegetarische keuken. Het heeft niet voor niets maar liefst drie Michelin sterren. Chef-kok Alain Passard zorgt dagelijks voor fenomenale gerechten. De ingrediënten komen vaak uit eigen tuin of zijn zelf gekweekt. Zelfs verstokte vleeseters komen hier aan hun trekken. De geroosterde bieten in zout zijn echt een aanrader! Het restaurant is chic, dus kleed je netjes aan als je hier gaat eten.

Gemiddelde rekening: 145,00 euro per persoon

Adres: 84 rue de Varenne

Metrostation: Varenne

Maceo

Maceo is eigenlijk geen vegetarisch restaurant, maar een restaurant gespecialiseerd in groente gerechten. Op het menu vind je meerdere vegetarische gerechten zoals Risotto met paddenstoelen of asperges, quinoa koekjes met basilicum. Het deze hoogwaardige menu opties zal je de foie gras, terrines en andere Franse lekkernijen niet missen. Maceo heeft een uitgebalanceerde wijnkaart en met meer dan 10.000 flessen in de wijnkelder ben je hier verzekerd van een heerlijke avond.

Gemiddelde rekening:  40,00 euro per persoon

Adres: 15 Rue des Petits-Champs

Metrostation: Pyramides, Palais Royale-Musee du Louvre

Soya 

Eén van de meest bekende vegetarische restaurants in Parijs. Hier verwennen ze je met een gevarieerd menu van vegetarische gerechten. Van hartige couscous met groenten tot pittige curry.  En natuurlijk niet te vergeten een enorm aanbod aan salades, verse vruchtensappen en gegrilde groenten. Het merendeel van de gerechten is bereid van biologische producten. En alle gerechten zijn bovendien glutenvrij! Het restaurant is heel erg populair onder de lokale bevolking. Reserveer daarom van tevoren een tafel via deze link.

Gemiddelde rekening: € 27,00 euro per persoon

Adres: 20 Rue de la Pierre Levee,

Metro Station: République, Goncourt

Couscous

Hank Burger

Een burger restaurant lijkt op het eerste gezicht lastig te associëren met een vegetarisch restaurant. Maar dit veganistische restaurant laat zien dat het wel degelijk kan. Op de kaart staan ongeveer vijf verschillende burgers, die allemaal gemaakt zijn van groente. Het wordt gereserveerd met patat en rauwkost. Op de menukaart staan bovendien prima biologische wijnen en glutenvrij bier.

Gemiddelde rekening: 14,00 euro per persoon

Adres: 55 Rue des Archives, 123 rue Oberkampf, 8 rue Marguerite de Rochechouart

Metrostation: Rambuteau

Café Ginger

Dit gezellige eetcafé is verscholen tussen de Bastille en le Marais. Als je Café Ginger kan vinden, dan is de beloning groot. Geniet de zelfgebakken taarten, smakelijke groenten en het warme volkoren brood. Alle maaltijden in Café Ginger zijn gemaakt van biologische producten. Een absolute aanrader is de chocoladecake met noten, deze smaakt vooral goed in combinatie met een lekker glas champagne.

Gemiddelde rekening: 22,00 euro per persoon

Adres: 6 Rue Jacques Coeur

Metrostation: Bastille

Loving Hut 

De Loving Hut biedt een interessante combinatie van Aziatische en Westerse gerechten. Geniet van een heerlijke Italiaanse pasta, bord Vietnamese Pho-soep of een Amerikaanse burger. Alle gerechten worden met liefde en aandacht bereid en zijn erg smakelijk. Het restaurant heeft heerlijke desserts en beschikt bovendien over een klein winkeltje waar je biologische, vegetarische gerechten kan kopen.

Gemiddelde rekening: 18,00 euro per persoon

Adres: 92 Boulevard Beaumarchais

Metro Station: Saint-Sébastien Froissard

Kitchen

In dit eenvoudige eetcafé wordt biologisch eten voor een redelijke prijs aangeboden. Bestel, als je hier gaat eten, vooral de vegetarische stoofpot met rijst en geroosterde groenten. Dé hit van Bob’s Kitchen. Verder staan er eenvoudige gerechten op het menu zoals soepen, bagels, sandwiches, koekjes en muffins.

Gemiddelde rekening: 10,00 euro per persoon

Adres: 74 Rue des Gravilliers

Metrostation: Arts et Métiers

Tapioca

Sangeetha

Dit is één van de beste Indiase restaurants van Parijs. En het heeft een volledig vegetarische kaart. Geniet van de vele gerechten uit de Indiase keuken die nog op traditionele wijze bereid worden. Proef een lekker Samosa of Badji of geniet van een curry uit het Noorden of Zuiden van India. Als je haast hebt, of niet in een restaurant wilt eten, dan kan je hier ook eten afhalen.

Gemiddelde rekening: 12,00 euro per persoon

Adres: 178 Rue du Faubourg Saint-Denis

Metro Station: La Chapelle of het Gare du Nord

42 Degrés

Liefhebbers van experimenteel eten raden wij een bezoek aan restaurant 42 Degrés aan. De naam van het restaurant verklapt al een beetje waar het in dit restaurant om gaat. Alle gerechten worden bij de ideale temperatuur van 42 graden bereid. Dit is namelijk de ideale temperatuur om zo veel mogelijk vitamines en voedingstoffen te behouden. Het assortiment is indrukwekkend en erg uitgebreid. En vooral de hamburger van champignons is echt een aanrader!

Gemiddelde rekening: 16,00 euro per persoon

Adres: 109 Rue du Faubourg Poissonière

Metro Station: Poissonnière

Le Potager du Marais

Dit restaurant biedt uitgebreide keuze uit de Indiase, Middellandse Zee, Amerikaanse en Aziatische keuken. Maar natuurlijk worden er ook gerechten uit de Franse keuken. Zoals de klassieke Franse uiensoep, Gratin, en vegatrische paté. De carrot cake hier is ook erg lekker.

Gemiddelde rekening: 25,00 euro

Adres: 24 Rue Rambuteau

Metrostation: Rambuteau

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.