Tips voor een bezoek aan Parijs in maart

27 Mar 2021
Parijs in maart

Tien aanbevelingen voor een bezoek aan Parijs in de maand Maart. Wil je een bezoek aan Parijs brengen in het voorjaar, bedenk dan dat de lente in Parijs pas begint op 20 of 21 maart. Een bezoek aan de lichtstad in maart is dus eigenlijk een wintertrip. De stad staat nog niet in bloei in dit jaargetijde, maar het wordt wel al wat aangenamer om buiten te zijn. En de knopjes in de bomen nodigen je uit om te gaan wandelen in de parken van de stad.

Het weer in Parijs in Maart:

  • Minimum temperatuur: 5 ° C
  • Maximum temperatuur van 11 graden C
  • De gemiddelde temperatuur van 8 ° C

Welke kleding draag je in maart?

Normaal gesproken is het in maart in Parijs nog steeds fris. De gemiddelde temperatuur komt ook niet hoger dan een schamele 11 graden Celsius. Pak daarom kleding voor alle weersomstandigheden in. Want het kan zowel erg mooi weer zijn, als vriezen. Pak dus een shirt en een korte broek of rokje in, hopend op mooi weer. Maar neem ook een trui, winterjas en sjaal mee.

Image removed.

In maart valt er relatief veel regen in Parijs. En de stad staat bekend om zijn plotselinge regenbuien. Het kan dan echt plenzen. Dus neem een paraplu mee en zorg voor stevige schoenen die tegen vocht kunnen. Een paar wandelschoenen is dan eigenlijk ideaal omdat je ook veel stukken lopend af zal willen leggen.

Zomertijd

Vergeet niet dat Frankrijk in maart overschakelt van winter- naar zomertijd. Dit gebeurt altijd op de laatste zondag van maart. Dan zetten alle Fransen hun klokken een uur vooruit. (net als we in Nederland doen). 

De parken van Parijs

Maart is een geweldige maand voor een bezoek aan één van de vele stadsparken van Parijs. De bomen krijgen knopjes, de eerste bloemen komen boven de grond en de zon voelt al wat aangenaam. De parken zijn overigens ’s avonds gesloten. 

De belangrijkste gebeurtenissen van maart in Parijs

Op 8 maart viert heel Frankrijk – de dag van de gelijkheid van vrouwen en  mannen. Daarom zijn er op 8 maart in Parijs gratis rondleidingen in de meeste van de musea. Er zijn ook workshops en tentoonstellingen rond het thema van gelijkheid, feminisme en de rol van vrouwen in de geschiedenis van Frankrijk.

Maart is de vastenmaand. En als je denkt dat de Notre Dame alleen bekend is van de roman van Victor Hugo, dan heb je het mis. De belangrijkste christelijke relikwieën worden hier bewaard. Iedere vrijdag van de vastenmaand wordt in de Notre Dame een openbare vertoning opgevoerd met dezelfde doornenkroon als die gedragen werd door Jezus Christus.

Image removed.

Als je in de stad bent op St. Patrick’s Day, geniet dat van het feest van de grote Ierse gemeenschap in Parijs. Zij weten wel hoe je een feestje moet bouwen!

Image removed.

In maart wordt in Parijs de boekenbeurs georganiseerd. Dit is één van de grootste boekenbeurzen in de wereld. Als je van literatuur en alles wat daarmee verbonden is houdt, breng dan een bezoek aan deze beurs. Dit is de officiële website.

In maart, vindt traditioneel het festival "Cinema Spring" plaats. Alle bioscoopkaartjes kosten de drie dagen lang hetzelfde, namelijk slechts drieënhalf euro. Lees meer over het festival is op de officiële website.

Tot slot

Maart is zeker niet de duurste maand voor een bezoek aan Parijs. Het hoogseizoen is nog niet begonnen. Dus als je goed oplet, kan je profiteren van kortingen en aanbiedingen op accommodaties en vliegtickets.

De beste aanbiedingen voor een hotel in Parijs in maart, vind je via deze link

Onze excursies in de Franse hoofdstad kan je hier bekijken

Gelukkig maart!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.