March 2017

Hoe kan je het Louvre bezoeken zonder te wachten

Louvre - het meest bekende en het meest bezochte museum ter wereld. Helaas, het door de populariteit van het museum is een lange wachtrij bij de ingang bijna onvermijdelijk. Soms staan mensen hier wel een paar uur te wachten! Gebruik onze adviezen om zonder een halve dag door te brengen in de wachtrij een bezoek aan het Louvre te brengen.

Metrostation: Palais Royal - Musée du Louvre

Hoe van de luchthaven Beauvais naar Parijs reizen?

Alle manieren om van de luchthaven Beauvais naar het centrum van Parijs te komen worden in dit artikel beschreven.

In Parijs bevind zich een grote internationale luchthaven, Roissy Charles de Gaulle (artikel hoe je hiervandaan naar het centrum reist).  Er is een grote regionale luchthaven, Orly Airport (er is ook een artikel hoe je dit vliegveld kunt bereiken).  In dit artikel leggen we uit hoe je van de meest afgelegen luchthaven van de hoofdstad, luchthaven Beauvais, naar de stad reist. Het vliegveld ligt in 90(!) kilometer van Parijs in Picardië.

Fietsroutes in Parijs

Parijs is mag dan niet een ideale fietsstad zijn zoals bijvoorbeeld Amsterdam of Kopenhagen, maar het wordt elk jaar beter. Het aantal fietspaden, routes en fietsverhuurders groeit van jaar tot jaar. Wist je dat je in Parijs al een fiets kunt huren voor minder dan 2 euro per dag? Om het geld hoef je het dus niet te laten. Hieronder staan de mooiste fietsroutes van Parijs beschreven.