May 2017

Disneyland Parijs. Alles wat je als toerist moet weten

Disneyland Parijs bevind zich in de stad Marne-la-Vallée in een voorstad van Parijs. Het pretpark is ruim 40 kilometer verwijderd van de Franse hoofdstad. Disneyland werd geopend in 1992, heette toen nog Euro Disney en bestaat inmiddels uit twee parken: Disneyland Park en Walt Disney Studios Park. In het eerstgenoemde vind je vooral veel attracties voor het gezin. Het tweede beschikt over spectaculaire achtbanen en andere ‘thrills’. Vlakbij het park is er bovendien een grote verscheidenheid aan restaurants en hotels, een golfbaan en een business center. 

Tips voor een bezoek van 2 dagen aan Parijs – inclusief plattegrond

We hebben al eerder een artikel geschreven over wat je allemaal in één dag kunt bekijken. In dit artikel hebben we een wandelroute beschreven waarmee je in slechts twee dagen alle hoogtepunten van Parijs kan bekijken. Het is overigens aan te raden om een Parijs City Pass aan te schaffen. Hiermee bespaar je geld en tijd. 

Hoe kan je de Eiffeltoren bezoeken zonder wachten?

De Eiffeltoren is niet alleen beroemd vanwege de bijzondere architectuur, maar helaas ook vanwege de lange wachtrijen. In de zomer en tijdens de meivakantie sta je al snel anderhalf tot twee uur in de rij om de toren te bezoeken. In dit artikel staan een aantal tips die je tijd en geld besparen bij het beklimmen van hét symbool van Parijs.