Tickets naar Versailles en nuttige informatie over dit paleis

22 Sep 2021
Versailles

Versailles - is veel meer dan alleen een kasteel. Het is een hele stad speciaal gebouwd om aan de behoeften van Lodewijk XIV te voorzien. De zonnekoning wilde iets zo prachtig, dat niemand zich met hem kon meten in rijkdom en schoonheid.

Vertrekken en zalen van het Kasteel van Versailles die een bezoek waard zijn

Het Kasteel van Versailles, is sinds 1972 een museum en bestaat uit verschillende zalen en vertrekken. Het vroegere hoofdverblijf van de koninklijke familie onderscheidt zich door veel pracht en praal. Het werd ooit ingericht door de architect Louis Le Vau en de schilder Charles Le Brun. Het prachtig gebouw belichaamde de dromen en grillen van de beroemde "Zonnekoning."

Galerie des Glaces

De spiegelzaal (“Galerie des Glaces”) is het hoogtepunt van het Kasteel van Versailles. De Spiegelzaal is een galerie, die wordt gebruikt om de uitgebreide collectie van bijna vierhonderd schilderijen ten toon te stellen. In deze zaal werd ooit het Duitse keizerrijk uitgeroepen en werd het verdrag van Versailles, dat het einde van de Eerste Wereldoorlog betekende, ondertekend. Het interieur is zodanig ontworpen dat de kolommen in het midden van de zaal zorgen voor een ongewoon ruime en lichte ruimte.

Kleine Trianon

Het Groot Trianon (“Grand Trianon” in het Frans) is een reusachtig tuinhuis in de kasteeltuin van het paleis. Het is, net als het Kleine Trianon (een lustslot), gebouwd voor recreatieve doeleinden. Beide paviljoens hebben een eigen stijl. De Rococostijl van het Klein Trianon kan gerust vrouwelijk genoemd worden, terwijl het Groot Trianon een meer mannelijke stijl heeft. Het kleine Trianon werd voornamelijk gebruikt als een plaats van rust en eenzaamheid. En natuurlijk voor de amoureuze avonturen van de Marquise de Pompadour en Marie Antoinette.

Kasteel van Versailles

Het Kasteel van Versailles is omgeven door prachtige tuinen en een park ontworpen landschapsarchitect André Le Nôtre. Op het grondgebied van het Kasteel vind je onder meer prachtige lanen, lusthoven, bloemperken en een oranjerie. En niet te vergeten honderden fonteinen, standbeelden, bloembedden en geheime paadjes.

Informatie over een bezoek aan Versailles

Versailles

De openingstijden van het Kasteel, de kasteeltuin en ander gebouwen in Versailles zijn afhankelijk van het seizoen. Het hoogseizoen loopt van april tot oktober. Het Kasteel en de tuinen zijn dan open vanaf 08:00 uur. Beide Trainons openen dan hun deuren om 12:00 uur. Het is dan geopend tot 18:30 uur. Tijdens het laagseizoen, dat loopt van november tot maart, opent het park ook om 08:00 uur, maar sluit het complex een uur eerder, namelijk om 17:30 uur.

Hoe kan je tickets te kopen voor Versailles?

De entree tot het kasteel en de kasteeltuin bedraagt voor volwassenen 18 euro. Voor sommige delen van het park wordt een extra toeslag verlangd. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de kassa’s bij het paleis. Hou zeker in de zomermaanden rekening met lange wachttijden.

Wij raden je aan om vooraf toegangsbewijzen te kopen.

Hoe van Parijs naar Versailles reizen?

Garden

Je kan op verschillende manieren van Parijs naar Versailles reizen. Als je niet over een auto beschikt, neem dan de RER-trein (lijn C, bekijk vooraf de kaart van de metro van Parijs). Reis helemaal door naar het eindstation Versailles Château - Rive Gauche. Ticketprijs de trein is 2,55 euro,  de trein vertrekt iedere 15 minuten van 06.00 uur tot middernacht.

Er rijdt ook een bus vanaf het metrostation Pont de Sèvres (lijn 9) in Parijs. Neem buslijn 171 naar Place d'Armes  in Versailles. Ze vertrekken elk uur en de reis per bus is zeker de moeite waard. Een buskaartje kost € 3,40. 

Als je niet met het openbaar vervoer wilt reizen, dan kan je Versailles per auto bereiken via de A13. Er zijn voldoende (betaalde) parkeerplaatsen in de buurt van het kasteel. Een taxi van de stad naar het Kasteel van Versailles kost ongeveer 50 euro.

Geniet van uw bezoek aan Versailles!

Paris City Card

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.