Sevilla: De top 10 bezienswaardigheden

, ,

Bij het plannen van een reis verzamelt elke toerist informatie over de te bezoeken plaats, want men wil de tijd doeltreffend besteden. Het is mogelijk gebruik te maken van een kant-en-klare excursie of je kan je reis zelf organiseren. Wij bieden je 10 van de interessantste bezienswaardigheden van Sevilla.

» MEER ZIENSevilla in 1 dag: Wat te zien en te proberen

Maestranza

Het Plaza de Toros de la Maestranza is de oudste arena voor stierengevechten in Spanje. Hij biedt plaats aan 14.000 mensen, waarvan de bouw begon in het midden van de 18de eeuw en die in de volgende eeuw architectonische veranderingen onderging. Tegenwoordig is de houding tegenover het stierenvechten in het land en de wereld niet eenduidig, zodat de voorstellingen steeds minder vaak gehouden worden. Maestranza is echter in de eerste plaats een museum waar je de geschiedenis van deze kunstvorm kan ontdekken, de weg kan lopen die de stierenvechters naar het gevecht afleggen en de grootsheid van de plaats ten volle kan waarderen. De tentoonstelling vertelt over de tradities en regels van de tauromaqia. Je kan  hier ook de biografieën leren van de beroemde stierenvechters die voor altijd hun naam in de geschiedenis van het stierenvechten hebben geschreven.

Van april tot oktober is het museum geopend van 9:30 tot 21:00 uur. De toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen, 6 euro voor senioren, kinderen van 12-18 jaar en studenten, en 3,5 euro voor kinderen van 7-11 jaar. Eintrittskarten finden Sie hier.

De Gouden Toren

Sevilla: De top 10 bezienswaardigheden

De Torre del Oro is één van de weinige overgebleven delen van de vestingwerken van de stad aan de oevers van de río Guadalquivir. Het 36 meter hoge bouwwerk dankt zijn naam aan de kleur van de tegels waarmee het tijdens de Moorse overheersing bekleed was. Eeuwenlang had de toren twee niveaus met 12-vierkante hoeken, maar hij kreeg zijn huidige vorm in het midden van de 18de eeuw toen het derde niveau voltooid werd met een cilindrische vorm. Nadat de Moren uit Sevilla verdreven waren werd de Gouden Toren gebruikt als detentiecentrum en daarna als opslagplaats voor de rijkdommen die ze veroverd hadden. Sinds het midden van de vorige eeuw is hier het Scheepvaartmuseum gehuisvest met documenten die de geschiedenis van de reizen vertellen, navigatiekaarten en instrumenten.

De toren is open op weekdagen van 9:30 tot 18:45 en in het weekend van 10:30 tot 18:45 behalve op feestdagen. Het kaartje kost 3 euro en de helft daarvan voor kinderen tot 14 jaar, gepensioneerden en studenten. De toegang is gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar en iedereen die op maandag een bezoek wil brengen. Je kan een audiogids huren voor 2 euro.

Het Triana district

De streek Triana is al bekend sinds de Romeinse tijd. Legionairs kampeerden hier om uit te rusten van hun veroveringen. Christoffel Columbus begon een van zijn reizen van hieruit aan de oevers van de Guadalquivir. Tijdens de Moorse overheersing was het gebied door een brug met het historische centrum verbonden. Je moet hier komen om een ander Sevilla te zien – vrolijk, luidruchtig en een beetje gek. Er zijn hier immers zigeunernederzettingen, en de Triana is van oudsher de thuisbasis van flamencodansers. De wijk is beroemd om zijn souvenirs en handgemaakt keramiek en porselein.

Palacio de San Telmo

Het Palacio de San Telmo werd aan het eind van de 17de eeuw gebouwd als de hogeschool van de Universiteit van Mareantes. De instelling hield zich bezig met de opleiding van vaklui op het gebied van de zeevaart. De bouw werd gefinancierd door de Spaanse Inquisitie. De hertogen van Montpensier vestigden zich hier de volgende eeuw, op het moment dat het paleis een sierlijk portaal kreeg. Tegenwoordig is het gebouw versierd met beelden van 12 beroemde Sevillianen, onder wie Diego Velazquez en Esteban Murillo.

Een bezoek aan het paleis is gratis, maar een afspraak is gewenst. Bezoeken zijn mogelijk op donderdag, zaterdag en zondag.

Plaza de España

Sevilla: De top 10 bezienswaardigheden

Plaza de España werd nog geen 100 jaar geleden speciaal voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling gebouwd. Het is in de Neo-Mudejar stijl – een samengaan van Moorse en Spaanse architectuur. Tegenwoordig is het een favoriete plaats voor wandelingen van Sevillaanse inwoners en bezoekers. Het plein is een ovaal omlijst door een gracht. Je kan er een boottochtje op maken. Vier bruggen, die de middeleeuwse koninkrijken van Spanje symboliseren, leiden naar de gebouwen die ooit als tentoonstellingspaviljoens dienden. Nu zijn er overheidskantoren in gevestigd. Het grootste gebouw, de regering van Andalusië, is versierd met keramische panelen die de belangrijke gebeurtenissen in het leven van het land vertellen. Het plein is een bron van inspiratie geweest voor filmmakers.

Het Alcázar Van Sevilla

Het Alcázar van Sevilla (Real Alcazar de Sevilla) ontstond tijdens de Almohad dynastie. Tegenwoordig is het maar een stukje van het grote complex. Na de val van het Moorse regime voegden de christelijke koningen meer paleizen en tuinen aan het geheel toe. De Arabische en gotische stijlen bestaan prachtig naast elkaar in de architectuur van de vesting en brengen elkaar in evenwicht en vullen elkaar aan. Alcazar is ook een uniek parkensemble met exotische planten, fonteinen, gezellige bosjes, en steegjes. Geen wonder dat de makers van Game of Thrones deze plek uitkozen voor filmopnamen en er het paleis van Doran Martell, prins van Dorne, van maakten.

Sevilla: De top 10 bezienswaardigheden

Het fort is van april tot september elke dag open voor bezoekers van 9:30 tot 20:00 uur. Het toegangskaartje kost 13,5 euro en je moet 5,5 euro extra betalen voor een bezoek aan de koninklijke kamers. De prijs wordt verlaagd tot 6 euro voor studenten en gepensioneerden. Eintrittskarten finden Sie hier. Een audiogids over de interessantste zalen en weelderige tuinen kan vooraf gedownload worden via deze link.

» MEER ZIENTop 20 interessante steden in Spanje

De wijk Santa Cruz

De Barrio de Santa Cruz ligt net buiten de muren van het Alcázar. Het wordt vaak het “echte” Sevilla genoemd. Het werd gesticht door Joden die de vervolging in Toledo ontvluchtten. Je hebt er het stadhuis, het Archief van de Indiërs dat documenten bevat over de verovering van het Amerikaans continent door de Spanjaarden, en het gebouw waar de beroemde kunstenaar Murillo woonde. Santa Cruz is ook een labyrint van smalle straatjes waar je doorheen loopt en de sfeer van de stad ervaart. Dit gebied omvat de Kathedraal van Sevilla, het Plaza Doña Elvira, dat wemelt van de sinaasappelbomen en de Slangenstraat die het commerciële centrum van de stad is.

De kathedraal van Sevilla

Sevilla: De top 10 bezienswaardigheden

De kathedraal van Sevilla is het grootste gotische religieuze gebouw in Spanje. Tijdens de Moorse overheersing was de plaats een moskee. De bouw van een kerk begon na de verdrijving van de indringers. Van het islamitische heiligdom bleef alleen de Oranjehof over, en de minaret werd herbouwd tot een toren met vijf verdiepingen die nu de Giralda heet. In de kathedraal hangen werken van Murillo, Velazquez en Goya en de graftombe van Christoffel Columbus.

Het is mogelijk de kerk het hele jaar door te bezoeken. De kassa is open op maandag van 11:00 tot 15:30, dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 en zondag van 14:30 tot 18:00. Online reserveren verdient de voorkeur en kost minder: 11 euro voor een volwassene, 6 euro voor studenten en senioren (reserveer je ticket hier). De toegang tot de kathedraal is gratis voor iedereen op maandag van 16:30 tot 18:00. Voor de audiogids moet je 4 -5 euro extra betalen. We nodigen je uit om de audiogids van onze auteur met de interessantste verhalen over de Kathedraal van Sevilla op je smartphone te downloaden.

Het Flamenco Museum

Het Museo del Baile Flamenco werd opgericht door de internationaal bekende danseres Cristina Hoyos. Een deel van de tentoonstelling komt uit haar persoonlijke collectie. Bezoekers kunnen de geschiedenis van de dans leren kennen (de Sevillianen geloven dat het vaderland van de dans hun stad is), de kostuums en toebehoren zien die bij elke voorstelling horen en deelnemen aan masterclasses. Na een theoretische inleiding in deze kunstvorm worden de toeristen getrakteerd op een opzwepende voorstelling; de plaatselijke showprogramma’s worden tot de beste van heel Spanje gerekend.

De museumtentoonstelling kan elke dag bekeken worden van 10:00 tot 19:00 (de laatste toegang is om 18:15). Voorstellingen beginnen om 5:00, 19:00 en 20:45 en ’s zomers ook om 22:45. Een kaartje voor het museum kost 25 euro, studenten en senioren betalen 18, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 12. Toegang is gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar. Voeg 4 euro toe voor een combiticket voor het museum en de voorstelling. Je moet je bezoek reserveren.

De Metropol Parasol

Sevilla: De top 10 bezienswaardigheden

Het Metropol Parasol is een publiekslieveling en een toeristische bezienswaardigheid. Het complex ziet er modern en gewaagd uit tegen de achtergrond van Sevilla’s klassieke gebouwen. Op de ondergrondse verdieping is het Antiek Museum – de overblijfselen van Romeinse en Arabische bouwwerken die bij opgravingen op het terrein ontdekt werden. De centrale markt beslaat de eerste verdieping. Hij was hier al vóór de bouw van de Metropolis en nu heeft hij een interessante inrichting en trekt hij toeristen aan. Er is een observatiedek op de bovenste verdieping. Je kunt Sevilla rondkijken van een hoogte van 28 meter. En op het dak zijn speciaal ingerichte loopbruggen die je vanuit verschillende punten uitzicht over de stad geven.

Het museum is open van dinsdag tot zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur en op zon- en feestdagen tot 14:00 uur. De toegangsprijs bedraagt 2 euro.

Het observatiedek is elke dag toegankelijk voor het publiek van 9:30 tot middernacht. De kosten zijn 5 euro overdag en 8 euro bij zonsondergang. In het complex is ook de videoshow Feeling Sevilla te zien, en ’s avonds lichtvoorstellingen. Deze animaties worden extra aangerekend (ongeveer 10 euro).

Sevilla is zowel overdag als ’s nachts gezellig. Een bezoek hier zou niet af zijn zonder te dineren in één van de gezellige restaurants en ’s avonds te wandelen in het licht van de sterren. En dat betekent dat je er op bedacht moet zijn een plek te vinden om de nacht door te brengen.

Boek een hotel in Sevilla

Geniet van een fantastische reis!

» MEER ZIENDe 10 beste hotels en hostels in Sevilla

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.