Hoe kan je de Eiffeltoren bezoeken zonder wachten?

26 Mar 2021
Eiffeltoren

De Eiffeltoren is niet alleen beroemd vanwege de bijzondere architectuur, maar helaas ook vanwege de lange wachtrijen. In de zomer en tijdens de meivakantie sta je al snel anderhalf tot twee uur in de rij om de toren te bezoeken. In dit artikel staan een aantal tips die je tijd en geld besparen bij het beklimmen van hét symbool van Parijs.

Beklim de Eiffeltoren via de trappen

Image removed.

De meeste toeristen kiezen er voor om de Eiffeltoren te beklimmen met de lift. Je kan echter ook via een heleboel traptreden naar boven. Als je met je rug naar de Seine staat, ga dan naar de uiterste rechterpoot van de toren. Hier staat een veel kortere wachtrij. Bovendien bespaar je zo geld, een ticket voor de trappen kost slechts 7 euro per persoon, terwijl een entree met lift 17 euro kost.

Je moet nu wel flink wat trappen op. Het tweede plateau van de Eiffeltoren is ongeveer 150 meter hoog. Maar het is zeker de moeite waard. Het uitzicht wordt steeds beter naarmate je hoger in de toren komt. En er zijn onderweg veel minder toeristen dan in de lift. Bovendien verbrand je lekker veel calorieën.

Image removed.

Ook leuk om te weten. Je mag wél met de lift naar beneden. Zonder bijbetaling. Dus je hoeft niet weer alle trappen af te lopen.

In de zomermaanden zijn de trappen geopend tot 00:45 uur. In de wintermaanden tot 18:30 uur. 

Koop vooraf een entreebewijs voor de Eiffeltoren

Je kan vooraf een toegangskaart voor de Eiffeltoren kopen. Dat scheelt een hoop wachttijd. Dit kan je bijvoorbeeld doen op de officiële website van de toren. Houd er wel rekening mee wel dat je dit al minstens een maand van te voren moet doen. De kaartjes op de officiële website zijn helaas snel uitverkocht.
Hier kan je een combiticket kopen voor een bezoek aan de Eiffeltoren en een bus tour door Parijs.

Dineren in het restaurant op de Eiffeltoren

De Eiffeltoren heeft twee restaurants: "58" op de eerste verdieping en "Jules Verne" op de tweede verdieping. Een lunch in het restaurant "58" kost ongeveer 20 euro en een diner is verkrijgbaar vanaf 76,50 euro per persoon. De prijzen in het restaurant "Jules Verne" zijn veel hoger, maar de kwaliteit, service en het uitzicht zijn dan ook echt bijzonder. Als je in één van de restaurants wil eten, reserveer dan een tafel.

Image removed.

Hier kan je reserveren voor het restaurant "58".  Voor het reserveren van een tafel in "Jules Verne" volg je deze link.

Andere uitkijkpunten in Parijs

Er zijn in Parijs naast de Eiffeltoren nog een aantal andere uitkijkpunten over de stad. De volledige lijst met plaatsen met een geweldig uitzicht over de stad is hier te vinden. Deze plekken zijn een goede optie als je niet in de rij wilt staan, of als je geld wil besparen. Een voorbeeld van zo’n uitkijkpunt is de Montparnasse toren. Deze biedt misschien wel het beste uitzicht over Parijs.

En natuurlijk kan je ook kiezen voor een hotel met uitzicht op de Eiffeltoren. Daar kan je de hele dag genieten van de toren.

Image removed.

Nog een paar praktische adviezen

Plan je bezoek niet rondom de openingstijden van de Eiffeltoren. Er staat dan vaak al een wachtrij en deze groeit nog de hele ochtend.

Aan het begin van de avond is het relatief rustig bij de Eiffeltoren.

Bedenk dat het flink kan waaien op de toren. Bovenop de toren is vaak veel wind en is het relatief koud. Zorg dat je jezelf hierop kleedt.

Vergeet vooral niet om de eerste verdieping van de Eiffeltoren te bezoeken en te genieten van het geweldige uitzicht over Parijs.

 

Geniet van je bezoek aan de Eiffeltoren!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.