De arrondissementen en wijken van Parijs

Parijs is bestuurlijk onderverdeeld in 20 arrondissementen. Deze zijn allemaal wel zo groot als een Nederlandse stad en hebben allemaal een eigen burgemeester en eigen regels. Elk arrondissement is weer onderverdeeld in vier wijken (‘quartiers”). Er zijn dus wel 80 wijken in Parijs. En al deze wijken hebben allemaal hun eigen charme. 

Hieronder hebben we alle arrondissementen een kort beschreven. En u kunt hier de een kaart van Parijs downloaden, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de stad en haar wijken.

Velib'. Hoe huur je een fiets in Parijs. Een stap voor stap handleiding met foto’s

Velib – De fietsenverhuur van de Franse hoofdstad. In Parijs zijn er meer dan duizend fietsenstallingen. Het ijzeren ros is overal te huren. In dit artikel laten we je aan de hand van foto’s zien hoe.

Prijzen voor fietsverhuur in Parijs

Velib heeft het meest flexibele tariefsysteem. Als je een Navigo-pas of een Velib Metropole-kaart hebt, kun je een zeer voordelige maand- of zelfs jaarkaart krijgen voor slechts 40 €. Maar voor toeristen is het gemakkelijker en handiger om de eendags- of weekkaart te gebruiken met alleen een bankpas.

Bagagedepot in Parijs

Als je vroeg arriveert in Parijs, maar nog niet kan inchecken in je hotel. Of als je vroeg moet uitchecken, maar nog niet naar huis wilt. Dan kan je in Parijs een bagagekluis huren om je koffers te stallen. Je vindt de bagagedepots in de meeste stations en op strategische plekken in het centrum van de lichtstad.

Mooie, maar niet-toeristische plekken in Parijs

Als u voor het eerst in Parijs bent, wilt u natuurlijk alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad bezoeken. Maar wat te doen als je op een bepaald moment moe bent van het zwemmen in de eindeloze stroom toeristen? Waar kunt u het beste heen gaan, wanneer het niet de eerste keer in de stad is, maar u wel nieuwe indrukken wil? In ons artikel leert u over de populairste toeristische plekken in Parijs, die de aandacht van een ervaren reiziger waard zijn.