» Verenigde Staten van Amerika » Californië » San Francisco » De Alcatraz-tour in San Francisco

Alcatraz Island is de tweede meest populaire attractie in San Francisco, na de Golden Gate Bridge! Veel reizigers willen een Alcatraz-tour maken en de legendarische verlaten gevangenis van binnenuit bekijken. In dit artikel zullen we je vertellen hoe je dat moet doen. En je kunt nu meteen een kaartje kopen!

Hoeveel kost een excursie naar Alcatraz?

Alcatraz Island is alleen bereikbaar met de veerboot. Ze vertrekken allemaal vanaf pier 33 bij Fisherman’s Wharf. Een ticket voor Alcatraz omvat zowel tarief, toegang tot het eiland als een audiogids.

Ticketprijs:

$ 45,25 (vanaf 12 jaar)

$ 27,55 voor kinderen van 5–11 jaar oud

Deze prijs is geldig aan de kassa van de pier. Maar tijdens het hoogseizoen kun je een halve dag in de rij staan voor tickets en ze alleen voor de volgende dag kopen. We raden aan om van tevoren tickets voor de excursie te boeken!

Combitickets

Hoe de Alcatraz-gevangenis bezoeken?

Een bezoek aan Alcatraz duurt 4 uur, inclusief een retour met de veerboot. We hebben een aantal belangrijke tips op een rijtje gezet.

 • De beste tijd om Alcatraz te bezoeken is vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer er minder toeristen zijn.
 • Boek je tickets op voorhand. Anders zijn ze mogelijk niet beschikbaar op de dag van uw bezoek.
 • Wees voorbereid op koud en winderig weer. Het klimaat op Alcatraz Island is ruig, zelfs in de zomer. Het wordt aanbevolen om je warm aan te kleden en een windjack te nemen.
 • Bereid je voor op veel trappen en beklimmingen — kies comfortabele schoenen.
 • Neem een snack en water mee. Er is slechts één kleine winkel op het eiland.

Wat je zult zien tijdens de Alcatraz-tour

Alcatraz is waar gevangenen verdwenen achter immense muren. De belangrijkste attracties van de gevangenis:

 • Het gevangenisgebouw zelf, waar gevaarlijke criminelen werden vastgehouden. Je kunt door de gangen lopen, verhalen horen via de audiogids over het leven in de gevangenis.
 • De cel van Al Capone. Je stapt naar binnen om de benauwde en geïsoleerde omstandigheden te ervaren die hij ervoer.
 • De binnenplaats waar de gevangenen tijd buiten doorbrachten. Loop rond de cirkel en stel je voor dat je een arrestant bent. Je ervaart het contrast tussen de gevangenissfeer en het prachtige uitzicht op de baai van San Francisco vanaf het eiland.

Een rondleiding door Alcatraz is niet alleen een reis terug in de tijd, maar een kans om in de menselijke natuur te kijken. Mysterie en drama doordringen de hele ervaring.

Als je stalen zenuwen hebt, maak dan niet alleen een eenvoudige rondleiding door het gevangeniseiland, maar doe een nachttour! Vanuit het echte leven neemt de veerboot toeristen mee naar een gebouw dat wordt verlicht door de zwakke stralen van lantaarns. De koude wind en het geluid van de golven betekenen hopeloosheid. Je kunt een nachttour boeken via deze link.

Waar is Alcatraz gevangenis beroemd om?

Alcatraz Island in de baai van San Francisco werd ontdekt door de Spanjaarden in 1775. Lange tijd werd het gebruikt als militair fort. Het eiland werd een federale gevangenis in 1934 en functioneerde als zodanig gedurende 29 jaar.

Er wordt gezegd dat de omstandigheden op het eiland onmenselijk waren. En het was onmogelijk om eraan te ontsnappen. Koud water en sterke stromingen zorgden ervoor dat ontsnappen gelijk stond aan zelfmoord. Daarom werden de gevaarlijkste gevangenen die al hadden geprobeerd te ontsnappen naar het eiland gebracht.

Alcatraz was een van de zwaarste federale gevangenissen in de Verenigde Staten, met een gruwelijke reputatie. Deze verhalen hebben boeken en films van schrijvers en filmmakers geïnspireerd en doet dat nog steeds.

Welke criminelen werden opgesloten in Alcatraz?

Alcatraz hield enkele van Amerika’s meest flagrante criminelen vast, waaronder:

 • George «Machine Gun» Kelly — gangster uit de jaren 1930.
 • James Bulger, Ierse maffiabaas in Boston.
 • Al Capone — Italiaanse maffiabaas, beroemdste gevangenisgevangene.

Ontsnappen uit Alcatraz

Er zijn verschillende ontsnappingspogingen gedaan op Alcatraz, maar geen enkele is succesvol geweest. De barre omstandigheden van het eiland, het koude water van de baai en de constante bewaking door bewakers maakten ontsnappen uiterst moeilijk voor de gevangenen. Desondanks raakte de legende van de Alcatraz-ontsnapping stevig verankerd in de Amerikaanse popcultuur.

In 1962 ontsnapten drie gevangenen — Frank Morris, John Anglin en Clarence Anglin — met succes van het eiland en werden nooit meer gezien of gehoord. Er wordt aangenomen dat ze een geïmproviseerd vlot bereikten en probeerden met roeispanen naar het vasteland geraken. Maar in werkelijkheid is het onbekend of ze de verraderlijke stromingen van de Baai van San Francisco hebben overleefd. In 1979 werd het verhaal verfilmd met Clint Eastwood in de hoofdrol.

Waarom werd de Alcatraz-gevangenis gesloten?

Op 21 maart 1963 werd de gevangenis op Alcatraz gesloten. Volgens de officiële kanalen werd het gedaan omdat de kosten om gevangenen op het eiland te houden te hoog waren. De gevangenis moest worden gerepareerd voor ongeveer 3–5 miljoen dollar.

Lange tijd was het eiland leeg. Het beste gebruik voor zijn harde rotsen en norse gebouwen bleek toeristisch te zijn. Tegenwoordig is de gevangenis onderdeel geworden van het Alcatraz Island National Park. Duizenden toeristen van over de hele wereld bezoeken Alcatraz op zoek naar avontuur.

Een tour naar Alcatraz Island is een ongewone ervaring die pit aan uw reis zal geven. Ja, griezelig, maar met een twist! En nu weet je hoe je deze attractie moet bezoeken. Sla uw excursiecontacten op!

Wij wensen u een spannende cruise!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.