Gratis WiFi in Parijs. Waar vind je draadloos internet en hoe gebruik je het?

26 Mar 2021
Louvre

Parijs heeft een groot wifi netwerk. Er zijn wel 260 wifi acces points in Parijs en haar voorsteden. Zo probeert de stad het toeristen digitaal gemakkelijk te maken. De hotspots zijn te vinden in musea van de stad, sportscholen, parken, pleinen, metrostations en de bibliotheek. En natuurlijk kun je in veel restaurants en bars ook gratis gebruik maken van draadloos internet.

De plaatsen met draadloos internet zijn makkelijk te herkennen aan het volgende logo:

Hieronder leggen we je stap-voor-stap uit hoe je van dit gratis Wifi-netwerk gebruik kunt maken.

  • Zet je laptop, tablet of mobiele telefoon aan en selecteer de Wi-Fi-netwerk ORANGE
  • Open een webbrowser en voer het adres van een willekeurige website in. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de inlog portal van Orange. Op deze pagina, klikt u op de knop ‘Sélectionnez VOTRE PASS
  • Vul het de velden van het formulier in (‘nom’ = achternaam, ‘prénom ‘ = voornaam) en accepteer de algemene voorwaarden van Orange, door het vinkje te zetten, en klik op ‘«me connector»’.
  • Er verschijnt nu een bericht ter bevestiging van de internetverbinding. Je kunt nu twee uur gratis het internet gebruiken. 
  • Nu kun je onbeperkt surfen op het internet, e-mails, verzenden en ontvangen, en natuurlijk de foto’s die je gemaakt hebt in Parijs uploaden en delen op social media!

De internetverbinding blijft twee uur actief. Na die twee uur kun je de verbinding opnieuw aanvragen. Mocht je tegen een probleem aanlopen, of is er een storing, dan kan je bellen naar (+33) 0810555421
Sommige Wifi points zijn geplaatst in gemeentelijke instellingen, bijvoorbeeld een museum of bibliotheek. Deze zijn vaak niet beschikbaar als de instelling gesloten is.

Vergeet ook niet om je telefoon ’s nachts op te laden in je hotel. Een Wifi access point is immers geen oplaadstation en zonder batterij heb je niks aan draadloos internet.

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.