» Verenigde Staten van Amerika » Californië » San Francisco » San Francisco in één dag: route en kaart

San Francisco, een grote en prachtige stad, is moeilijk in één dag te verkennen, maar we kunnen u wel helpen om er het beste van te maken. Deze route omvat belangrijke bezienswaardigheden, iconische plekken, en de beroemdste kabelbanen. Als u echter liever niet te veel wilt wandelen, is een bustour de perfecte optie voor u! U kunt het aanbod op deze link bekijken.

Wat kunt u in één dag doen in San Francisco?

Het verkennen van San Francisco in één dag is geen gemakkelijke taak, maar er zijn wel enkele manieren om het wat haalbaarder te maken.

 • Begin met het lezen over de attracties van de stad en kies welke attracties u wilt zien.
 • Voor een bezoek aan de populairste attractie, Alcatraz, moet u minstens 4 uur uittrekken, dus zorg ervoor dat u genoeg tijd hebt.
 • Koop uw tickets online en van tevoren om wachttijd te voorkomen.
 • Maak gebruik van de tourbus, die zowel een rondleiding met audiogids als vervoer tussen de attracties biedt.

Hop-on/hop-off sightseeing-tour per bus

Een handige en efficiënte manier om de meest interessante plaatsen te bezoeken en gemakkelijk de plaatsen te bereiken die u wilt verkennen, is door een hop-on/hop-off sightseeingbus te nemen. Een volledige rondrit door de stad duurt iets meer dan 2 uur en u wordt begeleid door een audiogids die aan boord zit. U zult hierbij de volgende bezienswaardigheden zien:

 • Golden Gate Bridge
 • Paleis voor Schone Kunsten
 • Fisherman’s Wharf
 • Veerbootgebouw
 • Chinatown
 • Union Square
 • Civic Center met het stadhuis van San Francisco
 • Haight-Ashbury wijk
 • Golden Gate Park

U kunt uitstappen bij haltes om musea te bezoeken of gewoon even te pauzeren. De bussen rijden elke 15 minuten van 10.00 tot 17.00 uur.

U kunt een dagkaart voor de tourbus boeken via deze link.

Als u ook Alcatraz wilt bezoeken, overweeg dan zeker deze uitgebreide aanbieding. Het omvat een tweedaagse bustour en een bezoek aan Alcatraz. Houd er rekening mee dat een bezoek aan het gevangeniseiland minstens de helft van uw dag zal duren.

Zelfrondleiding in een kleine auto

Het enige wat nog beter is dan een bustour is een zelfgeleide tour in een kleine GoCar. Deze auto’s zijn uitgerust met een GPS-kaart en audio-opnames over de bezienswaardigheden. De auto zelf leidt u naar de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Golden Gate Bridge, de kronkelende Lombardstraat, de wolkenkrabbers, en Chinatown. U kunt ook de Victoriaanse huizen en centrale pleinen bekijken.

De GoCar is ontworpen voor twee personen en er is een geldig rijbewijs vereist. U vindt alle voorwaarden voor het huren van een GoCar voor 2 uur op deze link. Er zijn ook andere aanbiedingen beschikbaar, inclusief verhuur voor 3 uur, 4 uur, en een hele dag.

Wandelroute in San Francisco voor één dag

Onze wandelroute is ontworpen voor een wandeling van 2,5 à 3 uur. Met stops voor fotografie, rust, koffie, en lunch kan deze wandeling de hele dag in beslag nemen als u de tijd ervoor wilt nemen. U krijgt de gelegenheid om de volgende bezienswaardigheden te zien en te bezoeken:

 • Golden Gate Bridge
 • Walt Disney Familie Museum
 • Paleis voor Schone Kunsten
 • Lombardstraat
 • Pier 39 met zeeleeuwen
 • Pampanito-onderzeeër
 • Maritiem Museum
 • Transamerica-wolkenkrabber
 • Drakenpoort in Chinatown
 • Veerbootgebouw
 • Spoorwegmuseum
 • Kabelbaan

De route is zo ontworpen dat u de kabelbanen kunt gebruiken voor de stukken die bergopwaarts zijn. Er moet echter nog steeds aardig wat gewandeld worden. Het is daarom raadzaam om comfortabele schoenen te dragen, het weerbericht te controleren, een fles water mee te nemen, uw camera op te laden, en op deze manier San Francisco te gaan verkennen!

San Francisco in één dag: wandelkaart

Ferry Building — Union Square

We raden u aan om uw dag aan de waterkant te beginnen. Kom zo vroeg mogelijk naar de Ferry Building. De eerste cafés buiten het gebouw gaan open rond 6.30 uur en vanaf 7.00 uur kunt u ook naar binnen. Geniet van een lekker ontbijt en neem een kijkje in deze oude veerbootterminal in beaux-arts stijl, die in 1898 werd gebouwd. Het herbergt nu een grote markt en heel wat kleine winkeltjes met een verscheidenheid aan levensmiddelen.

Steek vervolgens de weg over vanaf de waterkant en neem Washington Street om dieper de stad in te gaan. U passeert vervolgens het hoogste gebouw van San Francisco, de Transamerica-wolkenkrabber, die de vorm heeft van een piramide. Het is 260 meter hoog en herbergt kantoren en winkels.

Na nog een blok in de wijk Portsmouth Square verandert de Amerikaanse metropool in een Chinese metropool! U komt in het grootste Chinatown van de Verenigde Staten. Sla af naar Grant Avenue, dat — ondanks zijn grote naam — een smal en pittoresk straatje is. Hier kunt u echt de unieke sfeer van San Francisco ervaren.

Grant Avenue leidt u vervolgens naar Union Square, het hart van het winkelgebied van de stad. Als u van plan bent om meer dan alleen foto’s en herinneringen uit San Francisco mee te nemen, dan is dit de plek om de juiste winkels te vinden.

Zodra u klaar bent met winkelen, stapt u aan boord van het meest iconische transportmiddel van San Francisco: de kabelbaan. Ondanks de kosten van een kaartje van $ 8, zult u er geen spijt van krijgen. De route biedt u namelijk een adembenemend uitzicht!

Lombard Street — Fisherman’s Wharf

Stap uit de kabelbaan bij de kruising van Hyde en Greenwich Streets. U bevindt zich dan op de top van Russian Hill. Op de oostelijke helling van deze heuvel kronkelen verschillende straten als een bergrivier. De mooiste is een stuk van Lombard Street. Volg deze weg tot aan de voet van de heuvel.

Vanaf Lombard Street slaat u linksaf naar Washington Avenue en bereikt u Washington Square. Dit kleine, gezellige plein wordt verfraaid door de Kerk van de Heiligen Petrus en Paulus. Kijk om u heen en geniet ervan dat u in de Italiaanse wijk bent, met heel wat kleine Italiaanse restaurants rond het plein. Zo kunt u in slechts één dag in San Francisco verschillende culturen tegelijk ervaren.

Loop verder over Stockton Street naar de waterkant. Aan deze rustige, gezellige straat bevinden zich fraaie Californische herenhuizen.

De beroemde Pier 39 is niet alleen een aanlegplaats voor boten, maar ook een groot winkel- en entertainmentcomplex. Er is zelfs een draaimolen voor kinderen met twee verdiepingen. Als u honger krijgt, ga dan naar een van de visrestaurants. Hier kunt u namelijk uitstekende zeevruchten krijgen.

Direct op de pier kunt u de lokale sterren begroeten, de zeeleeuwen. Deze dieren hebben altijd in de wateren van San Francisco gewoond. Tot 1989 koos de kolonie de rotsen in de oceaan tegenover Lincoln Park als hun broedplaats. Dertig jaar geleden besloten de dieren dat het veiliger was om in de baai te leven en namen ze de pier over. Burgers en milieuactivisten kwamen op voor de zeeleeuwen en schippers moesten hun ligplaats veranderen.

Als u de biodiversiteit van San Francisco in detail wilt ervaren, bezoek dan zeker het Aquarium of the Bay bij Pier 39. U kunt 20.000 diersoorten zien in een 90 meter lange onderwatertunnel. U kunt er zelfs enkele aaien. We raden u aan om van tevoren tickets te reserveren via deze link.

Loop langs de waterkant naar de Golden Gate Bridge

Ga vanaf Pier 39 in westelijke richting over Jefferson Street. Tegen de tijd dat de zon ondergaat, moet u bij het uitkijkpunt van de Golden Gate Bridge zijn. Loop ongeveer anderhalf uur non-stop. Dit deel van onze route maakt deel uit van het lokale recreatiegebied, de Bay Trail, en loopt door verschillende parken.

Als u weinig tijd hebt of niet zo ver wilt lopen, huur dan zeker een fiets. Onderweg vindt u namelijk verschillende automatische verhuurlocaties van Bay Wheels. Als u nog genoeg tijd over heeft, kunt u onderweg stoppen bij enkele interessante plekken.

USS Pampanito onderzeebootmuseum

Bij Pier 45 kunt u een authentieke onderzeeër uit de Tweede Wereldoorlog bezoeken. Kaartjes kosten $ 25 voor jongeren vanaf 14 jaar en $ 10 voor de jongere kinderen. U kunt het museum bezoeken met een Go City Pass.

Madame Tussauds Museum

Het filiaal van het beroemde wassenbeeldenmuseum bevindt zich in Jefferson Street. U kunt foto’s maken met de sterren en uw vrienden vertellen dat u ze op Broadway hebt ontmoet.

Paleis voor Schone Kunsten

Een majestueus gebouw met een enorme koepel. U kunt ontspannen in het schaduwrijke park bij de vijver. Er is een café in de buurt.

Walt Disney Familiemuseum

Een aanrader voor alle fans van Disney-animatiefilms! U ziet zeldzame artefacten die van oom Walt zelf zijn geweest en leert hoe animatiefilms worden gemaakt. U kunt uw ticket met korting hier boeken.

Geniet van het iconische uitzicht over San Francisco vanaf het uitkijkpunt. De Golden Gate Bridge is het mooist bij zonsondergang.

Avond in San Francisco

Stadhuis in nachtverlichting

U kunt de 28-bus terug naar de stad nemen vanaf het uitkijkpunt bij de brug. Als u nog wat energie over heeft, raden wij u aan over te stappen op de 49-bus op Van Ness Avenue en deze naar het stadhuis van San Francisco te nemen. ’s Avonds is het stadhuis namelijk prachtig verlicht. Na 17.00 uur kunt u niet naar binnen, hoewel de toegang op andere momenten gratis is.

Daarna kunt u over Market Street naar de Embarcadero wandelen en genieten van de lichten van de wolkenkrabbers. Onderweg kunt u een restaurant uitkiezen voor uw laatste diner.

Nachtelijke tour naar Alcatraz

Voor de avonturiers zijn er ook avondtours naar het Alcatraz Island.

Neem bus 28 naar de waterkant. Loop naar Pier 33 en koop een kaartje voor Alcatraz. Nachttours vertrekken om 17.55 uur, 18.30 uur, en 19.05 uur. Deze tour is korter dan een dagtour, maar u heeft wel de tijd om door de cellen te lopen en naar de griezelige verhalen van de audiogids te luisteren. De laatste veerboot terug vertrekt om 21.25 uur.

Dit zou uw enige dag in San Francisco kunnen zijn. We hebben nog meer vakantie-ideeën verzameld in ons artikel «10 gratis vakantie-ideeën in San Francisco».

Kom met hernieuwde energie terug naar het zonnige Californië!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.