» Verenigde Staten van Amerika » Californië » San Francisco » 15 beste musea in San Francisco

Een vakantie naar San Francisco wordt nog beter met een bezoek aan de musea! Er is echt veel te zien en te doen in deze stad. Maar wat een musea heeft San Francisco! Kleurrijk, interactief, onbetaalbaar. We hebben de interessantste veelzijdige musea in San Francisco verzameld in dit artikel. Lees hoe je ze kan bezoeken en hoeveel tickets kosten.

Om geld te besparen op tentoonstellingen en bezienswaardigheden kan je een toeristische stadspas bestellen via de link.

Alcatraz

Het beroemdste museum van San Francisco is de voormalige zwaarbeveiligde gevangenis op Alcatraz Island. Het is al meer dan een halve eeuw niet meer in gebruik, maar het strenge regime van weleer is nog steeds legendarisch. Je kan de omstandigheden zien waarin de gevangenen leefden en bijna alle kamers van de gevangenis zijn open voor het publiek.

De naam van het eiland wordt uit het Spaans vertaald als «Booby», maar onder de gevederde bewoners van het eiland zijn er geen van deze vogels. Maar er zijn veel aalscholvers, meeuwen en reigers. Liefhebbers van het ruige zeeleven zullen een uitstapje naar Alcatraz Island ook waarderen.

Ticketprijs: $ 45,25 voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder, $ 27,55 voor kinderen van 5–11 jaar. De prijs is inclusief een audiotour door het verblijf en vervoer per veerboot.

Je kan online of bij Pier 33 een kaartje voor Alcatraz kopen, maar in het hoogseizoen zijn ze vaak al een paar dagen uitverkocht. We raden aan om vooraf te reserveren. Het is voordelig om een pakket in één keer te nemen: bustour met stops, fietsverhuur, Chinatown tour en een uitstapje naar Alcatraz. Bekijk deze aanbieding hier.

Als je het eiland in een kleine groep wilt bezoeken en met een catamaran door de baai wilt varen, bekijk dan deze tour.

Walt Disney Family Museum

Het tegenovergestelde van het vorige is deze sprookjeswereld in het prachtige Presidio Park. Het werd opgericht ter nagedachtenis aan de legendarische animator Walt Disney en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van animatie. Ontdek meer over het leven en werk van Disney en bekijk unieke tentoonstellingen uit de persoonlijke collectie van de familie. Het museum heeft veel interactieve tentoonstellingen die je onderdompelen in het creatieve proces van striptekenen.

Het dichtstbijzijnde Disneyland park ligt in Los Angeles.

Adres: 104 Montgomery St

Openingstijden: woensdag — zondag van 10.00 tot 18.00

Ticketprijs: $ 25 voor volwassenen, 6–17 jaar — $ 15, gratis voor kinderen onder de 5 jaar. Boek tickets tegen een voordelig tarief! Het museum is inbegrepen bij de Go City San Francisco toeristische stadspas.

San Francisco Museum of Fine Arts

Het San Francisco Museum of Fine Arts is gevestigd in twee gebouwen. Beide bevinden zich in prachtige parken, omgeven door prachtige uitzichten en vol met interessante tentoonstellingen.

Het de Young Museum ligt in het prachtige Golden Gate Park. Het huisvest modernere collecties: Amerikaanse schilderkunst, fotografie door de geschiedenis heen, kunst uit het oude en moderne Zuid-Amerika, Oceanië, Afrika, hedendaagse schilderkunst en beeldhouwkunst.

Besteed aandacht aan het museumgebouw zelf. Het werd in 2005 gebouwd van glas, beton en koper. Een waardig werk van moderne architectuur.

Adres: 50 Hagiwara Tea Garden Dr

Openingstijden: dinsdag tot zondag van 9:30 tot 17:15

Tickets: $ 15 voor volwassenen en gratis voor kinderen. Reserveer vooraf tickets aan een voordelig tarief.

Het tweede deel van het Museum of Fine Arts is gevestigd in het Palace of the Legion of Honor in Lincoln Park. Dit gebouw herbergt collecties antiquiteiten, Europese schilderijen en decoratieve kunst van de middeleeuwen tot het midden van de 20ste eeuw. Onder de beroemde namen bevinden zich Rembrandt, Rubens, Van Dyck, Monet en Picasso.

Het is geen toeval dat het paleis is vernoemd naar een Franse orde. Het is een verkleinde kopie van het Palace of the Legion of Honor in Parijs. Maak zeker een wandeling door Lincoln Park! Het geeft een heel ander uitzicht op de baai.

Adres: 100 34th Avenue

Openingstijden: dinsdag — zondag van 9.30 tot 17.15

Tickets: $ 15 voor volwassenen en gratis voor kinderen. Boek je ticket door hier te klikken.

San Francisco museum of modern art | SFMOMA

Dit museum in San Francisco ligt in het hart van de stad, in de stenen jungle van de wolkenkrabbers van SoMa. Er zijn overal hotels, restaurants, cafés en winkels. Het is trouwens een van de grootste musea voor hedendaagse kunst in de Verenigde Staten. Je ziet er niet alleen werk van toekomstige sterren, maar ook van wereldberoemde kunstenaars. Er worden hier bijvoorbeeld schilderijen getoond van Andy Warhol, Francis Bacon, Frank Stella en Roy Lichtenstein.

We raden je aan de Hall of Photography te bezoeken om meer te leren over de geschiedenis van fotografie als kunst. Er zijn ook veel video’s en installaties in het museum. Je zal verrast zijn hoe verschillend hedendaagse kunst kan zijn.

SFMOMA staat op de lijst van de stadspas. Reserveer via de link.

Adres: 151 3rd St

Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur (donderdag van 13.00 uur), woensdag is een vrije dag

Ticketprijzen: $ 25 voor volwassenen, 19–24 jaar — $ 19, gratis onder de 18. Tickets zijn verkrijgbaar via de link.

» MEER ZIENCentre Pompidou

California Academy of Sciences

Als je door het enorme Golden Gate Park wandelt, breng dan zeker een bezoek aan dit verbazingwekkende natuurhistorische museum! Met één ticket voor de California Academy of Sciences heb je toegang tot: een groot planetarium, een aquarium en een «Afrikaanse zaal» met zeldzame dieren. Klim naar het «Levende Dak» beplant met groen.

En het meest indrukwekkende hier is de glazen koepel met tropische planten en vogels, waardoor je wordt ondergedompeld in de sfeer van een geheim exotisch bos!

Adres: 55 Music Concourse Drive

Openingstijden museum: 9.30 tot 17.00 uur, 11.00 uur op zondag.

Ticketprijs: $ 41 voor volwassenen en $ 32 voor kinderen. Tickets kunnen worden gekocht via deze link.

Asian Art Museum

Het Asian Art Museum is niet zomaar een museum, maar een unieke culturele ruimte waar je je kan onderdompelen in de wereld van Aziatische kunst en cultuur. De tentoonstellingen hier beslaan 6000 jaar geschiedenis van de regio, waaronder oude en moderne kunst uit China, Japan, Korea, India en Zuidoost-Azië.

Bijzonder indrukwekkend zijn de collecties Chinees keramiek, Japanse bamboekunst, Indiase beeldhouwwerken en Tibetaans vliesachtig textiel. Sommige hiervan zijn te koop in de souvenirwinkel van het museum.

Adres: 200 Larkin St

Openingstijden: 10.00 tot 17.00, donderdag van 13.00 tot 20.00, dinsdag en woensdag — gesloten

Toegangsprijs: $ 20, 13–17 jaar — $ 14, kinderen onder de 12 jaar gratis. Ook verkrijgbaar met de toeristenkaart.

Exploratorium

Een uniek museum voor wetenschap en technologie vind je wandelend langs de waterkant van Embarcadero bij Pier 15. Ongewone tentoonstellingen en interactieve ruimtes trekken elk jaar duizenden toeristen.

In het Exploratorium zie je hoe sterke magneten werken, optische illusies werken en chemische reacties plaatsvinden. Neem deel aan fascinerende demonstraties en lezingen door ervaren wetenschappers.

Een van de interessantste tentoonstellingen in het museum is de «Fog Pancake», waarmee je de eigenschappen van mist kunt onderzoeken en kan leren hoe mist wordt gevormd. Besteed aandacht aan de «Glass Studio» waar glasblazers hun vaardigheden demonstreren en kunstwerken creëren.

Het Exploratorium staat op de Go City San Francisco toeristische stadspas, waarmee je flink kan besparen op musea, bezienswaardigheden en cruises.

Adres: Pier 15, Green St

Openingstijden: dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur (donderdag — tot 22.00 uur, zondag — vanaf 12.00 uur)

Kaartjes kosten: $ 39,95 voor volwassenen en $ 29,95 voor kinderen. Tickets zijn te vinden via de link.

Museum of the african diaspora

Er is een museum in het centrum aan Mission Street dat liefhebbers van de geschiedenis en cultuur van verschillende landen zal aanspreken. Hier vind je een rijke collectie kunst, foto’s en literatuur over het leven van de Afrikaanse diaspora in verschillende delen van de wereld.

De populairste tentoonstelling in het museum is «Barack Obama: Paths to the Presidency», dat het verhaal vertelt van de politicus en zijn weg naar het Witte Huis.

Een interessante permanente tentoonstelling is «Voices of History», over het leven en de ontberingen van de Afrikaanse diaspora in de Verenigde Staten.

In het museum leer je over het culturele erfgoed en de grote bijdragen van de mensen aan de wereld. Bezoek het en breid je kennis uit.

Adres: 685 Mission Street

Openingstijden: woensdag tot zaterdag — van 11.00 tot 18.00 uur, zondag — van 12.00 tot 17.00 uur. Maandag en dinsdag zijn weekenden

Toegangsprijs: vanaf 12 jaar — 12 $

Museum of craft and design

Dit ongewone museum toont hedendaagse kunstnijverheid en design — meubels, keramiek, textiel en sieraden. Je zal geïnteresseerd zijn in het beroemde «Pulp Fiction» werk van kunstenaar Daniel Arsham, een serie deurknoppen en sloten gemaakt in onverwachte kleuren. Een andere interessante tentoonstelling zijn de glassculpturen van Mary Shetland, die haar unieke stijl en talent weerspiegelen.

Hier kan je genieten van schoonheid en creativiteit, nieuwe technieken leren en inspiratie opdoen voor je eigen handwerk.

Adres: 2569 3rd St

Openingstijden: woensdag tot zaterdag — van 10.00 tot 17.00 uur, op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Maandag en dinsdag — weekend

Toegangsprijs: vanaf 12 jaar 10 $, tot 11 jaar — gratis.

Madame Tussauds San Francisco

Als je tijdens je vakantie nog geen beroemdheden hebt ontmoet op straat of in de coffeeshops van San Francisco, dan weten wij waar je ze kan aantreffen!

In het wereldberoemde Madame Tussauds Museum kan je selfies nemen met een charmant lachende Mark Zuckerberg of met Lady Gaga wedijveren voor meest bizarre outfit. Biden zelf is hier trouwens onlangs aangekomen.

Adres: 145 Jefferson Street

Openingstijden: zondag tot en met donderdag van 11.00 tot 18.00 uur, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Ticketprijs: $ 26,99 voor iedereen vanaf 3 jaar. Je kan hier van tevoren kopen. Combinatietickets, zoals voor Madame Tussauds en het Aquarium of the Bay (boek hier) of met het Walt Disney Museum (op de link) zijn erg handig.

Museum of performance and design

Dit museum is een juweeltje voor fans van theater, film of dans. Het werd geopend in 1947 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke culturele plek in de stad waar je je kan onderdompelen in de wereld van kunst en performance.

Bekijk een rijke interactieve collectie kostuums, decors, rekwisieten en archieven met betrekking tot de wereldgeschiedenis van de podiumkunsten. Ontdek historische speelfilms, programma’s van beroemde shows en theatergezelschappen

Adres: 2200 Jerrold Ave, Ste T

Openingstijden: Dinsdag tot vrijdag van 13.00 tot 18.00

Het museum leeft van donaties. De rondleiding voor groepen (5–9 personen) kost $ 12.

Museum of American Heritage

Er is een geweldig museum in Silicon Valley dat is gewijd aan de geschiedenis van Amerikaanse technologie en innovatie. Het ligt 56 kilometer van San Francisco in de stad Palo Alto. Het museum heeft tentoonstellingen over een breed scala aan onderwerpen, van de begindagen van elektriciteit tot de ontwikkeling van de auto en moderne computers.

Een populaire tentoonstelling hier is een werkende drukkerij, waar je kan ontdekken hoe ervaren drukkers prachtige afdrukken maken op antieke machines. En in de keuken, in de stijl van 1920, zie je hoe huisvrouwen in die tijd maaltijden bereidden en conserveerden.

Dus als je in de buurt bent, ga dan naar dit unieke museum en leer hoe Amerikaanse vindingrijkheid de wereld om ons heen heeft veranderd.

Adres: 351 Homer Ave, Stad Palo Alto

Openingstijden: vrijdag tot zondag van 11.00 tot 16.00 uur

Toegangsprijs: $ 20 voor volwassenen en $ 10 voor kinderen

San Francisco railway museum

San Francisco is beroemd om zijn trams en kabelbanen, dus ga naar het Railroad Museum. Het is gevestigd in een historisch depotgebouw aan Market Street, in het centrum van de stad.

Het museum beschikt over een replica op ware grootte van een trambestuurdersplatform uit 1911 in San Francisco, waar kinderen van alle leeftijden kunnen ervaren hoe het is om aan het roer te staan. De ruggengraat van het museum wordt gevormd door een verzameling retro trams die in het begin van de vorige eeuw in gebruik werden genomen. In het museum vind je ook foto’s uit die tijd, reclameposters en artefacten en dompel je onder in de San Francisco sfeer van weleer.

Adres: 77 Steuart St naast het Ferry Building

Openingstijden: dinsdag tot zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur

Bezoek aan het museum is gratis

San Francisco cable car museum

Als je echt van trams en retro vervoer houdt, bezoek dan het Cable Car Museum en het Railroad Museum. Je leert hoe dit unieke transport is ontstaan, wat de voordelen ervan zijn en wat de toekomst ervan zou kunnen zijn.

Adres: 1201 Mason St

Openingstijden: dinsdag tot zondag van 10:00 tot 16:00 uur

Toegangsprijs: gratis

Children’s creativity museum

Deze plek is een aanrader in San Francisco voor wie met het gezin reist! Het museum ligt in het centrum van de stad. Het is gemaakt om kinderen te helpen creatief denken te ontwikkelen, te experimenteren en nieuwe dingen te leren in een interessante en leuke omgeving.

Er zijn verschillende gebieden met technologische spelletjes en activiteiten, theatervoorstellingen, workshops met kunst en design, natuurkunde- en wetenschapsexperimenten. Kinderen in het museum leren programmeren en maken hun eigen games, films, animaties, muziek, ontwerpprojecten en nog veel meer.

Adres: 221 Fourth St

Openingstijden: dinsdag tot zondag van 10.00 tot 16.30 uur.

Toegangsprijs: $ 20 voor iedereen

We hopen dat je nu niet meer aan de vraag denkt: «Is het de moeite waard om de musea van San Francisco te bezoeken?». Je hoeft alleen maar te kiezen wat het beste bij je past en een Go City San Francisco stadsplattegrond in te slaan.

Fijne vakantie in San Francisco en Silicon Valley!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.