Courchevel: 10 tips voor een onvergetelijke vakantie

27 Mar 2021
Courchevel

Courchevel, is natuurlijk wereldberoemd om iets anders; als hip resort met een ontwikkelde infrastructuur en hoogwaardige pistes.

We hebben 10 tips voor u klaargemaakt over hoe u uw tijd in Courchevel kunt doorbrengen.

Huur een chalet

In Courchevel zijn er vele hotels, maar we zijn in de Alpen! Oftewel, het mooist is om te verblijven in een chalet; een landelijk huis in Zwitserse stijl. Die zijn niet allemaal bescheiden onderkomens van herders, maar paleizen voor miljonairs. Bescheiden chalets worden ook verhuurd (er is dan een optie om een ​​aparte kamer te huren). Vergeet niet dat de term «chalet» gemakkelijk kan worden verstaan als een ander niveau van comfort: sommige zijn niet anders dan moderne hotels, andere lijken echt op berghutten zonder overmatige voorzieningen, met kachelverwarming. Voor authenticiteit is de laatste optie nog verleidelijker, maar men moet het ook niet overdrijven.

Image removed.

Het belangrijkste advies: reserveer uw accommodatie ruim van tevoren, in het hoogseizoen zijn er enkel nog de ongemakkelijke of dure opties. U kunt hier hotels bekijken.

Skiën

Courchevel is niet alleen een populaire tag op Instagram, maar heeft ook meer dan 150 kilometer aan pistes met verschillende moeilijkheidsgraden. Zelfs beginners hoeven zich niet te schamen — na een paar uur oefenen met een instructeur kun je al plezier beleven aan het skiën (zij het voorzichtig).

De blauwe en groene paden zijn geschikt voor beginners, waarvan de meeste zich in de gedeelten Pralong en Bellecôte bevinden. Meer ervaren wintersporters kunnen naar La Vizelle, en de echte professionals kunnen genieten van de snelle afdaling bij Pas du Lac.

Image removed.

Sneeuwschoenwandelen

Wie niet zo geïnteresseerd is in het skiën, kan ook wandeltochten op sneeuwschoenen maken. Dit is ook interessant!

In Courchevel zijn er 9 speciale routes voor sneeuwschoenwandelingen. De totale lengte van alle routes is 17 kilometer; wat uiteraard minder gemakkelijk dan op vlak terrein, en door de sneeuw. Het is het beste om een ​​instructeur mee te nemen — die zal je de meest afgelegen en mooie plekken op de baan laten zien die je nooit alleen zou ontdekken.

Image removed.

Hondensledetochten

Een van de traditionele attracties in Courchevel is een hondensledetocht. Vanwege het feit dat de route voor vol zit met steile stukken, is dit hiertoe alleen toegestaan vanaf 12 jaar.

Voor tochten worden roedels husky’s gebruikt, de duur van een tocht is ongeveer anderhalf uur. De kosten beginnen vanaf 2000 €. U kunt het harnas zelf beheren, anders zal een professionele instructeur u kunnen helpen. Vaak worden races gecombineerd met maaltijden in het chalet of sneeuwschoenen.

Image removed.

Rodelbanen

Image removed.

Rodelbanen zijn nieuw vermaak voor toeristen die Courchevel bezoeken. Dit zijn sleden zonder schaatsen, ooit gebruikt door de Indianen in Noord-Amerika. In 2017 werd in het resort een nieuw parcours van 3 kilometer voor dit type slee geopend. In tegenstelling tot alpineskiën, is een rodelbaan leuk en veilig amusement dat ook geschikt is voor onervaren beoefenaars. Zelfs kinderen kunnen het doen. De route zelf zit vol met tunnels (8 stuks) en onverwachte obstakels.

De gondellift van Courchevel 1650 leidt naar het begin van de rodelbaan. Degenen die bang zijn voor de ​​relatief hoge snelheden van het rodelen, zijn er alternatieve middelen met andere uitrusting, zoals bijvoorbeeld de gebruikelijke opblaasbare kussens.

Leren rijden met een pistenbully

Image removed.

Voor degenen die het traditionele en zelfs hippe plezier beu zijn, blijft er de pistenbully over. Deze speciale rupsvoertuigen die zijn ontworpen om de skipistes klaar te maken, maar de ondernemende Fransen hebben bedacht om ook dit onderdeel van het skiresort aan toeristen te verhuren, natuurlijk — niet gratis.

U kunt een pistenbully huren in de buurt van Altiport (de lokale luchthaven). Hiervoor hebt u een rijbewijs en instructies nodig. Dan wacht u adembenemende reis op dit bijzondere voertuig: de snelheid is weliswaar natuurlijk gematigd, maar de kracht en manoeuvreerbaarheid langs de besneeuwde weg zijn indrukwekkend.

Winkelen

Image removed.

Dankzij haar status als elite-resort komen er veel welgestelde lui naar Courchevel — honderden boutiques staan ​​klaar om hen te dienen, waarvan het assortiment en de bijbehorende prijzen niet onderdoen bij die in de duurste delen van Parijs. Naast traditionele modeaccessoires en kleding, zou u het skimateriaal eens van dichterbij moeten bekijken — de prijzen zijn er hoog, maar het bewonderen van de kwaliteit is de moeite waard, hier vindt u 's werelds beste sportmerken.

Probeer de lokale cuisine

Image removed.

Historisch gezien is Courchevel gelegen in de Savoye, een gebied met een sterke Italiaanse invloed, waardoor de lokale keuken anders is dan de klassieke Franse keuken.

Onder de gerechten van de Savoyaardse keuken, zijn de meest bekende de traditionele fondue gemaakt van Zwitserse kazen en een soortgelijke raclette, ook gemaakt van gesmolten kaas. De tartiflette uiteraard ook niet te vergeten; een net zo traditionele aardappelschotel met spek en uien. U kunt al deze gerechten proeven in een van de restaurants die worden gekenmerkt door twee Michelinsterren — Le Bateau Ivre of Le Chabichou, en de beste keuze is La Fromagerie, omdat deze volledig is gewijd aan de Savoyaardse keuken.

In winkels is het de moeite waard om Savooyaardse kaas te kopen en mee te nemen als souvenir-delicatesse of als een geschenk.

Luchtballonvaart

Image removed.

Natuurlijk is Courchevel in de eerste plaats een winterresort (en kun je er ook goed oud en nieuw vieren), maar men komt hier ook graag in de zomer. Uiteraard is er dan geen sneeuwgerelateerd vermaak beschikbaar, maar u zult zich zeker niet vervelen! Gasten kunnen genieten van het uitgebreide aanbod wandeltochten en excursies naar Genève of Grenoble.

Een van de leukste activiteiten in het warme seizoen is een luchtballonvaart in de hoogten rondom de stad. Vluchten zijn toegestaan ​​in de ochtend tot de wind opkomt. De vluchten beginnen in Altiport, zoals het lokale kleine vliegveld hier wordt genoemd.

Vissen in een bergmeer

Image removed.

In het warme seizoen in Courchevel wordt er op het Alpenmeer La Rosiere of op kleinere, meer hooggelegen stuwmeren in de buurt volop gevist.

U kunt hier zalm vangen. Elk meer heeft haar eigen regelgeving omtrent visvangst: ​​in sommige reservoirs moet de vangst worden teruggeworpen, in andere hoeft u enkel de ​​grote vissen achter te laten, in het derde geval gaat de gehele vangst gaat naar de visser, maar u zult er uiteindelijk toch voor moeten betalen. De kosten variëren. De minimumprijs van 6 euro voor kleintjes tot de hoge prijzen als u een zwaargewicht vangt.

Beschouw Courchevel als een vakantiebestemming, val niet in stereotypen over sneeuw en skiën. Er zijn talloze manieren om hier uw tijd door te brengen, en in de zomer zal dit resort haar andere kant aan aan u onthullen.

Fijne vakantie!

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a type title class href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img title alt height width src class> <span class>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.