Hoe u snel en gemakkelijk komt men van het vliegveld van Orly naar het centrum

Vliegveld

De luchthaven is de tweede belangrijkste luchthaven van de Franse hoofdstad. Vanaf daar vliegen veel internationale en binnenlandse vluchten, en het is er is altijd erg druk. In Orly bijvoorbeeld komen de vluchten vanuit vanuit Amsterdam met Transavia aan. We hebben al gesproken over alle transportroutes die van Orly naar Parijs leiden. In dit artikel zullen we ons wijden aan de variant die de Parijzenaars zelf het liefst kiezen. En vergeet niet: in een noodgeval kunt u nog steeds rechtstreeks een taxi bestellen via deze link.

Hoe kom je goedkoop van het vliegveld naar Parijs: tramlijn 7

T7

Aangezien er een tram is naar de luchthaven van Orly, hebben velen gemerkt dat dit een goed alternatief is voor andere vervoermiddelen. En in feite kost het ticket slechts € 1,90. Dit is echt veel  goedkoper dan andere transportmiddelen.

Maar let op: de tram gaat alleen naar de halte Villejuif-Louis Aragon. Daar moet je overstappen op metrolijn 7. Uiteindelijk moet je twee kaartjes oplossen, en dat maakt dan al € 3,80 om naar Parijs te komen.

De reis van het vliegveld naar de metro duurt ongeveer 45 minuten. Er zijn ook 30 tot 40 minuten met de metro naar het centrum van Parijs. De rit is zo goedkoop in het algemeen, maar nogal vervelend.

De tram rijdt elke ochtend van 05:30 tot 0:30 uur ’s nachts en ongeveer elke 8 tot 15 minuten. Het vertrekt vanuit de zuidterminal van Orly "Orly Sud", waar u alleen de borden hoeft te volgen.

De bus: de beste manier om van Parijs naar Orly te komen

Orlybus

Het populairste vervoermiddel van de Parijzenaars is de Orlybus. Hij is zowel qua reistijd als qua prijs simpelweg optimaal. De bus vertrekt vanaf het metro- en RER-station Denfert-Rochereau in Parijs. De reistijd naar de luchthaven is 30 minuten. Het ticket kost 9,50 €, maar is gratis als je een maandelijkse pas hebt.

Hieronder tonen wij u de route en alle haltes van de Orlybus van Parijs naar de luchthaven en terug. Bussen rijden elke 10 tot 15 minuten.

Metrohalte Denfert-Rochereau (eindpunt) → Dareau Saint-Jacques → Glacière Tolbiac → Stade Charléty (Porte de Gentilly) → Orly Ouest Airport Vertrek → Orly Sud (terminal) → Orly Ouest Airport (aankomsten) → Montsouris Tombe Issoire → Arrêt Parc Montsouris → Alésia René Coty → metrostation Denfert-Rochereau (eindpunt).

Bussen naar de luchthaven rijden van ‘s ochtends 5:35 tot middernacht. Hier heeft u ook de dienstregeling van buslijn 283 of de Orlybus. Het tijdschema kan variëren afhankelijk van het seizoen of schoolvakanties, maar niet in belangrijke mate (klik op de afbeelding om te vergroten).

Orlybus verkoopautomaten

Het kopen van een kaartje voor de Orlybus is kinderspel. Volg gewoon onze instructies. We presenteren u de handleiding in het Engels ter wille van de eenvoud.

De kaartjes kunnen worden gekocht bij verkoopautomaten, die ook te vinden zijn op de luchthaven.

  1. Kies de taal.
  2. Druk vervolgens op aan de rechterkant van het scherm.
  3. Selecteer het gewenste aantal tickets.
  4. Bevestig uw keuze met de knop "Valideren".
  5. Betaal de tickets.
  6. Neem de kaartjes van de machine.

Overigens is de Navigo-kaart ook geldig voor de Orlybus, dus als u er een bezit, hoeft u niet te betalen voor de reis van het vliegveld naar het stadscentrum. Let ook op de aanbiedingen voor de Paris Pass.

We wensen u een leuke reis!

Vergelijkbare artikelen
Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.