January 2017

De 10 hoogtepunten van Parijs

Als je maar weinig tijd hebt om de Franse hoofdstad te bekijken, maar wel alles wilt zien. Lees dan dit artikel over de tien belangrijkste attracties van Parijs. Wij vertellen u alles, wat het is, hoe je er komt en wat het kost. Op deze manier kan je de Lichtstad in een zeer korte tijd bekijken.

Mocht je toch wat meer tijd te besteden hebben in Parijs. Lees dan ons artikel over alle andere bezienswaardigheden van Parijs.

De arrondissementen en wijken van Parijs

Parijs is bestuurlijk onderverdeeld in 20 arrondissementen. Deze zijn allemaal wel zo groot als een Nederlandse stad en hebben allemaal een eigen burgemeester en eigen regels. Elk arrondissement is weer onderverdeeld in vier wijken (‘quartiers”). Er zijn dus wel 80 wijken in Parijs. En al deze wijken hebben allemaal hun eigen charme. 

Hieronder hebben we alle arrondissementen een kort beschreven. En u kunt hier de een kaart van Parijs downloaden, zodat u zich een goed beeld kunt vormen van de stad en haar wijken.

10 plekken waar je goedkoop kan eten in Parijs

Frankrijk staat bekend om zijn goede keuken en het lekkere eten. En natuurlijk kun je ook in Parijs heerlijk uit eten gaan. Het is echter niet goedkoop en niet iedere toerist kan zich dagelijks drie maaltijden (ontbijt, lunch en diner) in een restaurant veroorloven. In dit artikel hebben we tien plaatsen waar je snel een goedkoop kunt eten op een rij gezet.

Bagagedepot in Parijs

Als je vroeg arriveert in Parijs, maar nog niet kan inchecken in je hotel. Of als je vroeg moet uitchecken, maar nog niet naar huis wilt. Dan kan je in Parijs een bagagekluis huren om je koffers te stallen. Je vindt de bagagedepots in de meeste stations en op strategische plekken in het centrum van de lichtstad.

Naar de Parijse vlooienmarkt

Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen staat bekend als de grootste rommelmarkt ter wereld. Hier vind je vooral goedkope fabriekspartijen, antiek en curiosa. Het is een leuke plek voor verzamelaars van spullen uit de jaren ’50, ’60 en ’70. 

Hou er wel rekening mee dat de handelaren erg goed op de hoogte zijn van de waarde van hun koopwaar dus dat het niet zo makkelijk is om echte koopjes te scoren. Maar onderhandelen kan natuurlijk altijd!

Gratis WiFi in Parijs. Waar vind je draadloos internet en hoe gebruik je het?

Parijs heeft een groot wifi netwerk. Er zijn wel 260 wifi acces points in Parijs en haar voorsteden. Zo probeert de stad het toeristen digitaal gemakkelijk te maken. De hotspots zijn te vinden in musea van de stad, sportscholen, parken, pleinen, metrostations en de bibliotheek. En natuurlijk kun je in veel restaurants en bars ook gratis gebruik maken van draadloos internet.

De plaatsen met draadloos internet zijn makkelijk te herkennen aan het volgende logo: