April 2017

Velib '.Hoe huur je een fiets in Parijs. Een stap voor stap handleiding met foto’s

Velib – De fietsenverhuur van de Franse hoofdstad. In Parijs zijn er meer dan duizend fietsenstallingen. Het ijzeren ros is overal te huren. In dit artikel laten we je aan de hand van foto’s zien hoe.

De kosten voor het huren van een fiets zijn gelijk aan de kosten van een enkele reis met de metro. Het eerste half uur is gratis, daarna betaal je één euro voor een uur.

Navigo: reis met het openbaar vervoer van Parijs

Navigo is een weekabonnement op het openbaar vervoer. Je koopt een smart card die je kan gebruiken in het openbaar vervoer van Parijs. De Navigo is geldig voor de bus, metro, RER-treinen en treinen (maar niet voor de TGV-treinen). Het gebruik van de Navio  is erg handig, want het elimineert het gedoe van papieren tickets en je kunt onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Je kan kiezen voor een abonnement van een week (Navigo Semaine) of een abonnement voor een maand (Navigo Mois).

De 10 mooiste kastelen van de Loire. Welke zijn een bezoek waar?

Er staan meer dan 140 kastelen langs de rivier de Loire. Niet alle kastelen zijn open voor publiek, maar een groot deel er van is dat wel. Elk jaar bezoeken duizenden bezoekers de beroemde kastelen zoals: Chenonceau, Chambord en Blois. Wij hebben alle kastelen bezocht en geven je in dit artikel praktische adviezen en tips over de mooiste kastelen van de Loire.

Tips voor een bezoek aan Parijs in mei

Parijs in mei - het is lente, lente, echt lente. Dat betekent grote evenementen, mooi weer en veel entertainment in mei.

Mei in de parken van Parijs

In mei staat de hele stad Parijs in bloei. Met name de parken zijn zeker een bezoek waard. Ga lekker picknicken in één van de parken van de Franse hoofdstad, bezoek het Bois de Boulogne of het Bois de Vincennes. Deze bekende parken zijn heerlijk om in te wandelen en zijn mooi groen. Met name de lichtinval in het Bois de Vincennes is erg bijzonder.

Tips voor een bezoek aan Parijs in april

Een bezoek aan Parijs in april is echt een aanrader. Het wordt wat warmer, de dagen worden langer en de parken en tuinen staan in bloei. Veel Parijzenaren genieten van hun stad, maar er zijn in deze periode nog relatief weinig toeristen. En als je van kersenbloesem in Parijs houdt, dan is april dé maand.

Bekijk de kortingen op kaartjes voor attracties en hotelovernachtingen. April is vaak de laatste maand dat ze nog geldig zijn.