Editor

Musée d'Orsay: de 10 bekendste schilderijen en tips om ze goed te zien

Het Orsay Museum is geliefd bij Parijzenaars en museumliefhebbers over de hele wereld. Het heeft de beste en grootste collectie impressionistische schilderijen, grafiek en beeldhouwwerken ter wereld. De collectie bevat talloze beroemde en minder bekende maar belangrijke werken van Monet, Manet, Degas, Renoir, Courbet, Gauguin, en Van Gogh. 

Parijs Voordeelpassen

Parijs kent een groot aantal stedenpassen die u kunt reserveren om uw stedentrip voordelig en efficiënt te maken. Een voordeel van een stedenpas is dat u vooraf alles regelt en dat is aan te reden. Musea kennen tegenwoordig tijdsloten en het is voordelig om vooraf uw bezoek vast te leggen aangezien veel musea/attracties hun bezoek capaciteit volledig online aanbieden (waardoor er geen tickets meer gekocht worden op de locatie). Daarnaast ontloopt u de wachtrij als uw online tickets reserveert. 

Wat te zien in Normandië: de steden die een bezoekje waard zijn

Normandië is een historische regio in het noordwesten van Frankrijk, aan het Kanaal tussen Picardië en Bretagne. Het is de thuisbasis van de beroemde Camembert kaas, en Parijzenaars brengen er graag een weekend door om te ontspannen. Basse-Normandie wordt geprezen om zijn appelboomgaarden en cider, overstroomde weilanden en verbazingwekkende zuivelproducten, geheime provincieplaatsen en mondaine badplaatsen. Basse-Normandië is beroemd om de zonnige Atlantische stranden en de sterke Calvados.

Mont Saint-Michel: alles wat een toerist moet weten

Er liggen drie rotseilanden voor de noordwestkust van Frankrijk: Mont Saint-Michel, Mont-Dol en Tomblaine. Alleen Mont Saint-Michel is bewoond. Het klooster Saint-Michel werd in het jaar 709 op het eiland gebouwd, en de dam die het eiland met het vasteland verbindt, werd pas aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. Gedurende een groot deel van de geschiedenis van het stad-eiland werd het bij elke vloed van het vasteland gescheiden.