De arrondissementen en wijken van Parijs

Parijs is bestuurlijk onderverdeeld in 20 arrondissementen. Deze zijn allemaal wel zo groot als een Nederlandse stad en hebben allemaal een eigen burgemeester en eigen regels. Elk arrondissement is weer onderverdeeld in vier wijken (‘quartiers”). Er zijn dus wel 80 wijken in Parijs. En al deze wijken hebben allemaal hun eigen charme. 

Hieronder hebben we alle arrondissementen een kort beschreven. En u kunt hier de een kaart van Parijs downloaden, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de stad en haar wijken.

10 plekken waar je goedkoop kan eten in Parijs

Frankrijk staat bekend om zijn goede keuken en het lekkere eten. En natuurlijk kun je ook in Parijs heerlijk uit eten gaan. Het is echter niet goedkoop en niet iedere toerist kan zich dagelijks drie maaltijden (ontbijt, lunch en diner) in een restaurant veroorloven. In dit artikel hebben we tien plaatsen waar je snel een goedkoop kunt eten op een rij gezet.

Bagagedepot in Parijs

Als je vroeg arriveert in Parijs, maar nog niet kan inchecken in je hotel. Of als je vroeg moet uitchecken, maar nog niet naar huis wilt. Dan kan je in Parijs een bagagekluis huren om je koffers te stallen. Je vindt de bagagedepots in de meeste stations en op strategische plekken in het centrum van de lichtstad.

De 10 mooiste kastelen van de Loire. Welke zijn een bezoek waar?

Er staan meer dan 140 kastelen langs de rivier de Loire. Niet alle kastelen zijn open voor publiek, maar een groot deel er van is dat wel. Elk jaar bezoeken duizenden bezoekers de beroemde kastelen zoals: Chenonceau, Chambord en Blois. Wij hebben alle kastelen bezocht en geven je in dit artikel praktische adviezen en tips over de mooiste kastelen van de Loire.