Bezoek de kastelen van de Loirevallei met je auto

, ,

De Loirevallei

is een streek die perfect is voor toeristen. Je vindt er weelderige uitzichten, abdijen, historische monumenten, lichte wijnen van lokale druiven, en natuurlijk kastelen uit de Renaissance. De beste manier om de vallei te zien is met de auto, zodat je de meest interessante plaatsen kunt zien zonder je te haasten, de tijd kunt nemen om te genieten van traditionele Franse gerechten, prachtige natuur, en de plaatselijke romantische geest ten volle kunt ervaren.

Je kunt een auto huren op de luchthaven of in de stad. Probeer niet te veel kastelen per dag te zien. Twee of drie is genoeg. Onze experts hebben een optimale route voor je uitgestippeld die ongeveer een week in beslag neemt. Als je maar een paar dagen heeft, volg dan de route voor dag 1 en 2. We hebben geprobeerd om op die dagen alle beroemdste kastelen van de Loire te bezoeken. Als je een volle week hebt, kun je meer zien. Naast de kastelen kun je uitstekende uitzichten verwachten, lokale gerechten, wijnproeverijen en misschien zelfs een tochtje in een heteluchtballon.

» Meer zienDe 10 mooiste kastelen van de Loire. Welke zijn een bezoek waar?

Dag 1

Blois

De stad Blois ligt op de rechteroever van de Loire, op 180 km van Parijs aan de snelweg RN152.

Het grootste Loire kasteel heeft een unieke architectonische structuur bestaande uit gebouwen uit verschillende tijden. De voormalige koninklijke vertrekken zijn opengesteld voor bezoekers.

Kaartjes kosten 13 euro voor volwassenen, 6,50 voor studenten en kinderen ouder dan 6 jaar, en zijn gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. Het is elke dag open van 9 tot 7. Het is gesloten op 1 januari en 25 december. Tickets zijn te koop via deze link.

Chambord

De volgende halte is Chambord, op 16 km van Blois aan de D33. Chambord is het grootste, mooiste en prachtigste kasteel in de vallei. Het kasteelcomplex ligt in een enorm bospark van 5000 hectare. Chambord is gedeeltelijk gebouwd volgens de tekeningen van Leonardo da Vinci. Het lijkt op een doolhof en evenaart Versailles in grootte.

Kaartjes kosten 14,50 euro voor volwassenen en zijn gratis voor kinderen. Parkeren kost 6 euro. Het is open van 9 tot 5 in de winter en tot 6 in de zomer. Het is gesloten op 25 december, 30 november en 1 januari. Tickets zijn te koop via deze link.

» MEER ZIENhttp://parijs10.nl/naar-de-kastelen-van-de-loire-per-trein-een-tweedaags-avontuur/

Cheverny

Bezoek de kastelen van de Loire-vallei met je auto

Dit is ruim voldoende voor je eerste dag. Maar als je meer wilt, kun je ook naar Cheverny gaan. De route naar Cheverny duurt minder dan 30 minuten (18 km).

Het kasteel hier wordt geprezen om zijn rijke interieur. De kennel heeft jachthonden die helpen bij de jacht op herten. Het voederen van de honden is een dagelijkse show. Het is een privékasteel, wat betekent dat er nog steeds aristocraten wonen. Kaartjes kosten 13,50 euro voor volwassenen en 9,50 voor kinderen vanaf 7 jaar. Het is in de winter geopend van 10 tot 5 en in de zomer (april tot en met september) van 9.15 tot 18.30 uur.

Voor je eerste dag kun je het beste teruggaan naar Blois voor het diner en een hotel. Je kunt hier het beste hotelaanbod van Blois bekijken.

Boek een hotel in Blois

» MEER ZIEN10 beste paleizen en kastelen in Parijs en zijn buitenwijken

Dag 2

Chaumont

Als je tijd hebt, kun je dag twee beginnen met een bezoek aan Chaumont, op 24 km van Blois.

De architectuur is een mix van gotiek en renaissance, en het kasteel is omgeven door een prachtige tuin met een prachtig uitzicht.

Kaartjes kosten 19 euro voor volwassenen, en 6 euro voor kinderen ouder dan 6 jaar. Er worden hier regelmatig tentoonstellingen en tuinfestivals gehouden, dus kijk of je je reis op een van deze kunt afstemmen. Het kasteel is open van 10 tot 5.30 uur in de winter en tot 7 uur in de zomer. Je hoeft dit kasteel niet binnen te gaan. Je kunt gewoon naar de buitenkant kijken en verder gaan. Tickets zijn te koop via deze link.

Amboise

Het volgende kasteel is een must-visit. Het ligt op 40 km van Cheverny of 17 van Chaumont. Amboise is het prachtige kasteel van koning Frans I. Het torent indrukwekkend boven de rest van de stad uit. In de oude straten van de stad vind je een overvloed aan cafés en restaurants. Na een bezoek aan het kasteel is het erg leuk om café au lait (koffie met melk) te drinken en een croissant te eten.

De grote Leonardo da Vinci ligt begraven in de tempel van het kasteel, dus elke fan van de beroemde kunstenaar en uitvinder zal het kasteel willen bezoeken. Kaartjes kosten 13,50 euro voor volwassenen, 11,60 voor studenten, en 9,20 voor kinderen ouder dan 7. Een kaartje en een rondleiding kosten respectievelijk 18, 16,10 en 13,70 euro. Het is geopend van 9 tot 4:45 in de winter en tot 6-7 in de zomer. Tickets zijn te koop via deze link.

Helemaal niet ver van de hoofdburcht van Amboise ligt het kasteel van Leonardo da Vinci. Het kasteel Clos Luce was zijn laatste woning. Ga hem bezoeken! Tickets zijn te koop via deze link.

Chenonceau

Chenonceau

Chenonceau ligt op 12,70 km van Amboise en verheft zich boven het water met elegante torens en hoekige erkers. Het staat bekend als “het kasteel van de dames” omdat het een geschenk van de koning aan Diane de Poitiers was. Het prachtige park voor het kasteel werd aangelegd door de mooiste vrouw van de 16e eeuw. De moderne eigenaars van het kasteel hebben het prachtig voorbereid voor bezoekers. Tickets kosten 15 euro voor volwassenen, en 12 euro voor studenten en kinderen ouder dan 12. Het is geopend van 9 tot 5 in de winter en tot 6 in de zomer. Tickets zijn te koop via deze link.

Ga na je bezoek aan Chenonceau terug naar Amboise voor een gezellige avond in de mooie stad. Boek hier een hotel om de nacht door te brengen.

Boek een hotel in Amboise

» MEER ZIENWat valt er nog meer te zien behalve Parijs? 10 hoofdsteden van Frankrijk

Dag 3

Tours

De stad Tours is gunstig gelegen en heeft kunstmusea en flamboyante gotische architectuur. Als je een kunstliefhebber bent, wil je misschien langer blijven, maar omdat deze reis om de kastelen gaat, gaan we na het ontbijt hier naar Villandry.

Villandry

Bezoek de kastelen van de Loire-vallei met je auto

Villandry ligt op 15 km van de D7. Toeristen bezoeken dit Renaissance kasteel vooral voor het park. 30 soorten geneeskrachtige en kruidige planten vullen de lucht met hun aroma’s. Je vindt hier drie lagen tuinen. De bovenste heeft uitgestrekte vijvers, in de middelste staan muziekinstrumenten en draait alles om liefde, en de onderste heeft slingers van veelkleurige groenten.

Kaartjes kosten 12 euro. Ze gaan open om 9 uur en sluiten om 5 uur in de winter en 7.30 uur in de zomer. Tickets zijn te koop via deze link.

De volgende halte is het sprookjeskasteel Usse, dat op ongeveer 40 minuten (34 km) rijden ligt.

Château d’Ussé

Usse is de personificatie van middeleeuwse romantische fantasieën. Het ligt aan de rand van het bos van Chinon, waar Charles Perrault zich liet inspireren tot het schrijven van het verhaal “Doornroosje”. Het kasteel is gebouwd op de fundamenten van een middeleeuws fort en is omgeven door prachtige tuinen. De eigenaar is een afstammeling van een Franse graaf, en heeft het interieur opengesteld voor bezoekers. Kaartjes voor volwassenen kosten 14 euro en 5 voor kinderen vanaf 8 jaar. Het is open van 14 februari tot 13 november: 10 tot 6 in de winter en 10 tot 7 in de zomer. Parkeren is gratis.

Nadat je hier de dag heeft doorgebracht, rijd je naar Chinon, waar je overnacht en de volgende dag begint. De beste hotels in Chinon vind je hier.

Boek een hotel in Chinon

Dag 4

Chinon

Chinon is een prachtige stad met vakwerkhuizen. Het kasteel van Chinon is een echte middeleeuwse vesting met een sterke band met Jeanne d’Arc. Entree kost 10,50 euro voor volwassenen en 8,50 voor kinderen vanaf 7 jaar. Het is open van 9.30 tot 5 uur in de winter en tot 6-7 uur in de zomer. Tickets zijn te koop via deze link.

Breze

Het kasteel van Breze ligt op 30 km afstand (ongeveer 30 minuten). Dit verborgen juweeltje is het enige ondergrondse fort ter wereld dat nog weinig bekend is bij het publiek. Kaartjes kosten 11,80 euro voor volwassenen, of 6,20 voor kinderen vanaf 7 jaar. Het is elke dag geopend van 10 tot 5.30 uur in de winter en tot 7 uur in de zomer. Op weg naar dit kasteel kun je een bezoek brengen aan de abdij van Fontevraud waar Richard Leeuwenhart begraven ligt, samen met verschillende andere Engelse vorsten.

Saumur

Bezoek de kastelen van de Loire-vallei met je auto

Vanuit Breze bereik je het kasteel van Saumur in ongeveer 15-18 minuten (13,5 km). Het kasteel van de liefde, zoals het wordt genoemd, ligt op een heuvel naast de stad Saumur. Het is een prachtige plek die verdrinkt in groene wijngaarden en groene weiden. Kaartjes kosten 8 euro, of 6 voor kinderen ouder dan 7 jaar. Het is te bezichtigen van april tot oktober van 10 tot 17.30 uur en van 10 tot 7 in juli en augustus. Op maandag is het gesloten.

Breng de nacht door in Saumur – vind hier hotels.

Boek een hotel in Saumur

Dag 5

Angers

Angers is een betoverende Franse provincie met veel leuke hotels en cafés waar je koffie, blauwe chocolade, en heerlijk gebakken appels kunt krijgen.

Het kasteel van Angers is beroemd om zijn grijze waterspuwers (de grootste en beroemdste is “Apocalyps”). Het kasteel wordt een van de wonderen van Frankrijk genoemd.

Kaartjes kosten 9,50 euro voor volwassenen. Het is geopend van 10.00 tot 18.30 uur in de zomer en tot 17.30 uur in de winter. Het is gesloten op Kerstmis, Nieuwjaar en 1 mei. Tickets zijn te koop via deze link.

Brissac

Bezoek de kastelen van de Loire-vallei met je auto

Het is gemakkelijk 20 minuten (20,6 km) rijden naar Brissac. Het adres is Rue Louis Moron, 49320, Brissac-Quince. Kaartjes kosten 11 euro. Het is open van 10 tot 6 met een lunchpauze, behalve tijdens het drukke seizoen in juli en augustus, dan is er geen pauze. Als je je reis van tevoren plant, kun je er ook in de winter terecht.

Je kunt hier hotels in Angers vinden.

Boek een hotel in Angers

Dag 6

Nantes

Bezoek de kastelen van de Loire-vallei met je auto

Tot slot breng je de laatste dag van deze reis door in Nantes, de voormalige hoofdstad van het hertogdom Bretagne en tegenwoordig een groot economisch en universitair centrum in Frankrijk. Toeristen kunnen comfortabele kamers verwachten om in te verblijven. Het kasteel heeft een geschiedenismuseum.

Tickets kosten 8 euro voor volwassenen, 5 voor studenten en gratis voor kinderen. Het is gesloten op maandag, Kerstmis, Nieuwjaar, 1 mei en 1 november. Het is open van 10 tot 6 in de winter en tot 7 in de zomer. Tickets zijn te koop via deze link.

De vestingmuren bieden een prachtig uitzicht over de stad. Naast het kasteel kun je het oude Nantes bezoeken, naar de kathedraal Saint-Pierre et Saint-Paul gaan en in de straten en winkels rondwandelen.

Breng de nacht door in Nantes en ga dan terug naar Parijs. Het is ongeveer 400 km rijden, afhankelijk van je route.

Boek een hotel in Nantes

Een rondleiding op eigen gelegenheid langs deze historische plaatsen is een kans om je onder te dompelen in lang vervlogen tijden. Reizen door de Loire-vallei om de landschappen en architectuur te zien geeft je een unieke kijk op het authentieke Frankrijk!

Een goede reis!

» MEER ZIENEen week met de auto naar Normandië. Reisroute

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.