Eugene Tassart

Alles wat toeristen moeten weten over het Colosseum

Als je van plan bent naar Rome te gaan, wil je waarschijnlijk het Colosseum bezoeken. Als je naar binnen wilt zonder in lange rijen te hoeven wachten en je bezoek volledig wilt waarderen zonder onaangename verrassingen, dan heb je het juiste artikel gevonden. 

Het enorme amfitheater buiten het Romeinse forum in het centrum van de stad wordt beschouwd als een van de meest populaire en beroemde toeristische bezienswaardigheden in de wereld. Het Colosseum is voor veel mensen een symbool van Rome en miljoenen toeristen komen het elk jaar bekijken. 

20 dorpen en steden in Toscane die een bezoekje waard zijn

De charme van Toscane ligt in de kleine pittoreske stadjes en dorpjes verspreid over de valleien en heuvels. Ze worden in Italië "borgo" genoemd en zijn net zo leuk om te bezoeken als de grote culturele centra. Ze doen er alles aan om niet ineens een einde aan hun leven te maken. Elk jaar kiezen ze de mooiste borgo van de regio's uit, maken ze reisgidsen, en trekken ze toeristen met plaatselijke feesten en festivals. 

Tips voor toeristen in het Vaticaan

Dit artikel bevat informatie en advies van toeristen die je kunnen helpen bij het plannen van je bezoek aan het Vaticaan en het Vaticaans museum zonder lange rijen. We vertellen je hoe je tickets koopt, wanneer het de beste tijd is om te gaan en wat er te zien is. 

Het Vaticaan is een klein land binnen Rome. Het Vaticaan heeft een van de grootste museumcomplexen ter wereld, evenals de belangrijkste katholieke kathedraal, Basilica di San Pietro.

Hoe een kaartje voor de Parijse metro te kopen?

De metro is de meest comfortabele manier om door Parijs te reizen. De metro bestaat uit 14 lijnen en de stations liggen op gunstig gelegen locaties — praktisch op elke kruising van metrolijnen. Daarom kunnen toeristen (en non-toeristen) praktisch elke bezienswaardigheid per metro bereiken. Eerst moet je een kaartje kopen: het is aan te raden om dit wel te doen, daar er controle is in de rij.

Hoe u snel en gemakkelijk komt men van het vliegveld van Orly naar het centrum

De luchthaven is de tweede belangrijkste luchthaven van de Franse hoofdstad. Vanaf daar vliegen veel internationale en binnenlandse vluchten, en het is er is altijd erg druk. In Orly bijvoorbeeld komen de vluchten vanuit vanuit Amsterdam met Transavia aan. We hebben al gesproken over alle transportroutes die van Orly naar Parijs leiden. In dit artikel zullen we ons wijden aan de variant die de Parijzenaars zelf het liefst kiezen.

De catacomben van Parijs

De catacomben van Parijs zijn misschien wel de meest macabere bezienswaardigheden ter wereld. Elke dag dalen duizenden toeristen af in de ondergrondse begraafplaatsen onder Parijs. Hier liggen de restanten van meer dan zes miljoen Parijzenaren. Omdat het een populaire attracties is, moet je wel rekening houden met een lange wachttijd. Voor een bezoek van drie kwartier aan de ondergrondse begraafplaatsen moet je al snel rekenen op 1,5 tot 4 uur wachttijd.