July 2017

De Internationale Airshow: Salon du Bourget bezoeken

De “Salon international de l'aéronautique et de l'espace de Paris-Le Bourget” is een grote luchtvaarttentoonstelling die iedere twee jaar georganiseerd wordt op de luchthaven van Bourget. Het evenement vindt elk oneven jaar plaats. Salon du Bourget, zoals het evenement bij het grote publiek bekend staat, wordt in 2017 voor de 52e keer georganiseerd. De air show vind dan plaats tussen 19 en 25 juni. De eerste vier dagen is Salon du Bourget alleen geopend voor het bedrijfsleven, maar op vrijdag, zaterdag en zondag is het evenement ook voor het “normale” publiek opengesteld.

De beroemdste schilderijen van Musée d’Orsay

Het bekende Musée d’Orsay is gevestigd in een voormalig treinstation. Het prachtige gebouw is zowel van de buitenkant, als van de binnenkant een bezoek waard. De ruimtes in het gebouw creëren een erg bijzondere sfeer. Hier hangen onder meer Monet en Van Gogh. Het leuke aan het museum is dat werken van onbekende kunstenaars en wereldberoemde schilderijen en beeldhouwwerken door elkaar heen tentoongesteld worden. 

Adres: 1 Rue de la Légion d'Honneur

Lyon in één dag: wat moet je zien?

Wanner je naar Lyon gaat en je hebt maar één dag om de stad te verkennen, lees dan al onze tips om zo het meeste te halen uit je bezoek aan deze Franse stad.

Natuurlijk is er genoeg te zien in deze historische stad. Een bezoek van twee of drie dagen aan Lyon is absoluut de moeite waard. Het is een oude stad, vol monumenten en musea. En natuurlijk kan je er fantastisch eten. Ben je echter niet in de gelegenheid om langer in Lyon te blijven, bezoek dan ieder geval de drie belangrijkste bezienswaardigheden van de stad:

Quatorze Juillet: wat is er te doen op deze Franse nationale feestdag

De bestorming van de Bastille is de belangrijkste nationale feestdag van Frankrijk. In heel Frankrijk wordt dan feest gevierd. De festiviteiten beginnen vaak al op 13 juli met veel concerten en grote feestvuren. Op 14 juli zijn er veel parades en worden de festiviteiten vaak afgesloten met mooie vuurwerkshows. In dit artikel staat veel informatie over de festiviteiten op 14 juli. En dan met name over de activiteiten in Parijs. 

De belangrijkste bezienswaardigheden van Quartier Latin Parijs

Het Quartier Latin is het bruisende hart van Parijs. Hier vind je een mix van leeftijden en culturen. En natuurlijk ook veel prachtige Romeinse en middeleeuwse monumenten. Onder meer het schitterende Pantheon staat in deze wijk, maar ook de Sorbonne Universiteit, het Hemmingway House en Palais du Luxembourg zijn hier te vinden. Natuurlijk kan je er ook heerlijk eten in één van de vele kleine eetcafés.

De catacomben van Parijs

De catacomben van Parijs zijn misschien wel de meest macabere bezienswaardigheden ter wereld. Elke dag dalen duizenden toeristen af in de ondergrondse begraafplaatsen onder Parijs. Hier liggen de restanten van meer dan zes miljoen Parijzenaren. Omdat het een populaire attracties is, moet je wel rekening houden met een lange wachttijd. Voor een bezoek van drie kwartier aan de ondergrondse begraafplaatsen moet je al snel rekenen op 1,5 tot 4 uur wachttijd. Je kunt jezelf wachttijd besparen door al op voorhand tickets te kopen.

De belangrijkste bezienswaardigheden in Saint-Germain-des-Prés

Een wandeling door de wijk Saint-Germain-des-Prés is een must bij een bezoek aan Parijs. Een wandeling door deze week dompelt je onder in middeleeuws Parijs. De wijk die gebouwd is rondom de abdij van Saint-Germain-des-Prés doet erg middeleeuws aan en brengt je terug naar de tijd van ‘de drie musketiers’, het beroemde meesterwerk van Alexandre Dumas. Hier vind je onder meer het huis van de beroemde d’Artagnan, één van de hoofdrolspelers uit de roman.

De beste parken van Parijs

Parijs staat vooral bekend om zijn culturele en historische bezienswaardigheden. De stads staat vol met galeries, musea, paleizen en andere monumenten. Een bezoek aan de Franse hoofdstad is echter niet compleet zonder een wandeling door één van de prachtige stadsparken en tuinen die de stad rijk is. Er zijn in Parijs meer dan 400 parken, pleinen en tuinen. Hieronder staan de populairste en mooiste beschreven.